Menu Western Food dengan Cheese Banjir di JS17 Cuisine Pulau Pinang

Salam dan Hai semua,

Kalau sebut mengenai makanan western, Lia salah seorang peminat dan selalu mencari kedai yeng menyediakan hidangan western yang pelbagai. Harga yang berpatutan dan makanan yang lazat dan menyelerakan merupakan faktor utama Lia untuk makan Western Food.

Menu Western Food dengan Cheese Banjir di JS17 Cuisine Pulau Pinang

Terdapat banyak kedai yang menyediakan Western Food yang sedap, dan kali ini Lia nak kongsikan salah tu kedai favorite jika nak makan Western Food yang sedap. Jom ikut Lia makan di kedai yang menyediakan pelbagai hidangan Western Food dan semestinya homemade iaitu JS17 Cuisine.


Lokasi JS17 Cuisine
Terdapat dua cawangan JS17 Cuisine di Pulau Pinang :

Cawangan 1
Medan Selera Padang Brown, Jalan Perak, 10400 George Town, Pulau Pinang

Cawangan 2
Kompleks MBPP Lebuh Pantai, Pulau Pinang

Mengenai JS17 Cuisine

JS17 Cuisine menyediakan The Best HomeMade Burgers & Western Cuisine Terbaik di Bandar Pulau Pinang. JS17 Cuisine mempunyai signature sos yang tersendiri antaranya sos lada hitam dan Sos Keju (Sos Homemade).

Mereka memastikan Kepuasan Pelanggan adalah Keutamaan mereka. Mereka juga menyediakan perkhidmatan delivery, anda hanya pelu membuat panggilan ke 0175377747

Lia telah mencuba makan di kedua-dua cawangan di Pulau Pinang. Kemungkinan juga pemilik kedai ini akan membuka cawangan yang seterusnya di area Pulau Pinang juga.

Cawangan Padang Brown pula merupakan medan selera ataupun astaka yang berkongsi tempat duduk dengan gerai-gerai ataupun kedai-kedai yang lain. Anda duduk di meja mana sekalipun masih boleh menempah makan di sini dan kakitangan disini akan menghantar makanan ke meja anda. Untuk minuman anda perlu menempah di gerai air yang berdekatan. Anda juga dapat melihat kakitangan di sini memasak dalam keadaan segar dan panas ke meja anda.

Manakala cawangan Kompleks MBPP Lebuh Pantai merupakan kedai makan sendiri yang mempunyai meja dan kerusi yang banyak untuk menampung pengunjung yang datang. Cawangan ini tidak berkongsi meja dan kerusi dengan kedai yang lain. Di sini anda menempah makanan akan termasuk dengan hidangan pilihan air yang disediakan.

Sajian Makanan JS17 Cuisine Pulau Pinang

Kesemua menu Western Food di sini semestinya memenuhi kehendak dan menepati citarasa dan selera anda. Portionnya yang besar dan berpatutan dengan harga.

Chezzy Chicken Chop
Chezzy Meatball
Chicken Chop Chezzy Burger
Soft Crab Special Chezzy BurgerJika anda penggemar burger Soft Crab, anda juga boleh pilih menu dan sos lain selain cheese.


Selain sos keju, ada juga menu lain yang sos lada hitam yang merupakan sos homemade juga.

Chicken Chop Black Pepper
Fish & Chip Black Pepper
Grill Chicken Black Pepper
Jumbo Sausage Western
Lamb Chop

Antara menu lain yang terdapat di sini :
Harga Makanan JS17 Cuisine Pulau Pinang

Antara pilihan menu beserta harga di JS17 Cuisine Pulau Pinang
Menu recommended pilihan Lia Hasty :

Lia suka semua yang berkaitan dengan cheese kat sini sebab sos keju merupakan gabungan beberapa jenis keju dan resepi unik tersendiri. Kalau anda peminat makanan yang dipenuhi dengan cheese boleh lah mencuba Chezzy Chicken Chop, Chicken Chop Chezzy Burger, Soft Crab Special Chezzy Burger & Chezzy Meatball.


Selamat Mencuba!

JS17 Cuisine Pulau Pinang

Cawangan 1
Medan Selera Padang Brown, Jalan Perak, 10400 George Town, Pulau Pinang
Waktu Operasi :

Cawangan 2
Alamat : Kompleks MBPP Lebuh Pantai
Penang, Malaysia
Waktu Operasi :


Jangan lupa follow media sosial :
➡Facebook : https://www.facebook.com/js17cuisin/
➡Instagram : https://www.instagram.com/js_17_cuisine/?hl=en