Jom Masak Spageti Segera selama 3 Minit dari Master Pasto

February 24, 2019

Salam dan Hai semua,

Siapa peminat masakan pasta di sini? Lia salah seorang peminat pasta kerana penyediaan yang cepat dan mudah. Kalau masak kat rumah mesti makan berulang-ulang. Salah satu hidangan western yang mudah disediakan. Hanya perlu rebus ikut masa yang ditetapkan. Kemudian sediakan sos bersama-sama bahan tambahan mengikut citarasa sendiri. Penyediaan pasta ini selalu Lia buat ketika ada majlis makan, harijadi dan sebagainya. Kanak-kanak pun memang menggemari pasta bukan. Pasta juga boleh menjadi pengganti nasi di mana dimana salah satu sumber karbohidrat.

Apa itu Pasta ?

Pasta adalah sejenis mi dalam masakan Itali. Ia biasanya dibuat dari adunan tepung gandum yang dicampur dengan air atau telur, dan dibentuk menjadi kepingan atau pelbagai bentuk, kemudian dimasak dengan mendidih atau dibakar.

Jom Masak Spageti Segera selama 3 Minit dari Master Pasto

Lia hanya ada freetime untuk memasak pada hujung minggu sahaja. Selalunya weekday busy dengan kerja, kadang kala sahaja sempat masak itu pun menu yang simple. Dengan masa yang terhad, sampai rumah pun dah lewat akibat kesesakan lalu lintas & tekanan kerja yang banyak memang tiada masa nak masak.

Sekarang Lia nak ada jalan penyelesaian jika perut lapar tapi ada makanan yang dapat disediakan dalam waktu singkat. Jawapannya, hidangan pasta dari MASTER PASTO.


Apa itu MASTER PASTO ?

Jom Masak Spageti Segera selama 3 Minit dari Master Pasto

MASTER PASTO adalah kedai dalam talian yang menjual ready-to-eat pasta. Lioco Food SDN BHD telah ditubuhkan dan ditubuhkan sejak tahun 2017 di Pulau Pinang, Malaysia dan sejak itu, syarikat telah berkembang setiap hari. Mereka berusaha untuk menjadi salah satu pengeluar utama dan terbaik yang sedia ada dalam pasaran semasa.

MASTER PASTO menawarkan kualiti terbaik makanan ready-to-eat yang sukar dicari di pasaran dalam talian.

Produk keluaran MASTER PASTO

Ada 3 jenis produk keluaran MASTER PASTO. Antaranya :

1) Spaghetti Carbonara With Chicken
2) Spaghetti Bolognese With Chicken
3) Spaghetti Aglio Olio With Chicken 

Produk keluaran MASTER PASTO.

Keistimewaan produk MASTER PASTO

👉 Instant Spageti, Spageti Segera
👉 Tiada Perasa Tiruan
👉 Tiada Bahan Pengawet
👉 Siap dimasak sepenuhnya, Hanya perlu panaskan dan terus makan
👉 Reheat in 3 minutes
👉 No refrigeration required
👉 Semestinya HALAL

Kenapa anda perlu memilih produk MASTER PASTO ?

👉 Cara Penyediaan yang Mudah
👉 Menjimatkan masa
👉 Sesuai untuk dibawa ketika travel
👉 Boleh disediakan di mana-mana sahaja
👉 Hanya rebus di dalam periuk atau menggunakan microwave
👉 Sesuai untuk orang yang kesibukan kerja


Pembungkusan produk MASTER PASTO

Jom Masak Spageti Segera selama 3 Minit dari Master Pasto

Produk MASTER PASTO ini dibungkus dalam kotak berwarna kuning dan disekelilingnya dilabelkan dengan nama produk, ketengan produk, cara penyediaan, bahan dan kandungan, nutrisi, alamat dkilangkan dan kod bar.

Bentuk produk MASTER PASTO

Di dalam kotak mengandungi 2 jenis pek yang dipanggil Flecky Packy.

Flecky Packy adalah kantong yang selamat dan boleh dipercayai yang mengalami suhu dan tekanan tinggi (HTHP) untuk pensterilan; khusus dibuat untuk produk Lioco yang akan disimpan di dalamnya.

