Lindungi kulit dari Cahaya Matahari dengan Althea Petal Velvet Sunaway & Kulit Flawless dengan Petal Velvet Powder

Salam dan Hai semua,

Kini Althea Korea ada keluarkan produk terbaru iaitu Althea Petal Velvet Sunaway selepas produk Real Fresh Skin Detoxer. Wah Althea Angles buat surprise lagi &  buat Lia tak sabar nak cuba produk sunsreen ini selepas Althea Welcome Gift dan juga Althea Reward Gift.Nama Althea memang tidak asing lagi dikalangan beauty di luar sana yang suka membeli belah produk kecantikan alat solek dan penjagaan kulit dari Korea. Lia pun merupakan salah seorang peminat produk Korea dan memang tidak akan lepaskan peluang menikmati dan membeli belah di Althea. Untuk pengetahuan semua, Althea adalah destinasi membeli-belah secara atas talian utama Korea yang menyediakan produk kecantikan, trend, dan gaya hidup terkini kepada pengguna di Asia Tenggara. 

What inside the box?


Althea memang dikenali dengan pembungkusan kotak yang menarik dan proses penghantaran yang cepat dari tarikh jangkaannya. Bila nampak kotak berwarna pink lembut dan juga balutan plastik diluarnya dengan warna pink terang. Dari jauh kalau nampak kotak ini semestinya dari Althea Korea.Antara produk yang terdapat di dalam box kali ini ialah:

1) Althea's Petal Velvet Sunaway
2) Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender
3) Althea Petal Velvet Powder #0 Translucent
4) Althea Petal Velvet Powder #23 Warm Beige
5) Althea hologram pouch

Althea hologram pouch

Kad ucapan dari Mamasan Tammy

Althea Petal Velvet Sunaway

Keterangan Produk

 Perisai kulit anda dari sinar matahari dan beri perlindungan petal dengan Althea's Petal Velvet Sunaway! Ultra ringan, pelindung matahari yang tidak kelihatan ini dirumuskan dengan asid hyaluronik dan ekstrak Damask meningkat, memastikan kulit anda tetap segar dan terhidrat sepanjang hari tanpa sebarang kekasaran atau pelakon putih. Ia mempunyai SPF sebanyak 50+ dan PA ++++, jadi kulit anda akan dilindungi sepanjang hari. Sebagai sebahagian daripada jalur Petal Velvet, ia juga mengandungi zarah-zarah serbuk mikro yang memberikan kulit yang licin, seperti kelopak.

Pembungkusan produk Althea's Petal Velvet Sunaway

 Produk Althea's Petal Velvet Sunaway ini dibungkus dalam kotak produk berwarna pink lembut dan sekeliling produk dilabelkan nama produk dan bahan dan kandungan dalam bahasa Inggeris dan Korea.

Bentuk Produk Althea's Petal Velvet Sunaway

Produk dalam saiz yang kecil dan dihujungnya berbentuk tiub dan penutup yang senang dibuka tetapi tidak mudah ditanggalkan. 

Cecair didalam produk juga tidak mudah keluar. Saiznya juga kecil sebesar tapak tangan, ringan dan senang dibawa.

Tekstur Produk Althea's Petal Velvet Sunaway


Teksturnya berwarna putih yang halus dan cepat meresap. Bau bunga ros yang kuat dan sangat wangi

Kebaikan Produk Althea's Petal Velvet Sunaway

➤ Lightweight, sunblock lut
➤  Meninggalkan kulit berasa segar dan terhidrat
➤  SPF50 +, PA ++++

Jenis Kulit
Semua Jenis Kulit

Cara Penggunaan Althea's Petal Velvet Sunaway

Sapukan lapisan walaupun ke kulit dan biarkan menyerap ke dalam kulit sebelum keluar ke bawah matahari.

