Unboxing S.O.S (Soothe Our Skin) Box from Althea Korea

12:19:00 PM

Salam dan Hai semua.

Rasanya semua sudah mengenali apa itu Althea bukan? 

Althea, syarikat berpangkalan di Korea yang mengeksport dan menjual produk kosmetik dan kecantikan ke Asia Tenggara. Althea, yang dilancarkan pada bulan Julai 2015, bertujuan untuk memanfaatkan populariti budaya Korea - seperti siri drama K-Pop dan Korea - di rantau ini. 

Althea merupakan salah satu platform di mana anda semua boleh membeli secara online barang-barang kecantikan dari jenama-jenama terkenal di Korea.


First of all, I want to thanks to The Butterfly Project and Althea Korea give me opportunity for review this S.O.S (Soothe Our Skin) Box. Really appreciate this giveaway. 










Entry kali ini akan review S.O.S Box (Soothe Our Skin) yang Lia terima dari Althea Korea. Pembungkusan barang dari Althea Korea sangat lah cermat dan teliti. Setiap produk yang diterima akan dibalut dengan bubble wrap supaya produk tidak akan rosak atau bocor. Produk yang dibalut akan dibungkuskan di dalam kotak berwarna pink yang sangat cantik. Penghantaran PERCUMA jika anda membeli barangan melebihi RM99. Tempoh penghantaran mengambil masa lebih kurang 2 minggu dari Korea.



What inside the box?

S.O.S Box (Soothe Our Skin) mempunyai 8 produk dan terbahagi kepada morning & night routine. Terdapat 4 produk untuk morning routine dan 4 produk untuk night routine. S.O.S Box (Soothe Our Skin) ialah untuk membaiki dan merawat kulit yang sensitif dan bermasalah.

Morning Routine
Tony Moly - The Chok Chok No Wash Green Tea Cleansing Water_300ml
Real Skin - Healty Vinegar Skin Toner Makgeoli
Etude House - Sweet Pudding Tone Up Cream Moisture_50ml
Mamonde - AC Balance Spot Patch_1ea

Night Routine
Innisfree - Real Mast Peppermint
Skinfood - Fresh Appel Cooling Gel 90_250ml
Hanyul - Pure Artemisia Watery Calming Sheet Mask_1ea
Pure Smile - Chossy Lip Pack (2ea) White Pearl + Purple Pearl



Okay, kita mulakan dengan produk-produk Morning Routine di mana untuk kulit yang kemerahan (reddish) dan kulit sensitif.

 Tony Moly - The Chok Chok No Wash Green Tea Cleansing Water_300ml






Penjagaan kulit dan pembersih yang digunakan secara meluas disuntik dengan ekstrak teh hijau untuk menghilangkan kekotoran kulit dan memberikan penghidratan lembut.

Bahan-Bahan
Chok Chok Penghidratan 100% Ekstrak Teh Hijau Pra Ditenun.

Cara Penggunaan
Tuangkan sedikit ke atas kapas muka dan kemudian  sapukan di wajah anda. Anda akan lihat kesan selepas menggunakannya. Tak perlu membasuh and membila muka anda.


Real Skin - Healty Vinegar Skin Toner Makgeoli






Produk dengan alkali kimia boleh menyebabkan dehidrasi dan masalah kulit yang lain
tetapi toner cuka yang sihat menggunakan bahan-bahan beralkali yang ditapai secara semulajadi yang meninggalkan kulit anda dengan kulit yang jelas dan sempurna.

Bahan-Bahan
Ekstrak beras yang menyuburkan dan melegakan kulit yang merengsa.

Cara Penggunaan
Tuangkan sedikit ke atas kapas muka dan kemudian  sapukan di wajah anda. Anda akan lihat kesan selepas menggunakannya. 


Etude House - Sweet Pudding Tone Up Cream Moisture_50ml








Jika kulit anda sensitif, kurangkan bersolek! Krim pelembab menjadikan kulit kelihatan cerah dengan memulihkan keseimbangan minyak dan kelembapan kulit dengan formula lembap yang kaya.

Bahan-Bahan
Benih chia, Centella, Hottuynia, Hyaluronic Acid, Shea Butter, Strawberi

Cara Penggunaan
Sapukan ke muka, tangan atau badan untuk melembapkan dan mencerahkan 


Mamonde - AC Balance Spot Patch_1ea





 Transparent film-type spot patch yang menutup dan melegakan secara perlahan-lahan. Melindungi kulit anda daripada persekitaran luar.

