kebingungan..

December 22, 2009


Sangat teruja bile dengar UiTM call.
Sangat happy bile disuruh cek application kat website UiTM.
Sangat seronok bile dapat tawaran study.

Syukur Alhamdulillah..

Tapi kan hati x dah x gembira bila dapat tau..




program xpun kos yang kite mintak x dapat.
Sangat sedih.

Dapat lak program SARJANA MUDA PENGURUSAN TAMAN DAN AMENITI (KEPUJIAN)
SENIBINA PERANCANGAN DAN UKUR


tapi kan aritu time wat application saya mintak program :-


SARJANA MUDA UKUR BAHAN (KEPUJIAN)..


Program yang dapat xde dalam list yang mintak.
& xtau kos nie mengenai ape.


Saya bukan cerewet atau mengada-ngada.
Dah lama mintak futher my study dengan mintak kos Ukur Bahan.
Xpun Quantity Surveyor.
Bersusah payah ke Shah Alam,
ke bahagian Pengambilan Pelajar.
Buat rayuan kat sana.
Taip surat rayuan, print, faks, pos dan kol sana sini.
X berbaloi sungguh.
Penat pun x ilang.
Memang bersungguh nak sambung study.
Tapi x dapat ape yang dihajati.


Dulu Diploma Ukur Bahan.
Sekarang kerja pun dalam bidang Ukur Bahan di firma Ukur Bahan.
So saya nak apply degree dalam Ukur Bahan juga la.


Bukan xnak amek kos atau program lain.
Kalau camtu baik dari mula beli no pin isi je la ape-ape program untuk 8 pilihan.
tapi saya xnak.
Ade pihak yang marah saya, Go On je la dengan kos/program yang dapat.
Tolong la respek minat saya.
& Tolong bagi semangat!!
Jangan melemahkan semangat saya.


3 tahun belajar dan setahun bekerja dalam bidang ni.
Biar lah Ijazah dalam bidang nie juga.
Sekurang-kurang penat saya berbaloi.
Berbayar juga.
Saya x nak buang masa dengan amek program lain yang bukan minat saya.
Saya xnak membazir wang dan masa untuk buat benda yang x minat & x suka.
So ikhlas dari hati tu xde.


Saya ade perancangan dan matlamat saya sendiri.
Kemungkinan dengan Ijazah Ukur Bahan yang dapat,
saya boleh decide untuk wat Sr. (Surveyor).


Boleh ade Sr. di hadapan nama saya.
Kalau arkitek ade Ar.
Kalau engineer ade Ir.
Kalau surveyor ade Sr.


Mungkin orang yang berkerja dan terlibat dalam bidang construction saja yang memahami.






Dah saya x dapat kolej.
Kene uruskan sendiri.
Alamak! Dah la baru masuk sem.
kene duk luar.
Ish xnak lagi la.
Dahla pegi Shah Alam sesat dengan roundabout aje.
Kalau next sem xperla gak duk umah sewa luar.



So ape yang patut buat??

Nak terima tawaran ke xnak terima?
Ataupun buat rayuan tukar kos?



Tolongla saya perlukan pendapat yang bernas.



P/S : Kepeda kengkawan yang bagi semangat.
Ucapan sejuta terima kasih tidak terhingga.

You Might Also Like

18 inspiration

Powered by Blogger.

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community