Bahan dan Kandungan Althea's Petal Velvet Sunaway

Damask rose extract - Menghidrasi dan menenangkan kerengsaan yang mendalam, menjadikan kulit berasa sihat
Asid hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidrasi
Minyak geranium - Memberi kulit rangsangan berseri dan menyembuhkan jerawat

Pendapat Selepas Menggunakan ProdukSaiznya yang kecil, ringan dan mudah dibawa memang salah satu ciri produk pilihan Lia. Teksturnya yang halus dan cepat meresap. Cecair yang wangi bau bunga ros yang kuat. Lia memang amalkan pemakaian produk sunscreen kerana gaya hidup dan pekerjaan yang kadang kala terdedah dengan matahari. Yang penting ada perlindungan SPF50. Kadang-kadang memandu di waktu panas terik matahari bahagian pergelangan tangan akan terdedah dan membuatkan kulit akan cepat gelap. Ton kulit akam berubah dan tak sama dengan bahagian tangan yang lain. Situasi ini menyebabkan Lia akan mengamalkan pemakaian sunscreen seberapa kerap yang boleh. Sebenarnya kulit Lia jenis yang sensitif, tetapi selepas memakan Sunaway ini tidak kesan negatif pada kulit Lia. Memang terbaik!

Saiz produk
55ml

Harga produk
RM43.00

Nak dapatkan produk Althea Petal Velvet Sunaway, BOLEH KLIK SINI.


Althea Petal Velvet Powder & Petal Velvet Powder Pink Lavender

Althea mengeluarkan produk bedak tabur ataupun loose power yang terdapat dalam 3 pilihan iaitu Petal Velvet Powder dalam dua variasi  Translucent & Warm Beige dan terbaru Petal Powder Pink Lavender yang seakan warna pink dan ungu. Loose powder berfungsi sebagai penutup pori-pori pada wajah dan membuatkan solekan nampak flawless dan tahan lama. Teksturnya lebih ringan dan lembut dan formulanya membantu mengawal minyak dan muka nampak berkilat. Loose powder perlu dipakai secara menyeluruh selepas aplikasi foundation di wajah.

Althea Petal Velvet Powder

Petal Velvet Powder "Translucent"

Petal Velvet Powder "Warm Beige"
Keterangan Produk
Rangkaian produk Althea sendiri ada di sini, dan kami mula kuat dengan Petal Velvet Powder! Keindahan ini debut adalah serbuk tembus yang menetapkan solek dan meninggalkan kemasan sutera hingga sentuhan. Disemai dengan minyak dari biji Althea, serbuk ini berfungsi untuk mengekalkan pengeluaran sebum di luar tanpa mengeringkan kulit untuk kelihatan segar, segar, sambil memberikan bau lembut. Pastikan solek anda kelihatan hebat sepanjang hari atau habuk beberapa untuk terus bersinar-sinar!

Kini boleh Petal Velvet Powder didapati dengan dua warna :
#0 Translucent
#23 Warm Beige

Kebaikan Produk Petal Velvet Powder
➤  Mattifying & rasa ringan
➤ Melancarkan kulit
➤ Untuk semua nada kulit (# 0) ATAU nada gelap (# 23)

Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender


Petal Velvet Powder Pink Lavender
Ini merupakan produk terbaru dari Althea Korea sempena Ulangtahun yang ketiga dan memang nak sangat ada koleksi Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender. Lia sudah ada koleksi lama iaitu Petal Velvet Powder kedua-dua warna dan sudah berulangkali menempah apabila habis.

Keterangan Produk
 Mencerahkan dan melicinkan kulit anda dengan formula khas ini yang mengandungi pigmen merah jambu dan ungu untuk menghidupkan kulit yang kusam. Zarah-zarah halusnya membantu mengekalkan sebum di luar tanpa mengeringkan kulit untuk kulit yang segar seperti kelopak sementara bau yang menenangkannya menenangkan deria. Pastikan solek anda kelihatan hebat sepanjang hari atau habuk beberapa untuk terus bersinar-sinar!

Kebaikan Produk Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender
➤ Berkesan dan ringan
➤  Melancarkan kulit
➤ Pink lavender shade untuk mencerahkan kulit yang kusam


Bahan dan Kandungan Petal Velvet Powder
Ekstrak Lavender - Kerengsaan merengsakan membantu memperbaiki kulit. Ia juga mempunyai ciri aromaterapi untuk menenangkan deria
Lecithin terhidrogenasi - Keadaan dan melembapkan kulit
Glycerin - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidrasi


Bahan dan Kandungan
Ekstrak Lavender - Kerengsaan merengsakan membantu memperbaiki kulit. Ia juga mempunyai ciri aromaterapi untuk menenangkan deria
Lecithin terhidrogenasi - Keadaan dan melembapkan kulit
Glycerin - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidras

---------------------------------------------------------------

Pembungkusan produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender


Produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender ini dibungkus dalam kotak produk berwarna pink lembut dan sekeliling produk dilabelkan nama produk dan bahan dan kandungan dalam bahasa Inggeris dan Korea. Di bahagian luar kotak dilabelkan Petal Velvet Powder Translucent ataupun Warm Beige dimana warna kotak agak serupa. Untuk Petal Velvet Powder Translucent Pink Lavender warna kotak yang sedikit berlainan di mana berwarna pink gelap seakan ungu.


Bentuk Produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender

Produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender didatangkan dalam bentuk kompak yang kecil dan boleh dibuka di penutup di bahagian atas.

Petal Velvet Powder "Translucent"
Petal Velvet Powder "Warm Beige"
Petal Velvet Powder "Pink Lavender"

Produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender didatangkan dengan span kecil untuk sapuan ke kulit wajah dengan lebih rapi.Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender

Testur produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender

Produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender pula dalam bentuk serbuk dan sangat halus. Senang untuk dipakai dan kulit tidak akan nampak bertampuk selepas pemakaian. Anda perlu tanggalkan sticker lutsinar sebelum memakai produk tersebut.

Petal Velvet Powder "Translucent"

Petal Velvet Powder "Translucent"
Produk Petal Velvet Powder Translucent datang dalam serbuk berwarna putih.

Petal Velvet Powder "Warm Beige"

Petal Velvet Powder "Warm Beige"
Produk Petal Velvet Powder Warm Beige datang dalam serbuk berwarna coklat.

Petal Velvet Powder "Pink Lavender"

Petal Velvet Powder "Pink Lavender"
Produk Petal Velvet Powder Pink Lavender datang dalam serbuk berwarna pink keunguan.

Jenis Kulit yang sesuai untuk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender
Semua Jenis Kulit

Cara Penggunaan Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink LavenderAngkat produk menggunakan berus atau span yang disediakan dan sapukan secara merata ke kulit.


Saiz produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender
3g


Pendapat Selepas Menggunakan Produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender
Lia memang selalu menggunakan loose powder selepas aplikasi foundation di wajah. Rasanya tak lengkap membiarkan wajah begitu saja selepas memakan foundation. At least, dengan memakan loose powder akan mengawal minyak di kulit wajah, menutup pori wajah dan kulit kelihatan flawless. Lia sudah hampir beberapa kali membeli Althea Petal Velvet Powder kod #0 Translucent. Lia suka dengan teksturnya yang halus, saiznya yang kecil dan mudah dibawa dan kesan pemakaian yang sekata di wajah. Yang penting tiada kesan sampingan yang negatif.

Lia memang suka dengan ketiga-tiga produk loose powder Althea Petal Velvet Powder & Petal Velvet Powder Pink Lavender. Jika Lia ingin kesan kulit wajah nampak sedikit cerah Lia akan memakai Althea Petal Velvet Powder kod #0 Translucent yang teksturnya berwarna putih. Untuk kesan yang nampak sedikit kekuningan Lia akan memakai Althea Petal Velvet Powder kod #23 Warm Beige. Untuk kesan sedikit Pink, Lia akan memakai Petal Velvet Powder Pink Lavender.


Harga produk Petal Velvet Powder Translucent, Warm Beige & Pink Lavender

Althea Petal Velvet Powder #0 Translucent & #23 Warm BeigeRM16.00

Nak dapatkan produk Althea Petal Velvet Powder, BOLEH KLIK SINI.

Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender @ RM17.00

Nak dapatkan produk Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender, BOLEH KLIK SINI.Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web dan media sosial yang lain:

Laman web : http://my.althea.kr
Facebook : Althea Malaysia
Instagram : @altheakorea 
Youtube : Althea Korea


#AltheaKorea #AltheaAngels