menjaga hati

2:07:00 AM



Kadangkala hidup nie buat saya tak faham perangai manusia.
Macam-macam ragam.
Sakit kepala kalau betul-betul fikir.


Kenapa kite boleh hormat dan respek minat orang lain.
Orang tak boleh hormat minat kita?


Kenapa kita boleh faham orang lain,

Orang lain tak faham kita?


Kenapa Kenapa Kenapa ??


Maybe I am selfish girl.
Tapi bukan saya nak semua ni jadi.
I love my job and enjot it.
& tersangat fokus dengan kerja saya.
Mana ada kerja yang tak sibuk.
Maybe ada kerja yang tak busy.
Tapi kerja saya bukan macam tuh.


Salah ke enjoy dengan hobi dan minat kita?
Dah lama kita idam-idam kan.
Tak bolehkah buat diri saya gembira buat seketika.
Bila dah terlalu addict dengan benda yang kita suka,
Ada orang yang tak senang hati lak dengan diri kita.
Tapi kita tak kacau orang pun.
Kita berdikari dengan usaha diri sendiri.
Ramai sangat dengan cemburu.



Kepada sesiapa yang terasa hati dengan saya,
Ucapan sejuta maaf sangat diucapkan.
I AM SORRY!!
Saya tak pandai nak menjaga hati dan perasaan orang.
Tak pandai mengambil berat pasal orang lain.
Saya pun manusia biasa.
Bukan sempurna.
Nobody perfect right?
Biarlah saya makan hati dengan orang.
Saya taknak orang terasa hati dengan diri saya.


Biarlah orang yang menyakiti hati dan perasaan saya,
Tak faham dengan diri saya,
Tak respek minat saya,
Tak suka dengan kegembiraan yang terukir ni.
Saya redha.


Apakah kuasa saya untuk menghukum manusia.
Biarlah tuhan yang membalasnya.
Saya percaya dan berdoa pada yang Esa.
Itu yang terbaik untuk hidup.


Untuk pengetahuan semua,
saya terlalu busy dengan kerja.
Saya pun tak suka terlalu sibuk dengan suma nie.
Tetapi mengejar dateline klien.
Berkerja di sektor swasta bukan kerajaan.
Cakap je masuk pukul 8.30 pagi balik 5.30 petang.
Sepanjang kerja nie tak pernah balik tepat 5.30.
Kecuali memang tak ada kerja yang urgent.
Paling lewat balik kerja ialah subuh keesokkan hari.
Betul tak tipu.
Kadang-kadang kul 12, 2, tak pun 4 pagi.
Rutin harian.
Weekend pun kadang-kadang dapat rehat.
Kadang-kadang kena kerja.


I hate busy life.
Buat diri tak terurus.
Balik kerja terus tido.
Bangun tido siap pergi kerja.
Macam tuh la rutin harian.
No sosial life.
Weekend yang lepas pun,
banyak kerja kat office nak siapkan kerja klien.
Sedangkan weekend lepas sepatutnya cuti Chinese New Year,
tapi kena kerja.
Terpaksa kan.
Ntah dapat OT ke tak.


Orang lain cuti berehat dengan famili lah,
Berjalan sana sini,
Valentine dengan boyfriend/girlfriend,
Kiteorang stay office mengadap komputer 24 jam.
Kadang-kadang letih sampai tertido kat atas meja.


Mungkin dengan terlalu fokus kerja,
Terlalu tumpukan minat saya,
Kejar cita-cita saya.
Saya abaikan orang sekeliling saya.
Tak sedar yang semua ini akan terjadi.
Saya betul-betul mintak maaf.


Satu je yang fikir sekarang ini,
Di usia muda lah nak cari pengalaman kerja.
Tak sia-sia kan peluang yang ada.


Harap kawan-kawan saya memahami diri saya ini.
;-)



You Might Also Like

22 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir Sport Attire Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai