What happend to my raya?

9:49:00 AM

Semua blog duk bercerita tentang raya masing-masing.
Clara dah nak habis raya baru nak cerita.
Yer Clara memang busy woman.
Balik kerja akan rasa nak tido.
More to online facebook than blogging.
Tapi dah janji akan update walaupun entry basi.


RAYA 2011

Anyway my raya memang simple but nice.
Raya tahun nie lama juga di kampung.
so Clara akan cerita secara overall.



Raya kali ni tak best sebab my digital camera buat hal.
Paling menyedihkan tak dapat nak snap snap my raya memory.
Rosak bateri or charger.
Bateri sahaja akan sampai 2 3 ratus.
Rasa macam xde mood kan.
Tapi raya mesti diteruskan.



Raya kali ni dapat duit raya.
Sebab ramai sedara mara ingatkan Clara masih sekolah.
Bila dapat duit raya rasa lain sebab rasa seronok macam budak-budak.



Raya kali ni pun best sebab Clara ada Baby Blue.
Terima kasih Ayah!
Kereta Raya!
Memang happy.



Raya ni best sebab raya dengan my family.
Beli baju yang sama colour with mama & adik.
Sayangnya takde pic baju sama ni.



Raya kali best sebab raya dekat kampung.
Dapat jumpa semua orang.
Cousin, makteh, makcik, paksu, pakngah.
Tapi raya kali ni hujan,
Tok pun sakit tak larat baring jer.
No more acara bakar lemang.
No more buat ketupat.
Semuanya tempah kat orang.

Tapi takpe asalkan raya mesti ada ketupat, lemang, rendang, kuih raya.
Itu wajib.



Raya kali ni best sebab ada BBQ.
Ada ayam, itik, sosej, udang & sotong.
Ada banyak sangat BBQ.
and tolong bakar ayam @ Che'ant house sampai letih.



Raya kali ni best sebab cuti seminggu.
memang lama.
Tapi sebab busy last minute baru nak shopping barang raya.
Last minute gak nak cari ready made baju kurung.
Nasib baik ada.



Raya kali ni tak best sebab tak dapat bonus.
So raya kali ni bersederhana.
Tiada duit raya untuk anak buah.
Sian dorang tapi sian lagi kat diri nie.



Raya kali ni tak best sebab banyak tak pergi open house.
Rasa skit jer tahun nie.
Ada juga pergi tapi tak banyak.
Raya ke-5 baru sempat beraya rumah member.
Tapi kepada kawan-kawan yang jemput ke rumah.
Terima kasih yer Sarah, Fazirul, Nyak, Firdaus Mohd Mustafa, Rashidy.



Raya kali best sebab pergi beraya umah cikgu kelas time form 5 dulu.
Sayang cikgu Rozita sebab masih ingat Clara & kawan-kawan.
Sebab memang ramah sangat.
Cikgu memang sporting.



Raya kali ni juga ada attending my friend akad nikah.
Nadia & Fahim.
Congrats both of you.
Semoga bahagia hingga ka akhir hayat.
Friendship forever okay.


My raya ade yang best ade yang tak best.
Biasala kan ujian tuhan.


Tapi raya dah nak habis.
Huhuhu
;-(

You Might Also Like

2 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (20) Beauty Blogger (25) Beauty Product (32) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (78) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (98) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (8) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (16) Food Review (37) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (32) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (55) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (102) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (19) Product Review (79) Produk (13) Produk Kecantikan (19) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (90) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)