Laman Dayung; Day 1

10:20:00 AM

Salam sabtu semua.
Harini ada kesempatan nak update blog. Kali ni nak cerita mini reunion + gathering + outing with my schoolmate kelas Awam 1 sekolah teknik dulu.
Kali ni pilih tempat di KL lak.
So yang dari Penang ke KL & yang stay KL jumpa di sana.

Kali ni kami pilih homestay yang ala-ala kampung skit.
Laman Dayung.
Lokasi di Kuang, Sungai Buloh.
First time datang sini. 
Memang tempat ni menarik.


Signboard Laman Dayung sebelum masuk ke homestay.


Pintu masuk depan rumah.
Cantik kan.



Pandangan tepi dan belakang.
Sekeliling rumah ni deko dah cantik.



Pondok kecil tepi rumah.
Boleh buat BBQ kat situ.


Ruang tamu rumah.
Lengkap ada sofa, TV, meja makan.


Dapur.
Peralatan lengkap pinggan, mangkuk, sudu, periuk, dapur gas, peti ais. 
Sebelum datang sini kami dah shopping barang dapur siap2.
Bawa diri dan masak di sini saja.




Homestay Laman Dayung ada dua bilik sahaja.
& dua tandas.



Satu bilik kecil.
Yang lelaki dapat bilik ni jer la.
:-p


Satu lagi bilik besar termasuk tandas.
Yang ni jadi port perempuan.


Tandas di bilik besar.
Selesa dan bersih.





Kami bertolak dari Penang pukul 12.00 malam ke KL.
Memang letih mengantuk semua ada.
Bila sampai rumah ni semua rehat dulu.
Sembang kongsi cerita.
Lama tak reunion macam ni.
Rindu nak jumpa semua.




Tuan homestay ni pandai hias rumah.






Kat belakang rumah ada ruangan santai.
boleh lepak sambil minum petang.



Ada meja makan di luar belakang rumah.



Tengok ada anak dara rajin kat belakang tu.




Pada sebelah petang kami prepare barang untuk BBQ malam nanti.
Barang semua dah beli.



Sosej


Sotong




Ayam wajib ada untuk BBQ


Bertungkus lumus nak perap ayam.


Mee untuk buat mee goreng.



Kami BBQ di pondok kecil ni.



Suka view camni.
Lampu-lampu pasang sekeliling.



View dari tepi rumah.




Orang-orang kuat buat arang & bakar ayam.


Okay posing dulu. :-)


Ayam bakar.
My favorite. Menang suka gila ayam bakar ni.


Ada sparkling, kuah untuk ayam bakar, mee goreng, kuaci, mee goreng.
Yummy ;)


Coleslaw




Okay enjoy makan semua.

Malam tu memang best sebab ada lagi kawan2 yang stay area KL datang join sekali.
Tapi malam tu semua tido awal.
Sebab dah letih tak cukup tido.


Setengah orang mesti ramai tak tahu pasal homestay Laman Dayung ni kan.
Memang recommend habis la.
Harga untuk homestay ni memang tak ingat.
Rasanya dalam average RM300 - RM400.
tapi memang berbaloi. 
Datang dengan family buat FAMILY DAY pun okay je.
Wedding, BBQ, Reunion memang boleh.

Kalau korang nak tahu homestay Laman Dayung  ada banyak buat pengambaran filem & drama kat sini.
Antaranya filem Janin Emas & drama Dahlia.
Banyak lagi.

Nak tahu lebih detail & tengok banyak pic menarik
boleh LIKE facebook page Laman Dayung


Okay bye semua..

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (2) Althea Korea (3) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (13) Beauty Blogger (17) Beauty Product (20) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (54) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (92) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (2) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (11) Food Review (25) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (3) Halal Food (10) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (1) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (3) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (5) Lazada Malaysia (5) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (25) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (51) Penang Cafe (11) Penang Food (25) Penang Halal Food (9) Penang Hotel (9) Penang Museum (6) Penang My Hometown (97) Penang Places (19) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (14) Product Review (58) Produk (11) Produk Kecantikan (16) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (10) Ramadan Buffet (9) Review (65) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (4) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (1) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (1) Traveloka (3) TV Show (1) Vacation Trip (43) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)