I am Cake Lover ;-)

11:28:00 AM

Hye.
Salam Aidil Adha.
Lama betul kan blog ni menyepi.
Tapi hari ni dah kembali.


Kek.
I Love Cake!
Who Love Cake?

Rasanya semua orang suka kut.
Siapa tak suka kek sedap dengan nice decoration.
Kadang-kadang sayang nak makan kan.
Sebab kek tu cantik sangat.

Kat sini nak kongsi kat mana selalu Clara tempah kek?
Dulu tercari2 kat mana nak tempah kek dengan apa yang kite nak.
nak kek camne, tema apa, kaler apa, nak tulis nama apa,
yang halal mestilah. takde la rasa was-was nak beli kat kedai2 biasa kan.

Lily Love Cake


Kat sini selalu tempah kek.
Penang Island area.
Dulu online melalui email, sekarang ni pm kat fv or sms using handphone.
Kite boleh tengok picture cake yang diupload kat fb or blog.
takpun kite sendiri bagitau kek yang camne.
Deal sendiri nak tema, kaler, mintak pendapat.
Next, Kak Lily akan kasi no account.
We just pay through the online via Maybank2u or anything else.
Kasi tau tarikh bila nak & kita akan pergi collect sendiri.
Senang kan.



First cake yang tempah dulu untuk my reunion.


Chocolate Moist Cake

Cake: Chocolate Moist Cake
Frost: chocolate ganache + edible image
Weight: 1 kg
Shape: square

EX-SKSG.
Disember lepas.
Bertemakan Merah & Hitam.
Siap nak letak logo sekolah lagi.
Cantik kan. Sayang nak makan.
Tapi chocolate ni sedap.



Yang ni tempah sekali dengan Chocolate Moist Cake.

Cupcakes Door Gift

So cute kan.
Sesuai untuk bagi cendera hati untuk kawan-kawan for wedding ceremony, birthday party, etc.



yang ni lak cupcakes tempah for my soulmate's birthday;-).

Fondant cuppies

Cupcakes bertemakan purple.

Facebook theme
sebab selalu online fb

siap boleh nama lagi.

Honda EK

T-Shirt Guess

Jam


Yang ni lak tempah for my birthday.
Orang yang belanja. hehe



Blueberry Cheesecake

Tema pink.
Memang nak sangat birthday cake pink colour.
letak nama CLARA kat tengah.
Rasa puas hati.
Blueberry Cheesecake ni memang sedap.
Cheese lover!

Birthday girl with her birthday cake.
Girl ke?



Yang ni pernah order with my cheese cake sebagai side dish.

Apam Dot Dot

Gebu kan.

Kecik comel jer.
Boleh sebiji apom sekali telan jer.

Blueberry filling

Tempahan sebanyak 50 biji on my birthday last June.
Apam ni pun nak kaler pink.



Last aidil adha,
nak tempah menu baru dari Kak Lily.

Opera cake

Opera Slice Cake.

Atasnya dihiasi fresh cream & chocolate rice
Lapisan ke1 - chocolate ganache

Lapisan ke2 - coffee buttercream
Lapisan ke3 - chocolate cake
Lapisan ke4 - vanilla buttercream

Lapisan ke5 - chocolate ganache

Lapisan ke6 - vanilla cake



Yang ini dah jadi my favorite cake la plak.
I love the chocolate.
Memang sedap la.
Peminat chocolate gak.
bawa balik ke ni kat kampung semua puji sedap.


After this nak order lagi dari kak Lily.
banyak lagi menu & flavour yang tak rasa.


So sesiapa yang nak tempah kek dari Kak Lily ni,
bolehlah add Kak Lily kat facebook.

Here her facebook

Her blog


Anyway, kak Lily memang seorang yang kreatif sebab pandai buat kek.
Kek sedap & pandai buat decorating cake.

Nak harap diri sendiri,
balik kerja nak tido.
cuti weekend nak hangout.
kumpul resepi punya banyak dari internet.
Tapi tak buat2 pun.
Harapan.
Kalau buat ntah sedap kan.
Hehe

Bye semua!


P/S : Tomorrow is 11.11.11.
Congrats to all my friends for their tunang & akad nikah.
Happy for all of you!





You Might Also Like

2 inspiration

  1. salam kenal gan

    follow balik ya

    q adminnya http://4kopisusu.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. @M. Miftahur Royan
    salam kenal juga.
    ok I follow blog u.
    rajin la singgah & komen2 yer.

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers