First time I join flea market

8:58:00 AM

Hye all.
Rasa rindu sangat nak update blog.
Sebab busy yang teramat sangat so semuanya terbengkalai.


Anyway 1 May 2011,
First time I join flea market at Strait Quay.
Strait Quay at Tanjung Bunga, Penang.
Ramai rakyat Pulau Pinang dah pergi tempat nie kan.
So I selling what?


I selling a lot of colourfull dress, tops, ang legging.
I only take 1 booth for my first trial.
All the clothes from my own blogshop online shopping.


Ada ramai yang tau dan ramai yang member yang tak tau yang I dah opening my own blogshop / online shopping.



View from front of Strait Quay



My blogshop / online shopping name Cool Dolly Orange


So this is is my first trial,
I amek small booth.
Nak tau bisnes I jalan ke tak.


Me with our booth


Semuanya collection baju dari my blogshop.
Ada floral dress, vintage dress, leopard legging, zebra legging, & tops.




May Day flea market mula pukul 3.00 petang sampai 10.00 malam.
Tapi I sampai lambat pukul 3 lebih baru sampai.
Pastu sampai baru terlari-lari cari booth I.
Stall No C11.
Next kelam kabut nak angkut barang dari kereta.


Baru je gantung 2 dress dah ada orang serbu tengok.
Then I got first customer. Yay.
Memang semua dress tak sempat gantung pun.
Orang dah serbu.
Bila customer dah reda barulah sempat kemas-kemas.



Look I am busy girl that day!



View dari atas.



Okay my lunch for that day, Subway!


Ok now its makan time!



On that day I got my new casing.
Pink Hello Kitty.


May day flea market sambutan memang menggalakkan.
Ramai orang datang.
Walaupun tak boleh lawan flea market/bazaar di KL.
Penang pun apa kurang nya.
Tapi ada gak yang masih tau di mana Strait Quay.


Macam-macam ada jual.
Makanan, baju, barang antik, selipar, & banyak lagi la.




Nasib baik booth I under the roof.
So kalau hujan ke panas ke memang tak kena.



Pic kat atas semua customer I.
Rasa happy sangat.
Berpuas hati dengan hasil jualan hari tuh.
Walaupun customer datang tengok baju tapi tak beli, yang tu dah puas hati.
Ada yang dah datang, pastu datang lagi bawa kawan lak datang beli.




Lagi malam lagi ramai orang.
Tak dapat la balik pukul 10.00 malam.
Terasa sayang nak tutup awal.
So stay sampai pukul 11 lebih.
Tapi sedih kawan2 x ramai dtg melawat I.


Pengalaman yang paling best in my life.
Keyakinan dah ada skit sebab sebelum nie malu-malu kucing.
Dapat kawan baru.
Dapat tau skit pasal bisnes sebab uncle kat booth sebelah suka cerita pasal bisnes.
All in one. semuanya I dapat.


Next month, 19 June 2011, I join flea market lagi.
Tempat yang sama. Strait Quay.
So jangan lupa singgah tau.

& lagi satu nak promote.
Tolong la like facebook page blogshop I k.
Support me!






You Might Also Like

2 inspiration

  1. Wish you good luck and get more profit in next flea market Emilia

    ReplyDelete
  2. @Sentimental Heart (24 years old)
    thank you very much.
    & thanks again for drop ur comment here.
    ;-)

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers