3 Abdul Buffet Dinner sempena Ramadan 2019 di Vouk Hotel Suites Pulau Pinang

April 19, 2019

Salam dan Hai semua,

3 Abdul Buffet Dinner sempena Ramadan 2019 di Vouk Hotel Suites Pulau Pinang

www.liahasty.com
Entry kali ini Lia nak berkongsikan lokasi iftar ataupun berbuka puasa di salah sebuah hotel terkemuka di Pulau Pinang. Lokasi berbuka puasa tersebut di Vouk Hotel Suites beralamat di 57-G-3, Mansion One, Jalan Sultan Ahmad Shah, Georgetown, 10050, Pulau Pinang.

Tema Bufet Ramadan 

 Tema ramadan Vouk Hotel Suites pada tahun 2019 ini ialah 3 Abdul Buffet Dinner di C'est Si Bon. Ia merupakan tema menarik yang di sampaikan mengenang kembali zaman P Ramle suatu ketika dahulu. Salah satu filem arahan beliau ialah 3 Abdul. 

Kesemua chef di telah bergabung tenaga menghasilkan 100 menu selera tempatan untuk para tetamu. Antara menu utama yang menjadi tarikan ialah Sup Gearbox sentiasa laris. Pilihan Yong Tau Foo dengan pelbagai variasi. Juga tidak dilupakan Gulai Kawah Daging Rebung & Char Koay Teow. Jika anda peminat grille boleh mencuba Sambal 7 Keturunan Ikan Bakar, Udang & Sotong.

Pilihan hidangan menu tama juga tidak dilupakan dengan Sotong Masak Berempah, Ayam Masak Hitam, Udang Goreng Tahi Minyak, dan banyak lagi. Sebelum balik jangan lupa untuk mencuba hidangan pencuci mulut dengan hidang kek, kuih-muih Melayu, pilihan bubur, aiskrim dan ais kacang.

www.liahasty.com
Sempena tema ini juga ada nyanyian dan persembahan muzik setiap hari Jumaat dan Sabtu pada bulan Ramadan.

Menu dan Sajian Hidangan 

Appetizer


Selection of Mixed Leaves, Jelatah, Kerabu Young Papaya, Kerabu Chicken, Acar Ikan with Sesama Seed, Acar Pickled Fruits, Thai Beef Salad, Tuna Salad, Curry Chick Pea Salad, 

Pasembur

Rojak Buah-Buahan, 

Salted Egg & Salted Fish

Fish Crackers, Prawn Crackers, Papadom, 

Assorted Cold Cuts, Assorted Dressing and Condiments

Malaysia Salad
Assorted Ulam-ulam with Condiement
Daum Selom, Raja Ulam, Pucuk Paku, Pucuk Ubi, Buah Petai, Pucuk Janggus, Cabbage, Cucumber, Kacang Botol, Kacang Panjang, Tomato, Local Pickles Fruits, 

Sambal Belacan, Cincalok, Spicy ABC Ketchup, Budu, Tempoyak

Soup

Gear Box Soup
Condiments: Spring Onion and Fried Shallot

 Cream of Tomato

Accompanied by Pizza, Benggali Bread and Bread Roll & Butter

Main Course


Nasi Minyak & White Rice, Ayam Masak Hitam, Whole Fish Panggang Portugis Style, Udang Goreng Tahi Minyak, Beef Rendang Mamak, Paru Masak Berempah, Lamb Vindaloo, Sotong Masak Berempah, Stir Fried Kai Lan dengan Ikan Masin, Sayur Lodeh, Gratin Potato

Action Stall
Gulai Kawah Daging Rebung

Bubur Corner
Bubur Lambuk (Plain)
Condiments : Ikan Masin, Telur Masin, Garlic Oil, Sring Onion, Daun Soup, Light Soya Sauce, Fried Shallot, Groundnut, Achovies, Sesame Oil

Grilled Station
Sambal 7 keturunan Ikan Bakar, Prawn, Sotong
Condiments : Air Asam, Lime

Assorted Satay with Condiment
Chicken, Beef, Cucumber, Onion, Peanut Sauce

Dim Sum Corner
Siew Mai, Assorted Pau, Loh Mai Kai

Noodle Station
Penang Famous Mee Rebus

Carving Station
Roast Whole Tandoori Lamb Leg, Sirloin Steak
Mint Sauce, Black Pepper & Mushroom Juice, Mustard

Deep Fried Corner
Assorted Deep Fried Items

Roti Stall
Murtabak Chicken, Murtabak Lamb, Chicken Curry & Dhal Curry

Yong Tau Foo
Clear Soup or Curry Soup
Assorted Fish Ball & Vegetables
Yellow Mee, Koay Teow, Bee Hoon, Maggi Mee, Tang Hoon
Condiments: Sweet Sauce, Chilly Sauce, Garlic Oil, Spring Onion

Ju Hu Eng Chye (Cuttle Fish with Water Convolvulus)
Brown Sotong & Jelly Fish with Water Convolvulus and Sweet Sauce

Sharwama
Marinated Chicken with Spices
Condiments : Pita Bread, Iceberg Lettuce, Onion, Tomato, Jalepeno, Chef's Special Sauce

Char Koay Teow
Flat Noodles, Beansprout, Fish Cake, Chive, Prawn, Garlic, Chilly Boh, Soya Sauce

Dessert Stall
 Ice Kacang & Cendol with Condiment

Assorted Ice Cream with Condiments

Waffles with Condiments

Dessert

Tropical Cut Fruit x 4 types

 Orange Cream Caramel, Coconut Tart, Mango Pudding, Fruit Tartlet, Black & White Mousse, Assorted French Pastries (Chocolate Cake, Black Forest Cake, Oreo Cheese Cake) Apple Pie

Assorted Malay Kuih x 6 types & Dodol, Kuih Lopis

 Bubur Pulut Hitam, Bubur Serawa Durian

 Buah Kurma,

Minuman

Minuman disediakan dengan pelbagai perisa

Susu Badam & Teh Tarik

Menu Recommended πŸ‘
πŸ’“ Gear Box Soup
πŸ’“ Susu Badam
πŸ’“ Bubur Serawa Durian
πŸ’“ Gulai Kawah Daging Rebung
πŸ’“ Udang Goreng Tahi Minyak

Harga Bufet Ramadan

www.liahasty.com

3 Abdul Buffet Dinner

RM88 nett untuk orang Dewasa πŸ‘«
RM68 untuk Kanak-kanak πŸ‘± & Warga Emas πŸ‘΄

Bufet Ramadan ini bermula 7 Mei 2019  hingga 3 Jun 2019 bermula jam 7.00 hingga 10.00 malam bertempat di di C'est Si Bon.

Ramadan Early Bird Deal

RM68 nett untuk orang Dewasa πŸ‘« (Sehingga 12 Mei 2019)


πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†

πŸ‘‰Kalau anda ingin harga yang murah dan berbaloi, bolehlah buat tempahan awal seperti tarikh di atas πŸ‘ˆ


Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 604-370 8333 πŸ€™

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

Vouk Hotel Suites

57-G-3, Mansion One, Jalan Sultan Ahmad Shah, Georgetown, 10050, Pulau Pinang, Malaysia. 

Tel: +604 370 8333 +604 370 8300 

Laman web : www.voukhotelsuites.com.my 

Email : info@voukhotelsuites.com.my 





You Might Also Like

13 inspiration

  1. wow... all mouthwatering food i can see from Vouk.... how to resist such yummy food for Iftar.

    ReplyDelete
  2. Alamak silap la buka masa tengah hari hahaha ya Allah sedapnya dahla gambar dia menggoda sangat!Bilalah dapat pergi Penang lagi ni :D

    ReplyDelete
  3. Unik betul Tema pilihan hotel ni. Makanan nampak sedap sedap belaka. Untung orang Penang dapat berbuka kat tempat sedap ni.

    ReplyDelete
  4. Walaupun dah berbuka tadi dan masih kenyang tapi air liur tetap nak meleleh. sedapnya tengok food selection. Sambal 7 keturunan tu macam unik sangat. apa la rasa dia eh?

    ReplyDelete
  5. wah meriah betul semua hidangan berbuka puasa kat sini. tambah lagi ada banyak pilihan makanan dari tradisional hinggalah western. harga untuk seorang pun tak lah mahal sangat.

    ReplyDelete
  6. Heheheh 3 Abdul tu tak tahan wakakakak.. Makanan semua banyak dan sedap-sedap belaka kat sini dengan harga yang murah hehehe nanti kalau ke Penang kita akan buka kat sini heheheheheh....

    ReplyDelete
  7. Tema buffet ramadhan yang dibuat menarik sempena nama filem Allahyarham Tan Sri P. Ramlee. Banyak jugak pilihan makanan ye Lia ada 100 men . Banyak t . Confirm rambang mata nak pilih yang mana satu untuk berbuka nanti

    ReplyDelete
  8. Alahai... Unik lagi klasik nama theme dia. Kita peminat P.Ramlee..!!
    Meriah betul menu menu dia, terliur nengoknya. Harga pakej pun not bad. Free nanti nak set time bawak family sini

    ReplyDelete
  9. Hidangan kat penang jarang mengecewakan semua nampak sedap dan menyelerakan. Kalau turun penang wajib cuba makanan lokal dowang

    ReplyDelete
  10. Wahhh tema 3 abdul ye? Menariknya. Unik tau tema dia. Harga pun bawah 100. Okay sangatlah. Nanti nak suggest kat kakak emi yang duduk kat penang.

    ReplyDelete
  11. Now I wish I was in Penang the seafood served looks really fresh which is amazing for that price.

    ReplyDelete
  12. Wah...semua makanan nampak sedap sangat. Since i am at penang now, i should go try it too.

    ReplyDelete
  13. Ambooi sedap nyaa, apalagi ada 100 menu tempatan bisa kalap nihh :-)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community