Bahan-Bahan
 Asid Salicylic dan Extract Willowherb

Cara Penggunaan
Tampalkan Transparent film-type spot patch dan pakai di kawasan kulit yang ada jerawat.


Seterusnya pula dengan Night Routine di mana untuk kulit yang keletihan dan terdedah kepada cahaya matahari sepanjang hari.





Tenangkan kulit anda dengan masker tanah liat ini yang mengandungi ramuan daun pudina yang menyegarkan untuk kesan yang menenangkan dan pembersihan yang mendalam. Membantu mengawal pengeluaran sebum yang berlebihan.

Bahan-Bahan
Ramuan daun Pudina

Cara Penggunaan
Sapukan di kulit wajah, biarkan beberapa minit sehingga kering dan bilas dengan air.

Skinfood - Fresh Appel Cooling Gel 90_250ml







Menyejukan dan menghidratkan kulit yang teriritasi atau kering. Meransang semula kulit anda dengan gel penyejuk yang mengandungi 90% Estrak Epal Segar

Bahan-Bahan
90% Estrak Epal Segar

Cara Penggunaan
Sapukan pada kulit muka atan badan dan biarkan selama 10 minit.


Hanyul - Pure Artemisia Watery Calming Sheet Mask_1ea





Tenang kemerahan (redness) dengan mask sheet dengan ramuan ekstrak Mugwort.
Meningkatkan kesihatan kulit dengan formula ringan dan ramuan

 Bahan-Bahan
 Ramuan ekstrak Mugwort.

Cara Pengunaan
Aplikasi di wajah dan biarkan selama beberapa minit.









Diperkayakan dengan vitamin, pembersih bibir pelembap ini menyuburkan dan memperbaiki bibir kering, retak semasa anda tidur.

Bahan-Bahan
Ekstrak Anggur, Ekstrak Bunga Kaktus, Ekstrak Kelembapan Minyak & Shea Butter

Cara Penggunaan
Sama penggunaannya dengan masker muka yang lain. Tetapi ini hanya dipakai di bibir anda. Biarkan selama beberapa minit.


Daripada semua 8 produk, Lia sangat suka dengan Etude House Sweet Pudding sebab kesannya sangat ketara selepas memakainya di kulit muka.

Boleh dapatkan produk ini di : http://my.althea.kr/althea-box-s-o-s-box berharga RM 112.00.

Untuk makluman anda semua, koleksi S.O.S Box (Soothe Our Skin) sudah pun tiada di pasaran. Box ini laris di pasaran dan merupakan pilihan Editor. Tetapi jangan risau anda boleh membeli produk-produk ini secara berasingan di laman web Althea.

Laman web : http://my.althea.kr

Facebook : Althea Malaysia

Instagram : @altheakorea 


Youtube : Althea Korea


Selamat mencuba!

You Might Also Like

15 inspiration

  1. Cantik packaging dia.. fungsinya pun bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup packaging Althea memang akan jatuh hati.

      Delete
  2. terimakasih atas informasinya, dan jangan lupa kunjungi kami di http://blackwaletcare.com/

    ReplyDelete
  3. Innisfree dan skinfood tu mmg favorite sangat

    ReplyDelete
  4. Wow! Best pula tengok penjagaan muka dari Althea ni. Selalu grab barang makeup jeee. Boleh la beli skincare kat sini je. Dah la murah

    ReplyDelete
  5. wow...so many nice products.... packaging also good... anyway, good reviews btw... will definitely ask my sister to check the product.... she loves etude and innisfree....

    ReplyDelete
  6. Real Peppermint Mask from Innisfree! I really need to try out this one. I tried their clay mask. Good beauty box review.

    ReplyDelete
  7. Wah..terbaikk..Skinfood tuh memg x dpt disangkal lagi kebaikannya

    ReplyDelete
  8. One day ada rezeki memang nak cuba shopping dengan Althea ni. Dah lama tergugat tapi takde rezeki kesana lagi. Haha.. Baca entri ni pun dah tergugat iman.

    ReplyDelete
  9. nice! that's a lot in the box. And Korean product is one of the brands I trust. Thanks for sharing your unboxing.

    ReplyDelete
  10. What a wonderful beauty box. With full-size products, memang berbaloi beli dari Althea. I love the free shipping deal, too!

    ReplyDelete
  11. I would so love to give the Sweet Pudding tone up cream...it looks really worth the buy...

    ReplyDelete
  12. Such a nice detail post you write dear! Always love shopping with Althea. Affordable shopping experience with Althea.

    ReplyDelete
  13. your skin is real good! I would love tho purchase myself this box! i love green tea stuffs -Joysofyz

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers