Acara Basikal Terbesar, Ipoh Cycle fest di Extreme Park Tambun, Ipoh pada 29 April hingga 1 May 2016

Salam dan Hai semua,


IPOH CYCLE FEST 2016Tarikh : 29 April, 30 April & 1 May 2016
Hari : Jumaat, Sabtu & Ahad
Masa : 9 am - 10 am
Lokasi : Extreme Park Tambun, Sunway City Ipoh


Poster ICF :
Video ICF :


'Ipoh Cycle Fest' atau ICF merupakan event basikal terbesar yang dianjurkan oleh X Camp selama tiga hari di Extreme Park Tambun, Sunway City Ipoh. Acara ini juga untuk penunggang dan peminat basikal dimana tidak mengira umur dan pangkat, muda atau pun tua. ICF juga merupakan event yang sesuai untuk seisi keluarga, baik untuk yang baru berbasikal dan juga yang sudah berpengalaman. ICF mempunyai 13 acara utama, 20 acara sampingan, lebih kurang 3000 peserta & hadiah sebanyak 70k untuk dimenangi.


Antara acara utama ICF :


1. King of Saiong Downhill
2.The Banjaran Quest
3. Fat Bike Cross Cup
4. Friday Night Fixie
5. Foldies Eco Ride
6. Ride + Run Race
7. Gatebridge 4X
8. ICF Night Ride
9. Vintage Ride
10. Tambun Crit
11. Junior Cup
12. Bike Expo
13. BMX Jam


Schedule event ICF untuk 3 hari:


Kepada peserta anda di kategori yang manakah? Boleh rujuk jadual di bawah.


Schedule Fees & Prizes

Entrance fees yang berpatutan dan hadiah yang lumayan untuk di bawa pulang.


Map untuk 12 aturcara basikal ICF:Kaunter REGISTRATION (pendaftaran) bertempat di dalam dewan EXPO di Extreme Park, Sunway City Ipoh. Semua acara akan berlangsung, bermula dan berakhir di Extreme Park KECUALI acara Tambun Crit dan King of Saiong Downhill. (Sila rujuk peta)


ICF zon :


Bike Expo :

Salah satu acara utama ialah Bike Expo yang akan menyediakan pameran semua jenis basikal untuk semua penunggang dan peminat basikal untuk melihat sendiri basikal kegemaran jika berminat untuk membeli. Bike Expo akan diadakan di dewan EXPO di Extreme Park, Sunway City IpohBike Expo ICF juga akan mengadakan Demo Produk, Vintage Bike Display, Bike School Persembahan, Basikal Demo, Basikal Sewa & Cabutan Bertuah.


Food Truck (Makanan) :


Jangan risau mengenai isu makanan. ICF akan menyediakan lebih dari 5 food trucks yang menyediakan pelbagai hidangan makanan menyelerakan dengan hiasan truck yang menarik di sekitar Extreme Park, Sunway City Ipoh. Antaranya The Hut, Meltshack,The Kamparians, Ali Yeh Yeh, Cofferide, Lebai & Freedo.Pendaftaran :Pendaftaran peserta MASIH DIBUKA, cuma tanpa tshirt percuma. Peserta yang berdaftar sebelum tarikh 21 April 2016 sahaja akan menerima tshirt percuma. (Harap maklum bahawa acara Friday Night Fixie, Vintage Ride, Junior Cup dan ICF Night Ride tidak termasuk tshirt percuma.)Lokasi event ICF :Untuk maklumat lanjut mengenai ICF,  boleh layari media social ICF. Antaranya :


1. Laman web, www.ipohcyclefest.com


2. Instagram Ipoh Cycle Fest

3. Facebook Page : Ipoh Cycle Fest

4. Hotline No : 013 - 247 7414


Jangan lupa untuk datang ke event ICF pada 29 April hingga 1 May 2016 di Extreme Park Tambun, Sunway City Ipoh! Lagi 5 hari je lagi.

#ipohcyclefest


See you there!

Post a Comment

0 Comments