Flecky Packy Spaghetti Aglio Olio With Chicken 
Flecky Packy Spaghetti Bolognese With Chicken
Flecky Packy Spaghetti Carbonara With Chicken
Berat produk: 
👉 Spaghetti Carbonara With Chicken & Spaghetti Aglio Olio With Chicken, 250gram untuk 1 pek

👉 Spaghetti Bolognese With Chicken, 280gram untuk 1 pek

Cara Penyediaan (Reheating instruction)



Ada dua kaedah penyediaan menu ini, iaitu Langkah 1 dengan Boiling Water dan Langkah 2 dengan menggunakan Microwave.

Boiling Water
1) Panaskan air
2) Masukkan Flecky Packy pasta dan sos ke dalam air panas selama 3 minit.
3) Keluarkan dari air, buka Flecky Packy dan tuangkan ke dalam pinggan.
4) Sedia untuk dimakan ❗

Microwave
1) Masukkan Flecky Packy pasta dan sos ke dalam bekas microwaveable.
2) Masukkan ke dalam microwave selama 3 minit.
3) Keluarkan dari microwave, buka Flecky Packy dan tuangkan ke dalam pinggan.
4) Sedia untuk dimakan ❗

Hasil selepas memasak MASTER PASTO

Lia dah cuba semua perasa pasta dari MASTER PASTO. Jom tengok hasil penyediaan pasta selepas 3 minit. Hidang dalam pinggan dan sedia untuk dimakan. Memang menyelerakan.

Spaghetti Carbonara With Chicken

Hasil penyediaan Spaghetti Carbonara With Chicken

Hasil penyediaan Spaghetti Carbonara With Chicken

Spaghetti Bolognese With Chicken

Hasil penyediaan Spaghetti Bolognese With Chicken

Hasil penyediaan Spaghetti Bolognese With Chicken

Spaghetti Aglio Olio With Chicken 

Hasil penyediaan Spaghetti Aglio Olio With Chicken

Hasil penyediaan Spaghetti Aglio Olio With Chicken

Harga Produk MASTER PASTO

Produk ini datangkan dengan pelbagai pembungkusan dan harga yang berlainan.

3 Minutes Spaghetti Carbonara With Chicken, Spaghetti Aglio Olio With Chicken & Spaghetti Bolognese With Chicken

4 pack/bundle 
RM 23.60

24 packs/carton
RM 141.60 
RM 132.00

New Flavour Mix, 6 pack/bundle, 2 flavors each
RM 35.40

Variety Pack, 24 packs in 1 carton, 2 flavors each
RM 141.60 
RM 132.00



Untuk dapatkan produk ini, boleh beli di laman web ini. KLIK SINI


Lia memang penggemar pasta, kalau tak dapat makan nasi, gantikan dengan pasta yang juga sumber karbo. Weekday memang memenatkan dengan kerja. Kalau pulang ke rumah sampai agak lewat mula rasa malas nak memasak. Maklumlah kalau masak satu hal nek mengemas pula kan. Tapi dengan MASTER PASTO mula rasa jimat masa dan senang sangat cara penyediaan. Memang cepat yang penting HALAL. Mula terfikir Lia kan suka travel, satu hari nak bawa lah bekalan pasta MASTER PASTObanyak-banyak ke luar negara kalau susah nak cari makanan Halal. Memang Lia recommend dekat kawan-kawan dan family di luar sana. Yang kaki travel & nak bawa stock makan wajib cuba pasta MASTER PASTO ni ❗

Lia dah cuba pasta dari MASTER PASTO. Anda bila pula?

Cara Hubungi MASTER PASTO

Sekiranya anda mempunyai sebarang keraguan / cadangan / komen tentang kami, produk MASTER PASTO, jangan teragak-agak untuk menghubungi mereka! 

MASTER PASTO  boleh dihubungi melalui customerservice@liocofood.com.my. Persoalan anda akan terjawab dalam masa 24 jam.


Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi laman web dan media sosial :

Instagram: @masterpasto

You Might Also Like

19 inspiration

  1. Memang mudah dan menjimatkan masa dan tenaga. Okay... lepas ni LeYa nak travel pun dah tak ada alasan berlapar lagi. Dengan adanya Master Pasto ni pasti Incik Suami, Otomen Taro pun suka. Yeehaaa... Jom nikmati pasta dari Master Pasto!

    ReplyDelete
  2. wow nampak sedap. kalau dijadikan bekal pergi kerja pun senang.. pergi travel pun mudah je.

    ReplyDelete
  3. Menariknya produk pasta Master Pasto ni. Mudah dan ringkas. 3 minit ni pejam mata ja. Senang kalau nak travel

    ReplyDelete
  4. Senang bawak travel mesti beli dan Cuba i mmg jenis travel p jauh sampai laos pun drive so this kind of food sgt penting. So nnt leh try

    ReplyDelete
  5. Ohh first time dengar brand ni. Bella kalau masak spaghetti pakai Prego je. Tapi kalau travel tak pernah bawak spaghetti.. Maybe dengan ada brand Master Pasto ni boleh la bawak bila travel ke luar negara nanti. Takyah susah2 nak cari makanan Halal bagai kan..

    ReplyDelete
  6. Nak travel senang la nanti. 3 minit je. Selalu kalau travel suka cari yang simple2 dan mengenyangkan. Boleh la cari nanti.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya hehehe cepat dan mudah nak memasak guna produk macam ni hehehe kita pun nak juga lah kalau ada nak beli kat mana ni hehehe mensti best kalau travel senang...

    ReplyDelete
  8. Ni betul-betul memudahkan orang ramai ni, boleh dikatakan dalam seminggu berapa kali masak spaghetti semua ni. But nanti nak try jugak brand yang ni :D

    ReplyDelete
  9. OMG! senangnye untuk orang bujang macam I. Boleh la beli buat standby bulan puasa ni. Cepat dan nampak sedap pulak tu.

    ReplyDelete
  10. Mudahnya masak cam ni..tak yah nak siap kan macam2 bahan. Nak beli gak lah..kalau anak nak makan pasta..suh dia buat ni je..senang sikit keja mama..hehehe

    ReplyDelete
  11. WAHHHH senang gila nak masak ni ! Sebab I nak travel ke private island nanti boleh bawa ni.. sana makanan malam tak disediakan jadi kena bawa makanan ready to cook or ready to eat je la.. takut lapar je nanti pengsan hahaha..

    ReplyDelete
  12. Kalau masakan mudah macam ni memang jimat sangat sangat masa kita nak maska kan. Bila time lapar tuh masak spagetti ni je. Sekejap saja dah siap kan. Nanti nak beli juga senang disediakan

    ReplyDelete
  13. Iza pun nak rasa jugak ni. Tapi belum sampai lagi. Tak sabar ni nak rasa. Nampak macam sedap. Senang pulak tu nak masak. Anak Iza pun suka spaghetti. Mesti dia suka jugak yang ni.

    ReplyDelete
  14. Ank Mouse mommy pun suka pasta jugak, selalu minta sy masakkan. Yg ni nampak simple dan yg penting tak ada pengawet atau pewarna.

    ReplyDelete
  15. Cx sangat suka brand Master Pasto ni. 3minit je dah siap bila tekak rasa nak makan pasta. Dahlah berbagai rasa ada. Cx paling suka oglio dia. Sedap ya ampun! Rasa nak beli lagi! Hehee

    ReplyDelete
  16. alamak macam ni dah bagus nak makan je hanya perlu panaskan. sesuai utk student kat asrama gak ni gantikan maggi

    ReplyDelete
  17. Memang nampak sedap betul lar. Saya rasa sangat lapar lar. So kalau masak guna produk ni, 3 minit saje sudah boleh makan spageti yang enak kan? Tak perlu lar pergi restoren untuk enjoy. :)

    ReplyDelete
  18. Wah! I really need to stock up this for my home, office and when i travel. Sometimes I cant find food that can be ready so fast and nampak sedap also.

    ReplyDelete
  19. nampak sedap.. mudah nk bawa gi mana pun ni

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community