Rawat Gigi Sensitif Dengan Produk Penjagaan Mulut SensiLacer Toothgel

February 02, 2019

Salam dan Hai semua,

Gigi sensitif merupakan masalah yang kerap dialami oleh setiap orang. Gigi sensitif selalunya rasa tidak selesa atau sakit pada gigi serta mengakibatkan rasa ngilu yang teramat sangat. Banyak sebab yang mengakibatkan gigi sensitif antaranya memberus gigi dengan kuat ataupun teknik yang salah, penyakit gusi, pengambilan makanan yang berasid, gigi yang berlubang dan banyak lagi.

www.liahasty.com
Rawat Gigi Sensitif Dengan Produk Penjagaan Mulut SensiLacer Toothgel

Rawat Gigi Sensitif Dengan Produk Penjagaan Mulut SensiLacer Toothgel

Masalah gigi sensitif ini tidak boleh dibiarkan kerana akan melarat dan menyebabkan sakit ini berlarutan. Antara rawatannya seperti mengambil produk penjagaan mulut yang bersesuaian. Terdapat banyak produk di pasaran, tetapi Lia nak kongsikan salah satu produk penjagaan mulut untuk gigi sensitif iaitu SensiLacer Toothgel.

Adakan anda mempunyai tabiat seperti ini

👉 Makan makanan sejuk atau minum minuman sejuk.
👉 Makan makanan panas atau minuman panas.
👉 Makan makanan manis atau masam.
👉 Diet berat dengan minuman berasid.

Anda rindukan makanan kegemaran anda 


Memperkenalkan
SensiLacer Toothgel
3 + 3 FORMULA

PROVIDES TRIPLE ACTION
www.liahasty.com
Rawat Gigi Sensitif Dengan Produk Penjagaan Mulut SensiLacer Toothgel


Katakan tidak untuk gigi sensitif

Untuk sakit gigi yang Hypersensitivity dengan menggunakan SensiLacer Toothgel sekarang

70 years market leader in Spain

Mempunyai kedudukan yang kuat di negara Amerika Latin 



👉 Block dentinal tubules
👉 Reduction of nerve impulses
👉 Remineralization of enamel





Pengurangan ketara dalam kepekaan gigi secara statistik dalam tempoh 3 hari.

Pembungkusan produk

Pandangan Hadapan dan Sisi Kotak SensiLacer Toothgel

Pandangan Sisi Kanan dan Kiri Kotak SensiLacer Toothgel

Produk SensiLacer Toothgel didatangkan dalam kotak pembungkusan berwarna putih yang dilabelkan sekelilingnya dengan nama produk, keterangan produk, kod bar, bahan dan kandungan, kod bar dan alamat dikilangkan.

Bentuk Produk

Pandangan Hadapan dan Belakang SensiLacer Toothgel

www.liahasty.com
Rawat Gigi Sensitif Dengan Produk Penjagaan Mulut SensiLacer Toothgel

Produk ini didatangkan dalam bentuk tiub berpenutup seperti ubat gigi yang lain dalam warna putih oren dan juga dilabelkan sekelilingnya.

Pandangan Hadapan dan Belakang SensiLacer Toothgel

Penutup yang senang dibuka dan ditutup dan cecair di dalam tidak mudah keluar. Saiznya yang ringan dan mudah dibawa.

Tekstur Produk


Buka penutup, tanggalkan penutup aluminium wrap sebelum penggunaan.



Teksturnya berbentuk gel lutsinar berwarna putih.

Bahan-bahan

👉 Kalium nitrat: bahan aktif untuk mengurangkan kepekaan gigi
👉 Fluorida: kesan remineral semula meningkatkan kesan desensitizing, mencegah kepekaan gigi dan melindungi terhadap rongga
👉 Mengikut silikon dioksida: melindungi dan menguatkan dentin, mencegah dan mengurangkan tindakan rangsangan untuk mencegah kesakitan
👉 Xylitol: Indeks abrasiveess rendah menjadikannya sesuai untuk merawat gigi sensitif

Kelebihan Produk


Sesuai untuk Kegunaan 





Cara Penggunaan


Selepas menjamu selera, berus gigi anda dengan SensiLacer Toothgel menggunakan berus khas untuk gigi sensitif, memberus gigi dari gusi ke hujung setiap gigi.

Sesuai untuk kegunaan harian.

Testimoni Pelanggan

Untuk mengetahui lebih lanjut, boleh anda lihat testimoni dari pelanggan yang menggunakan produk SensiLacer Toothgel. Dengan testimoni ini boleh meningkatkan lagi kepercayaan anda terhadap produk ini.


Testimoni Pelanggan Penggunaan Produk SensiLacer Toothgel

Testimoni Pelanggan Penggunaan Produk SensiLacer Toothgel

Testimoni Pelanggan Penggunaan Produk SensiLacer Toothgel
Saiz Produk
75ml

Harga Produk
RM31.50


Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi :

You Might Also Like

17 inspiration

  1. Bestnya ada produk dental macam ni. Mudah untuk marsha yg tgh preggy ni sbb alami masalah gusi berdarah

    ReplyDelete
  2. hemm.. baru terdengar tentang produk ni hari tu.. kalau ada gigi sensitif bolehlah try guna ni, kot serasi boleh terus amalkan guna kan.. untuk elak masalah gigi

    ReplyDelete
  3. Baru tau pasal brand ni, biasa guna sensodyne je..

    ReplyDelete
  4. Samalah, biasa guna sensodyne. Boleh try jugak ni sbb mmg sensitif jugak gigi.

    ReplyDelete
  5. Bila cakap gigi sensitif tetiba naik je bulu roma sebab mengingatkan gigi nyilu tu. Eiii sakit kan...kena beli juga la produk ni. Nak nak makan makanan sejuk atau panas.

    ReplyDelete
  6. Anak saudara Rawlins pun ada masalah suka tooth grinding, especially time dia tidur. Rawlins nak share ngan my sis la - biar la tak berbunyi dah memalam kan.

    ReplyDelete
  7. Saya lepas bersalin hari tu memang gigi senditif sangat. Nak nak lagi masa gosok gigi atau makan makanan sejuk. Nanti boleh cuba lah brand ni tengok ok ke tidak

    ReplyDelete
  8. Bila umur makin meningkat memang gigi semakin sensitif kan Lia. First time dengar nama produk ubat gigi ni .Boleh beli online senanglah nak order. Kena beli juga sebab gigi memang sensitif .Nak makan aiskrim pun takut takut sebab rasa ngilu tuh kan

    ReplyDelete
  9. Betul, gigi sensitif tak boleh dibiarkan. .Kena cari penyelesaiannya. .Bagus ade ubat gigi ni. .Kalau elok takde lagi maslah gigi sensitif. Boleh makan dan minum benda sejuk. .Hehehe

    ReplyDelete
  10. Ok jujur kita memang ada masalah gigi sensetif dah banyak produk kita guna semua tetap sama hanya sekejap jer bagi kelegaan.. tapi yang ni tak pernah cuba lagi macam ok jer dan bagus juga ok nanti kita akan dapatkannya tq....

    ReplyDelete
  11. kak liez kadang-kadang kena jugak masalah gigi sensitif ni..uiishhh memang ngilu dia punya menangkap sampai ke kepala..boleh bawak gaduh tau..klau bagus produk ni mmg kena beli la untuk simpanan..

    ReplyDelete
  12. Bahaya kalau gigi sensitif kan..mujur wawa xalami gigi sensitif.. Boleh tahan harga satu tiub tu... Yg penting berbaloi la digunakan org yg mempunyai mslh gigi sensitif...

    ReplyDelete
  13. Kita macam dah mula ada gigi yang sensitif, ngilunya tak tertahan. Baguslah ada produk lain selain colgate dengan sensodyne yang boleh dicuba.

    ReplyDelete
  14. wajib ada ni...terutama bila makan benda yang ngilu mmg gigi akan sakit...kiranya dapat memberi rawatan yang segera...agak baru di pasaran tapi jenama ni memang menyakinkan

    ReplyDelete
  15. seram rasanya kalau gigi sensitif, ngilu..
    Kalau tak dijaga betul betul, mungkin boleh jadi kena jumpa dental pula.. Lagi seram.
    So klau dah ada masalah, kena cepat cepat atasi..

    ReplyDelete
  16. Baru tahu ada produk lain untuk gigi sensitif, biasa dengar satu brand S tu jer la. Bagus lah produk ni, boleh rekemen pada keluarga yang hadapi gigi sensitif

    ReplyDelete
  17. Tak pernah tahu produk ni. Produk baru ya? Tapi, gigi sensitif memang kena cari jalan penyelesaian supaya tak menjadikan lagi teruk.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community