Food Village

9:15:00 PM

Food Village

Date : 15th August 2009
Time : 10.00 pm
Location : Pengkalan Chepa, Kelantan Darul Naim.


Lambatnye nak update blog nie. tarikh dah lepas pun.
tapi xper la. Nak kongsi dengan kawan-kawan.
Malam nie saya free so saya pun update blog.


1st day in Kelantan


Hari Sabtu, bertolak pegi Kelantan sempena konvo bersama Firdaus.
kiteorang kawan je ek. Xde pape yer.
Bertolak naik kereta milik Firdaus.
Tapi dia yang banyak drive sebab aku demam.
Dalam kelas, kiteorang berdua je dari Penang.
Yang lain dari negeri lain-lain.
So kiteorang datang sama-sama sebab parent masing-masing datang lambat.
Datang tym konvo je.


So pegi amek salah sorang my girlfriend, Nabilah a.k.a Bell di airport.
N then aku & Bell bersama-sama menuju ke homestay yang kiteorang sewa.
Homestay kat Pangkal Kalong dekat sangat dengan poli, Kok Lanas.
Senang nak pegi.
Malam tu, Bai sampai dari Cameron Highland ke Kelantan.
Drive sorang-sorang.
Respek kat ko Bai.


After that, bersiap terus keluar g Kota Bharu.
Pegi amek Zu sebab family dia stay kat hotel dekat KB Mall.
Liza malam tu baru bertolak dari Lumut.
So dia x join kiteorang.
X cukup la 5 sahabat.


Kami pegi makan kat Food Village.
Bertempat di Pengkalan Chepa ondaway ke Airport.
Makan steamboat.
Sorang RM13.90 xde la mahal sangat.
Saje makan bnda camni sebab dah kenyang makan petang tuh.

Dulu time study kat PKB,
selalu makan kat Food Village nie.
suka main chopstick.
Suka bakar daging ayam & lembu.
Pastu amek fishball, fishcake banyak2 masuk dalam sup tuh.
Amek sos pedas dan manis.
Pastu akan amek hidangan lain macam somtam, nasi goreng, mee.


Bila dah jupe rindu sangat diorang suma nie.
My girlfriends.
Gosip2, Gelak2, & cadang bila nak wat reunion.



Me & Bell.


Zu & Bai.

Ini blog Zu. Klik sini.
http://karyatempatan.blogspot.com


Steamboat kiteorang yang sedap nie.


Pinggan & gelas lepas abis makan.


Malam tu kiteorang banyak order air kosong.
X order pun air lain.
Sebab masing-masing x sihat, demam & batuk.
Tengok tuh dah sakit baru nak jaga kesihatan.
Air tu bukan segelas dua tapi dekat 10 gelas lak malam tuh 4 orang makan.
Daging2 & fishball pun amek berpinggan2.
Last sekali suma dah x larat makan,
tapi terpaksa habiskan gak.
Kalau x habiskan makanan kene extra charge.


So kalau pegi Kelantan, nak makan Steamboat bolehlah pegi Food Village.
Kat Pengkalan Chepa.


So lepak kat c2 sampai tengah malam,
hantar Zu balik hotel.
kami bertiga pulang ke homestay.
Masing-masing penat dalam perjalanan ke Kelantan.
So bersiap untuk Raptai keesokkan harinya..



P/S :
Gambar x amek banyak sebab masing-masing letih hari tu.

You Might Also Like

17 inspiration

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. aduh...dapnye tgk gmbo y ko upload tu...ruginye ak xdpt join...huhu...da lame gle xmkn kt ctu...korg pn xtggu ak...ak kn smpi mlm tu gak...tp lmbt la...hahahaha...actually ak pth blik dr tepeng k lumut...tu y lmbt smpi tu...hihi..nway...nnti ak g sane...ak plak jeleskn korg...hahahaha..(gelak jahat)

    ReplyDelete
  3. M[o]M[o]S[u]K[i]E ™,
    boleh la..
    sedap le gak..
    tp sedap lagi steamboat seoul garden..

    ReplyDelete
  4. M[o]M[o]S[u]K[i]E ™,
    boleh la..
    sedap le gak..
    tp sedap lagi steamboat seoul garden..

    ReplyDelete
  5. liezza,
    ko lmbt so kiteorang g dulu.
    tp pastu kite jupe gak.
    bile ko nk g kltn?
    bile?
    bolh join?
    uitm dh kuar cpt mntk..

    ReplyDelete
  6. g klntn???nnti la...y pstinye bkn dlm jgke mse y sgkt ni...uitm??ak da bli pn no pin...tp ssh gle nk isi...tenet mengong la...

    ReplyDelete
  7. liezza,
    00o kalau pegi nk ajak aku..
    tp klu pegi dgn hubby ko.
    xleh la aku join.
    yeke..
    aku beli no pin tp x isi lg..
    mn tau kite dpt study sama2 lg..

    ReplyDelete
  8. Alamak macam best jer ni... bila boleh join ni... hehehe... :)

    ReplyDelete
  9. mek ya...ad org nk join kite la...huhu..
    hopefully dpt study same2 lg...mst happening klas kte nnti kn..huhu

    ReplyDelete
  10. i salu nampk food village neh kalo jnjalan kb..
    tp xnah lak singgah.

    ehe ehe.
    besh giler eyh dpt kumpul blk cmtuh.
    =)

    ReplyDelete
  11. ChiLaBaey's,
    nak ikut ke..
    pegi pantai timur nie.
    join la..

    ReplyDelete
  12. liezza,
    yup ade org nk ikut la..
    tu la..
    doa2kan lah ye..
    blh wat assgmn sama2.
    pas konvo tuh rindu sgt kwn2...

    ReplyDelete
  13. Mish Hawtchocolate,
    yerla..
    dkt je u nk g kb..

    yup mmg best dpt kumpul kawan serumah, sekelas..
    u mesti rindu kengkawan pas study nie..

    ReplyDelete
  14. wah...mujur xnampak muke..
    ko jangan nampak kan muke aku k..
    blog aku tu xde sape taw..hahha..
    sayang melia!
    thanx promote blog aku juge..
    weee!!

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers