Laman Dayung; Day 1

10:20:00 AM

Salam sabtu semua.
Harini ada kesempatan nak update blog. Kali ni nak cerita mini reunion + gathering + outing with my schoolmate kelas Awam 1 sekolah teknik dulu.
Kali ni pilih tempat di KL lak.
So yang dari Penang ke KL & yang stay KL jumpa di sana.

Kali ni kami pilih homestay yang ala-ala kampung skit.
Laman Dayung.
Lokasi di Kuang, Sungai Buloh.
First time datang sini. 
Memang tempat ni menarik.


Signboard Laman Dayung sebelum masuk ke homestay.


Pintu masuk depan rumah.
Cantik kan.



Pandangan tepi dan belakang.
Sekeliling rumah ni deko dah cantik.



Pondok kecil tepi rumah.
Boleh buat BBQ kat situ.


Ruang tamu rumah.
Lengkap ada sofa, TV, meja makan.


Dapur.
Peralatan lengkap pinggan, mangkuk, sudu, periuk, dapur gas, peti ais. 
Sebelum datang sini kami dah shopping barang dapur siap2.
Bawa diri dan masak di sini saja.




Homestay Laman Dayung ada dua bilik sahaja.
& dua tandas.



Satu bilik kecil.
Yang lelaki dapat bilik ni jer la.
:-p


Satu lagi bilik besar termasuk tandas.
Yang ni jadi port perempuan.


Tandas di bilik besar.
Selesa dan bersih.





Kami bertolak dari Penang pukul 12.00 malam ke KL.
Memang letih mengantuk semua ada.
Bila sampai rumah ni semua rehat dulu.
Sembang kongsi cerita.
Lama tak reunion macam ni.
Rindu nak jumpa semua.




Tuan homestay ni pandai hias rumah.






Kat belakang rumah ada ruangan santai.
boleh lepak sambil minum petang.



Ada meja makan di luar belakang rumah.



Tengok ada anak dara rajin kat belakang tu.




Pada sebelah petang kami prepare barang untuk BBQ malam nanti.
Barang semua dah beli.



Sosej


Sotong




Ayam wajib ada untuk BBQ


Bertungkus lumus nak perap ayam.


Mee untuk buat mee goreng.



Kami BBQ di pondok kecil ni.



Suka view camni.
Lampu-lampu pasang sekeliling.



View dari tepi rumah.




Orang-orang kuat buat arang & bakar ayam.


Okay posing dulu. :-)


Ayam bakar.
My favorite. Menang suka gila ayam bakar ni.


Ada sparkling, kuah untuk ayam bakar, mee goreng, kuaci, mee goreng.
Yummy ;)


Coleslaw




Okay enjoy makan semua.

Malam tu memang best sebab ada lagi kawan2 yang stay area KL datang join sekali.
Tapi malam tu semua tido awal.
Sebab dah letih tak cukup tido.


Setengah orang mesti ramai tak tahu pasal homestay Laman Dayung ni kan.
Memang recommend habis la.
Harga untuk homestay ni memang tak ingat.
Rasanya dalam average RM300 - RM400.
tapi memang berbaloi. 
Datang dengan family buat FAMILY DAY pun okay je.
Wedding, BBQ, Reunion memang boleh.

Kalau korang nak tahu homestay Laman Dayung  ada banyak buat pengambaran filem & drama kat sini.
Antaranya filem Janin Emas & drama Dahlia.
Banyak lagi.

Nak tahu lebih detail & tengok banyak pic menarik
boleh LIKE facebook page Laman Dayung


Okay bye semua..

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers