Penginapan Selesa Duplex Apartment di LivingSpace @ The Scott Garden.

September 13, 2018

Salam dan Hai semua.

Buat masa sekarang Lia banyak travel domestik ke Kuala Lumpur. Kadang-kala travel sebab ada urusan atau acara blog ataupun urusan peribadi, jalan-jalan dan santai. Setiap kali travel ke Kuala Lumpur, Lia akan pastikan tempat penginapan yang selesa dan juga bersesuaian dengan bajet. Suasana yang bersih, nyaman, privacy dan menenangkan memang pilihan Lia. 

Selepas Lia menghadiri acara blog untuk The Butterfly Project di Happ Cafe Tropicana Damansara, Lia terus bergegas ke Jalan Klang Lama. Kali ini Lia menginap selama 2 hari 1 malam di LivingSpace @ The Scott Garden.

Lia memilih Duplex Apartment bertemakan Ocean selepas meneliti beberapa jenis di Air Bnb. Bila masuk je dalam apartment ni suka sangat semua perabot bertemakan warna biru seakan-akan laut. Lia akan tunjukkan kemudahan yang ada di dalam apartment ini.

Lokasi Scott Garden

LivingSpace @ The Scott Garden beralamat di Jalan Klang Lama, 58200 Kuala Lumpur. Kawasan ini mudah dicari untuk Lia yang baru pertama kali datang ke sini. Bangunan dengan signage 'Scott Garden' yang besar dapat dilihat dari jauh.

Kemudahan yang ada di Duplex Apartment 

Key access & Key card access
Lia tunggu di bahagian bawah untuk mengambil 'Key access & Key card access' dan kemudian diberitahu mengenai No Lot untuk parkir untuk meletak kenderaan pengunjung yang datang sini.

Apartment ini terdapat mezzanine floor di mana bilik tidur di atas dan ruang tamu, tandas, dapur ada di bahagian bawah. Lia akan tunjukkan satu persatu apa yang ada dalam apartment ni.

Dining Area
Buka sahaja pintu akan nampak Dining Area terlebih dahulu dengan perabot berwarna putih dan biru.


Table bar & Seating Area


Dining table

Kitchen


Kalau datang bersama keluarga ataupun kawan-kawan yang suka memasak dan menyediakan makanan, apartment ini ada menyediakan kemudahakan lengkap seperti :

➤ Kitchenware / Kitchenette
➤ Electric kettle
➤ Microwave
➤ Refrigerator
➤ Toaster
➤ Bottle of water
➤ Trash cans
➤ Wine glasses

Jangan risau jika ingin menggunakan alatan dapur semuanya ada di kabinet ini. Anda perlu rajin buka pintu kabinet dan cari di mana semuanya tersusun rapi.

Landry Area



Kemudahan washing machine dan iron board juga ada di sini. Anda boleh membasuh baju anda jika perlu.

Additional Toilet


Terdapat dua toilet di apartment ini. Satu di bahagian tingkat bawah dan satu lagi di bahagian atas di bilik tidur. Kalau datang beramai-ramai tak payah nak berebut toilet.

Living room


Ini merupakan ruangan favorite Lia di mana ruang santai menonton TV di atas sofa empuk.


Sofa empuk dan TV memang benda wajib perlu ada di ruang tamu. Paling best ada banyak channel yang anda boleh pilih dan tonton rancangan kesukaan anda.


Memandangkan siling tinggi dan ruangan tingkap ini sangat menarik dan anda boleh melihat pemandangan siang atau pun malam.


Pandangan Living Room dari atas.

Small Balcony





Sebelum anda naik ke tingkat atas iaitu bilik tidut, anda akan dapat lihat tangga dan juga ruang balcony kecil.

Bedroom


Ini merupakan salah satu ruangan favorite Lia dalam apartment ni. Bilik tidur dengan hiasan Ocean Theme. Sambil tidur anda boleh lihat pemandangan malam luar dari The Scott Garden.


Bilik tidur ini bukan sahaja menyediakan katil queen untuk dua orang tidur tetapi juga menyediakan 2 tilam tambahan di bawah yang disusun rapi. Kalau sejuk selimut pun ada & bantal yang selesa. Memang sesuai untuk 3 hingga 4 orang.


Tuala juga turut disediakan.





Ada satu sudut hujung tilam di bawah, ada meja kecil yang menyediakan hairdryer, cermin dan juga lampu meja. Di bahagian tepi terdapat Clothes rack untuk menggantung pakaian anda. Socket ada di bahagian tepi tilam untuk anda mengecas peralatan elektronik dan sebagainya.

