Review 3 movies

12:45:00 PM

Malas menguasai diri untuk update blog.
Sebab ke'busy'an yang melampau,
banyak kerja yang nak settle.
Balik rumah rasa nak rehat.
I have more time on facebook than blogger.
But I still blogwalking and reading other blogs updated.


Hari nak simple review pasal movie yang Clara dah tengok.
Tak banyak movie yang tengok pun.
Kalau pergi depan cinema counter,
pilih movie, pastu seat full,
takpun seat depan sahaja,
takpun time movie tak kena.
So cancel movie terus kan aktiviti window shopping dekat mall.

So movie memang tak ingat bila dah tengok.


The latest movie Clara tonton.
Killer Elite.

Movie ade style tersendiri.
Gaya pembunuhan pun sulit.
Mula-mula rasa movie cam tak menarik.
Movie ni bunuh orang macam benda biasa.
Kalau bunuh orang memang senang,
tapi nak hidup dengan memori pernah bunuh orang sentiasa menghantui hidup.
So kalau nak tau tengok sendiri je la.


Conan The Barbarian.

Movie nie pun best.
Hero badan tegap Heroin cantik.
Tapi bila adegan mati takpun bunuh,
memang tengok movie celah jari takpun rambut.
sebab tengok movie sambil tutup muka dengan tangan.
Ngeri la bila adegan macam tuh.


Hantu Bonceng.
Rasa menyesal lak bila tengok movie kat cinema.
Sedangkan boleh download takpun kat youtube pun ada.
For me, movie tak rasa lawak mana pun.
Walaupun ade gak minah gelak tengok movie nie.
Ntah maybe sebab tak seperti yang dijangkakan kut.
Memang minat Zizan Raja Lawak.
Lakonan bagus tapi hati dah cakap cerita tak best.

Pasni fikir balik kalau rasa movie Melayu betul-betul best.
Baru nak tengok kat cinema.
Sebab bila tak best kuar je pintu rasa menyesal.
Asal movie tak best!


You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers