Food Village

9:15:00 PM

Food Village

Date : 15th August 2009
Time : 10.00 pm
Location : Pengkalan Chepa, Kelantan Darul Naim.


Lambatnye nak update blog nie. tarikh dah lepas pun.
tapi xper la. Nak kongsi dengan kawan-kawan.
Malam nie saya free so saya pun update blog.


1st day in Kelantan


Hari Sabtu, bertolak pegi Kelantan sempena konvo bersama Firdaus.
kiteorang kawan je ek. Xde pape yer.
Bertolak naik kereta milik Firdaus.
Tapi dia yang banyak drive sebab aku demam.
Dalam kelas, kiteorang berdua je dari Penang.
Yang lain dari negeri lain-lain.
So kiteorang datang sama-sama sebab parent masing-masing datang lambat.
Datang tym konvo je.


So pegi amek salah sorang my girlfriend, Nabilah a.k.a Bell di airport.
N then aku & Bell bersama-sama menuju ke homestay yang kiteorang sewa.
Homestay kat Pangkal Kalong dekat sangat dengan poli, Kok Lanas.
Senang nak pegi.
Malam tu, Bai sampai dari Cameron Highland ke Kelantan.
Drive sorang-sorang.
Respek kat ko Bai.


After that, bersiap terus keluar g Kota Bharu.
Pegi amek Zu sebab family dia stay kat hotel dekat KB Mall.
Liza malam tu baru bertolak dari Lumut.
So dia x join kiteorang.
X cukup la 5 sahabat.


Kami pegi makan kat Food Village.
Bertempat di Pengkalan Chepa ondaway ke Airport.
Makan steamboat.
Sorang RM13.90 xde la mahal sangat.
Saje makan bnda camni sebab dah kenyang makan petang tuh.

Dulu time study kat PKB,
selalu makan kat Food Village nie.
suka main chopstick.
Suka bakar daging ayam & lembu.
Pastu amek fishball, fishcake banyak2 masuk dalam sup tuh.
Amek sos pedas dan manis.
Pastu akan amek hidangan lain macam somtam, nasi goreng, mee.


Bila dah jupe rindu sangat diorang suma nie.
My girlfriends.
Gosip2, Gelak2, & cadang bila nak wat reunion.



Me & Bell.


Zu & Bai.

Ini blog Zu. Klik sini.
http://karyatempatan.blogspot.com


Steamboat kiteorang yang sedap nie.


Pinggan & gelas lepas abis makan.


Malam tu kiteorang banyak order air kosong.
X order pun air lain.
Sebab masing-masing x sihat, demam & batuk.
Tengok tuh dah sakit baru nak jaga kesihatan.
Air tu bukan segelas dua tapi dekat 10 gelas lak malam tuh 4 orang makan.
Daging2 & fishball pun amek berpinggan2.
Last sekali suma dah x larat makan,
tapi terpaksa habiskan gak.
Kalau x habiskan makanan kene extra charge.


So kalau pegi Kelantan, nak makan Steamboat bolehlah pegi Food Village.
Kat Pengkalan Chepa.


So lepak kat c2 sampai tengah malam,
hantar Zu balik hotel.
kami bertiga pulang ke homestay.
Masing-masing penat dalam perjalanan ke Kelantan.
So bersiap untuk Raptai keesokkan harinya..



P/S :
Gambar x amek banyak sebab masing-masing letih hari tu.

You Might Also Like

17 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (18) Beauty Blogger (23) Beauty Product (30) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (72) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (97) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (6) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (15) Food Review (35) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (12) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (30) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (54) Penang Cafe (13) Penang Food (29) Penang Halal Food (12) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (101) Penang Places (23) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (17) Product Review (74) Produk (13) Produk Kecantikan (18) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (85) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (4) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (1) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (1) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (43) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)