Menempah Cenderahati Rekaan Sendiri dan Cetak di Printcious

9:17:00 PM

Salam dan Hai semua,Pada entry yang lepas, Lia ada memperkenalkan mengenai Printcious dimana anda boleh menempah, dan mereka bentuk cenderahati mengikut kreativiti anda sendiri di laman web Printcious di mana merupakan syarikat yang menyediakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan percetakan. 

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”

Printcious memang menyediakan pelbagai pilihan cenderahati yang menarik sampai rambang mata nak pilih. Anda boleh memilih cenderahati yang sedia ada di dalam laman web Printcious ataupun anda boleh mereka bentuk sendiri cenderahati anda.

Customized and personalised your gift in different way.

Itu salah satu keistimewaan dan keunikan Printcious yang membuatkan Lia tertarik dengan laman web ini. Lia habiskan masa berjam-jam dengan melayari laman web Printcious sambil memilih sendiri cenderahati yang ingin ditempah dan berkenan.

Layari laman web https://www.printcious.com/my dan 'Log In'


Setelah melihat semua kategori dan sukar untuk membuat pilihan, Lia dah membuat keputusan dan memilih untuk Create Mousepads. Anda klik pada 'Create' dan klik pada 'Mousepads'


Anda boleh memilih jenis mousepads yang anda ingini. Mousepads terbahagi kepada 3 jenis iaitu Triangle, Round dan Love. Semuanya berharga RM25.90 selepas 30% diskaun.

 Lia memilih mousepads jenis Triangle sebab Lia selesa dan selalu pakai mousepads saiz dan jenis ini. Anda perlu tunggu sehingga page loading.

Di sini anda boleh masukkan gambar kesukaan anda beserta tulisan.


Anda boleh masukkan gambar dengan klik 'Image' dan tulisan dengan klik 'Add Text' mengikut saiz yang anda suka dan laraskan mengikut huruf dan warna kegemaran. Selepas selesai anda menyunting hasil, hanya klik 'Done'.

 Jika anda masih tidak berpuas hati dengan hasil, anda boleh menyunting semula dengan klik 'Customise It Again'. Jika sudah selesai, klik pada 'Add to Cart'.

Akhir sekali ialah sesi pembayaran. Di 'Cart' akan dipaparkan hasil anda beserta harga. Jika anda masih ada yang hendak ditambah dan disunting, masih boleh klik pada 'Edit' & 'Add Again'. Anda juga boleh masukkan 'kod promo' di bawah 'Order Summary' dan klik 'Apply'.

Halaman 'Checkout' akan dipaparkan selepas anda mengesahkan tempahan anda. Proses seterusnya ialah 'Shipping Address' di mana anda perlu mengisi butiran anda untuk memudahkan proses penghantaran ke rumah.

 Kemudian, halaman 'Shipping Method' di mana anda perlu klik 'West Malaysia' untuk proses penghantaran sebanyak RM10 dicaskan. 

 Seterusnya halaman 'Payment Method', anda boleh pilih sama ada ingin membuat pembayaran menerusi perbankan atas talian ataupun bayar secara tunai melalui mesin deposit atau ATM.

Akhir sekali, anda akan dapat nombor pesanan. Anda hanya perlu semak 'Tracking No' yang akan diberikan di email anda dan tunggu kehadiran Pos Laju ke rumah anda. Tempoh yang diberikan selama 5 hingga 10 hari.  Memang tak sabar nak tunggu hasil suntingan sendiri. Setiap hari Lia akan semak 'Tracking No' dan kedudukan lokasi barang pesanan dan juga kehadiran posmen ke rumah. 

 Tempoh penyiapan dan penghantaran mousepads yang Lia tempah hanya dalam masa seminggu sahaja. Sedangkan tempoh yang dinyatakan ialah maksimum 10 hari. Bagi Lia tempoh seminggu berbaloi untuk ditempah dengan hasil yang sangat memuaskan ini. Masa untuk penyiapan ini agak singkat berbanding jika menempah di tempat lain. Di mana anda hanya menempah secara online sahaja. Kemudian barang yang ditempah akan dihantar terus kepada anda. Anda tidak perlu bersusah payah untuk keluar ke kedai untuk menempah apa yang anda ingini. Menjimatkan masa dan tenaga serta memudahkan urusan kerja anda. Itulah keistimewaan Printcious berbanding syarikat percetakan yang lain. 

Jika anda bercadang untuk menempah cenderahati untuk orang tersayang ataupun keluarga anda sempena hari istimewa mereka, anda boleh menempah awal beberapa minggu supaya cenderahati sampai pada masanya atau awal. Anda boleh hadiahkan cenderahati tersebut pada hari istimewa mereka. Anda juga boleh membuat penghantaran terus kepada alamat insan istimewa anda. 

Tada! Ini hasil suntingan mousepads Lia tempoh lalu. Sangat berpuas hati dan tak sabar nak guna. Inilah salah satu cenderahati yang ditempah melalui Printcious. Bagaimana pula hasil jika Lia menempah cenderahati yang lain seperti T-shirt, mug, cushion, handphone case, ceramic tiles. dan lain-lain. Selepas ini Lia akan memilih dan menempah cenderahati jenis yang lain di Printcious


Anda juga tidak perlu risau mengenai kualiti barang yang anda beli. Semuanya terjamin berkualiti dan berbaloi.


Printcious merupakan pilihan menarik yang Lia syorkan kepada semua untuk membeli cenderahati. Di samping pemilihan cenderahati yang pelbagai dan mereka bentuk sendiri mengikut citarasa, anda tidak perlu bersusah payah mencari idea membeli cenderahati. Semuanya ada di Printcious yang sesuai untuk semua golongan, jantina dan peringkat umur. Apa lagi jangan lepaskan peluang
Kepada semua di luar sana, Lia dah tempah cenderahati menarik di Printcious. Anda bila lagi? Jangan tunggu lagi. Layari segera https://www.printcious.com.my segera untuk dapatkan cenderahati menarik. Anda bukan sahaja boleh menempah barangan tetapi boleh mereka dan menyunting sendiri dengan kreativiti anda.


“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”

Alamat : No. 30, 1St Floor, Jalan Tiara 4 Bandar Baru Klang, Selangor, 41150 Klang, Malaysia, 41150 Klang, Malaysia

No. Tel : +60 19-323 2502

Waktu Operasi : 9.00am to 6.00pm

Laman web :  https://www.printcious.com.my Instagram : @printcious


You Might Also Like

17 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (22) Beauty Blogger (28) Beauty Product (34) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (82) Blogger Contest (7) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (102) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (9) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (17) Food Review (41) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (7) Lazada Malaysia (7) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (5) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (32) Movie Review (1) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (35) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (58) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (15) Penang Museum (6) Penang My Hometown (105) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (20) Product Review (84) Produk (13) Produk Kecantikan (20) Produk Kesihatan (9) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (97) Saturday Buffet Dinner (2) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (2) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)