Private bathroom


Di bilik tidur atas ada satu lagi tandas Jangan risau kalau tak bawa toiletries, di sini semuanya disediakan untuk anda seperti Shampoo, Body soap & Toilet paper. Sanitary fittings di sini serba lengkap seperti shower, water heater, dan lain-lain.

City view


Tenangkan minda sambil melihat pemandangan luar.

Pemandangan di siang hari dari tingkat 20.


Air conditioning
Jangan risau sebab apartment ini ada dua aircond di bahagian bawah dan atas.

Upper floors accessible by lift
Banyak lif disediakan untuk kemudakan pengunjung di sini.

Private flat in building
Sememangnya suasana di sini agak privacy dan tak payah risau mengenai orang luar yang masuk kerana terdaat security.

Pool with a view
Terdapat swimming pool di Tingkat 5 jika anda ingin beriadah dan berenang.

Attractions

Antara tempat menarik yang berdekatan dengan LivingSpace @ The Scott Garden ialah :

➨ Mid Valley Megamall
➨ Mid Valley City
➨ Jumpstreet Asia (Kuala Lumpur)
➨ Berjaya Times Square Theme Park

Amenities (Kemudahan)

Internet
➤ WiFi tersedia di bilik hotel dan adalah percuma.

  Parking
➤ Tempat letak kenderaan persendirian percuma boleh didapati di lokasi (tempahan diperlukan).

  Pets 
➤ Haiwan peliharaan tidak dibenarkan.
➤  Kolam renang
➤ Kolam renang luar - PERCUMA

  Entertainment and family services
➤ Nightclub/DJ
➤ Karaoke

  Food & Drink
➤ Bar
➤ Pasar mini di tapak
➤ Restoran
➤ Kemudahan BBQ
➤   Mesra keluarga
➤ Bilik keluarga

  General
➤ Kawasan merokok yang ditetapkan
➤ Penyaman udara - PERCUMA
➤ Lif

  Spa & Wellness
➤ Pusat kecergasan - PERCUMA
➤ Tukang gunting rambut / kedai kecantikan
➤   Pengangkutan
➤ Pengangkutan ulang-alik lapangan terbang (caj tambahan)

  Reception services
➤ Perkhidmatan concierge
➤ Ruang Bagasi

  Shopping
➤ Kedai-kedai (di lokasi)
➤   Perkhidmatan pembersihan
➤ Perkhidmatan pembantu rumah harian
➤ Dobi

Info Tambahan sebelum anda menempah :

Check-In Time : 3.00pm
Check-Out Time : 12.00pm

Late checkout will incur additional charge

A deposit of RM200 will be collected on your check-in and refunded upon check-out.

You may type “The Scott Garden, Jalan Klang Lama” into Waze or Google Maps if you are using GPS.

Kindly note that we have a strict NO PARTY & EXCESSIVE NOISE POLICY. Violation of this policy will result in cancellation of your booking or eviction without refund. Please read the policy here https://www.livingspace.com.my/no-party-excessive-noise-policy.

Kenapakan anda perlu memilih Duplex Apartment di The Scott Garden?

➨ Harga yang berbaloi dan mampu milik
➨ Apartment yang sesuai untuk keluarga atau pun kawan-kawan
➨ Parkir kereta yang disediakan
➨ Terdapat banyak kedai di bahagian bawah
➨ Tempat yang strategik dan privacy
➨ Kemudahan di dalam apartment yang serba lengkap
➨ Channel TV yang variasi dan pelbagai
➨ Pemandangan sekitar The Scott Garden yang menarik
➨ Bersih dan teratur


Lia memang berpuas hati menginap Duplex Apartment di The Scott Garden dan memang akan repeat menginap di sini sekali lagi. Lia suka dengan suasana Duplex Apartment dengan view yang cantik pada waktu siang dan malam. Lia jatuh hati juga dengan temanya dan juga dekorasi & susunan perabot yang kemas dan teratur. Yang paling penting bersih dan tidak berbau.

Lia dah bercuti dan menginap di sini. Anda bila lagi?

TEMPAH SEKARANG!!!

Untuk maklumat lanjut mengenai The Scott Garden, anda boleh lihat video di bawah:


The Scott Garden

Alamat : Jalan Klang Lama, 58200 Kuala Lumpur, Malaysia

Email :hello@livingspace.com.my

Tel: +60 19 770 6097


Untuk maklumat lanjut boleh juga ikuti :
Laman web : https://www.thelivingspaceexperience.com/


You Might Also Like

0 inspiration

Powered by Blogger.

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community