Pendrive

8:17:00 PM

 Hari Jumaat lepas,
pergi PC FAIR kat PISA Bayan Baru, Penang.
Kadang-kadang pergi sana beli barang.
kadang-kadang window shopping.
Suka tengok barang dan aksesori komputer.
Tengok latest product.
Harga pun makin murah.


Pendrive SONY 16 gig
RM29.00 jer.
Murah kan.
Tapi kecik je. Kena letak lanyard kalau taknak pendrive hilang.
Ada 3 colour - Pink, Hijau & Putih.


Haritu Clara beli 7 pendrive.
Beli banyak sebab untuk kegunaan office.
& beli extra untuk personal use.
Clara punya mestilah kaler Pink.



Yang ni my old pendrive.
Beli masa PC FAIR lepas.
SONY 8gig RM25 kut tak salah.


Harga pendrive jatuh mendadak.
Ingat dulu time study,
zaman pendrive tak famous.
Mama belikan 256 gig.
Satu sampai RM 100 lebih.
Rosak kerja beli baru.
Rasa boleh buat koleksi lah.
Sekarang 16 gig pun dah murah.



Yang ni my external hard disc.
PINK itu mesti.
Tak ingatlah berapa gig yang ni.
256 gig kut.
After this, I looking for a new hard disc.
Nak save banyak2 skit.
Boleh save game, video clip KPOP, pic dari DSLR.
^_^



Sempat sambar Mini Speaker.
Saja beli sebab comel.
Boleh camtu?
RM20.00 je satu.
Boleh bawa g office time bos xde.
Sound pun kuat tau.



Ada orang tak suka & tak senang hati sebab Clara minat PINK?
Apa salahnya?
Pelik kan. Bukannya kaco orang pun.
That my hobby. Collecting item in PINK colour.
Sebab Clara rasa PINK macam colour yang pemberi semangat.
My favorite colour.


Kalau korang tak suka jangan lah kutuk.
For me,
ORANG YANG TIADA MINAT,
ORANG YANG TIADA HOBI,
HIDUPNYA SANGAT MEMBOSANKAN.


Setiap orang ada minat tersendiri.
Kalau orang lain boleh terima apa kita suka, apa kita minat,
Kenapa kita tak boleh terima minat orang??
Kalau nak orang respek minat kita,
kita kena respek minat orang juga.
Kalau tak suka jangan lah kritik.
Ingat setiap manusia ada keistimewaan sendiri ALLAH cipta.


Okay fikir dan renungkan.

;-)



P/S : My next target is ........?
It's secret ;-p


You Might Also Like

4 inspiration

  1. Banyak jugak memborong... Target apa yer...???

    ReplyDelete
  2. me loveeeee pink... cam best je ada pendrive n ext warna pink. huhuhu...

    ReplyDelete
  3. @farra8979
    bestnya ada peminat pink gak.
    rasa best bila dpt kumpul barang yg kaler pink.

    ReplyDelete

Follow by Email

Like us on Facebook

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers