Iftar Ramadan @ SPICE 2019 di Setia Spice Convention Centre, Pulau Pinang

April 27, 2019

Salam dan Hai semua,

www.liahasty.com
Entry kali ini Lia nak berkongsikan lokasi iftar ataupun berbuka puasa di salah sebuah lokasi terkemuka di Pulau Pinang. Lokasi bufet ramadan tersebut di Setia Spice Convention Centre (SPICE) beralamat di No 108C, Jalan Tun Dr Awang, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang.

www.liahasty.com
Suasana sekitar Iftar Ramadan @ SPICE 2019
www.liahasty.com
Stage besar du Ballroom Iftar Ramadan @ SPICE 2019
Lokasi berbuka kali ini sangat berbeza bukan hotel atau restoran mewah, tetapi salah satu lokasi ballroom di Setia Spice Convention Centre (SPICE). Orang Penang ni kalau sebut SPICE ramai rasanya sudah mengetahui tempat ini. Dulu dikenali sebagai PISA dan sekarang lebih dikenali dengan nama SPICE. Maklumlah SPICE memang famous dengan segala acara dalam Pulau Pinang kebanyakkan dianjurkan di sini. Kalau yang rajin bersenam & suka lepak mesti akan datang SPICE kan.

www.liahasty.com
Kapasiti ballroom SPICE yang besar dapat menampung pengunjung yang ramai.

Setia Spice Convention Centre (SPICE) juga merupakan julung kali menganjurkan Iftar Ramadan @ SPICE dan mengajak orang ramai untuk mencuba pada bulan Ramadan yang bakal tiba. SPICE mempunyai banyak ballroom yang besar untuk menempatkan pengunjung datang dan menjamu selera di sini.

Persembahan wayang kulit
Persembahan Gamelan

Setia Spice Convention Centre (SPICE) juga menyediakan sedikut Hiburan dan persembahan untuk pengunjung iaitu Gamelan, Wayang Kulit & Photo Booth ๐Ÿ“ท.

Selain itu, ada juga hampir 20 bazar untuk para tetamu membeli belah barangan perhiasan, aksesori, kelengkapan raya, pakaian dan bermacam lagi bermula 17 hingga 31 May 2019.

Tema Bufet Ramadan 

www.liahasty.com

 Tema ramadan Setia Spice Convention Centre (SPICE) pada tahun 2019 ini ialah Iftar Ramadan @ SPICE di Ballroom. Beberapa chef mahir SPICE telah menyediakan sejumlah besar lebih daripada 100 hidangan mestilah 'buka puasa' untuk dihidangkan dan 10 gerai live action.

Menu dan Sajian Hidangan 

Durianizer Corner

Siapa peminat durian sama macam Lia, first sekali kalau datang buffet ini kena serbu Durianizer Corner. Memang tak boleh tahan bau durian dia memang rasa nak makan yang ini dulu waktu berbuka.


Apa yang special dengan Durianizer Corner ada menu yang berkaitan dengan durian :
๐Ÿ‘‰ Pulut Durian + Seri Muka Durian + Kuah Santan
๐Ÿ‘‰ Durian Goreng
๐Ÿ‘‰ Nasi Goreng Durian

Jom tengok menu lain pula ๐Ÿ™‹

Nasi Ayam Special Pak Mat


Noodle Soup Corner

Special Penang Lok Lok

Aneka Satay
Sate ayam & daging, timun, bawang, nasi himpit & kuah satay

Soup
๐Ÿ“ŒSup Ayam
๐Ÿ“ŒSup Kambing

Roti Benggali

Saute Pasta of The Day

BBQ Corner

Kambing Golek

Ayam Percik

Selain itu ada juga hidangan lain seperti 
๐Ÿ“Œlamb shoulder
๐Ÿ“ŒBBQ Chicken Wings
๐Ÿ“ŒChicken Sausages
๐Ÿ“ŒMash Potato
๐Ÿ“Œseleksi pilihan sos.

Favorite 'goreng-goreng' deep fried
๐Ÿ“ŒSpring rolls
๐Ÿ“ŒKaripap
๐Ÿ“Œ Cucur Kodok
๐Ÿ“ŒGoreng Pisang
๐Ÿ“ŒMini Apam Balik

Hidangan Utama

๐Ÿ“ŒNasi putih wangian pandan
๐Ÿ“ŒNasi Mandy

๐Ÿ“ŒSayur Goreng Campur Istimewa
๐Ÿ“ŒKobis
๐Ÿ“ŒSotong Sambal Merah
๐Ÿ“ŒIkan Goreng Masam Manis
๐Ÿ“ŒAyam Masala
๐Ÿ“ŒDaging Kicap Berempah
๐Ÿ“ŒAyam Goreng Berlada
๐Ÿ“ŒDalca Sayur

Gulai Kawah
Gulai Ikan & Gulai Daging

Bubur Lambuk

Char Koay Teow

Roti Naan

Aneka Jeruk


Kurma

Pembuka Selera
๐Ÿ“ŒIkan talang masin
๐Ÿ“ŒIkan gelama masin
๐Ÿ“Œtempe goreng berlada
๐Ÿ“Œtelur masin

Aneka Salad


Aneka Kerabu


Kerabu Taugeh, Kerabu Mangga, 

Aneka Keropok
Keropok Udang, Keropok Melinja, Keropok Ikan & Papadom

Rojak buah

Steam Pau

 Aneka Pencuci Mulut

Aneka Kuih



Aneka Kuih Melayu, kek dan Buah-buahan




๐Ÿ“ŒSago Gula Melaka

Roti Jala

Ais Kacang Bukit Bendera

Minuman

Terdapat pelbagai jenis minuman panas dan sejuk disediakan di sini, antaranya
๐Ÿ“ŒSirap Bandung
๐Ÿ“ŒSirap Selasih
๐Ÿ“ŒAir Anggur
๐Ÿ“ŒAir Tembikai
๐Ÿ“ŒAir Oren
๐Ÿ“ŒAir Jagung
๐Ÿ“ŒTeh Tarik

Menu Recommended ๐Ÿ‘
๐Ÿ‘‰ Pulut Durian + Seri Muka Durian + Kuah Santan
๐Ÿ‘‰ Durian Goreng
๐Ÿ‘‰ Nasi Goreng Durian
๐Ÿ‘‰Nasi Mandy

Harga Bufet Ramadan


Iftar Ramadahan @ SPICE

RM99 nett untuk orang Dewasa ๐Ÿ‘ซ

Bufet Ramadan ini bermula 11 hingga 31 May 2019 bermula jam 7.00 hingga 10.00 malam bertempat di di Ballroom, Setia Spice Convention Centre.

Ramadan Early Bird Deal

RM89 nett untuk orang Dewasa ๐Ÿ‘ซ (Pembelian sebelum 10 May 2019)

๐Ÿ‘†         ๐Ÿ‘†         ๐Ÿ‘†         ๐Ÿ‘†         ๐Ÿ‘†         ๐Ÿ‘†         ๐Ÿ‘†

๐Ÿ‘‰Kalau anda ingin harga yang murah dan berbaloi, bolehlah buat tempahan awal seperti tarikh di atas ๐Ÿ‘ˆ


Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 04-643 2525๐Ÿค™

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

Setia Spice Convention Centre (SPICE)

No 108C, Jalan Tun Dr Awang,
11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang

Tel :  +6 04 643 2525


#SetiaSPICE #SPICERamadhanBuffet



You Might Also Like

23 inspiration

  1. Tu dia. Ada macam-macam juadah ek kat sini.
    Semuanya memang menggugat jiwa dan raga especially bubur lambuk dan pau tu.
    Rawlins memang terus tengok dessert sebab memang hantu desserts.

    ReplyDelete
  2. Wow! Banyak juga ya tempat yang offer buffet ramadhan dengan harga yang sangat berbaloi. Rambang mata nak pergi berbuka dekat mana. Ehhee.

    Pergh! Tengok sahaja makanan dia. Memang terliur dibuatnya . Ini baru zohor dah terliur hahaa. Bertabhalah

    ReplyDelete
  3. Banyak makanan dia. Ruang ambik makanan pun luas. Ini nampak gaya 2 kali round tak cukup nak merasa semua. Kena berkali kali round baru dapat makan sikit sikit semua benda

    ReplyDelete
  4. SPICE ni favorite place untuk jogging ni. Permandangan yng cantik kat atas roof dia.. Tak tahu plak kat sini ada pakej buffet ramadan rupanya.trima kasih sbb kongsi info. Menu makanan pun nampak menarik. Kena cuba gak ni.. Dah dekat dgn tempat sy tinggal ni

    ReplyDelete
  5. Wow... Banyak nya menu! Paling nina teruja tergoda kat secrion Durian conner tu... Telan air liur jer tengok membayangkannya. Huhuuu..
    Kalau dekat dah ku terjah! Beruntung nya orang Penang

    ReplyDelete
  6. Wah ada durian. Memang terbaik. Jarang buffet ada sediakan kaunter durian. Tapi kat sini mmgla best

    ReplyDelete
  7. Meriah sungguh hidangan kat sana. Rasanya kalau sis pergi suku hidangan pun tak terambik hehehe. Berbaloilahbradanya dgn harga yg ditawarkan

    ReplyDelete
  8. nice and alot variety of food option . if buka puasa with buffet style sure we will so full and satisfy . now only know that setia convention got this , next time keep in mind . it's really look so yummy!

    ReplyDelete
  9. wow lots to eat and try Penang is in the list. last to Penang son was 3yrs old I mean youngest son

    ReplyDelete
  10. wah ada durian la..hahaa..kita nampak yang tu je..semua makana lain pun sedap..tempat besar..ok la tak crowded walaupun ramai orang buka situ

    ReplyDelete
  11. Banyaknya makanan untuk buffet ramadhan ?Macam macam ada. Durian pun ad . Memang mewah betul lah buffet ramadhan yang ada. Nasib baik jauh kalau dekat memang dah berbuka dengan family dah

    ReplyDelete
  12. amboiii banyaknya makanan yang enak dihidangkan, terliuq cheq tengok. bila nak dapat buka puasa di SPice pun tak tahu, situ selalu jammed, malas nak drive pergi sana

    ReplyDelete
  13. Menariknya buat kay ballroom. Siap ada durian corner tu.

    ReplyDelete
  14. menarik tempat serta makanan kat sini..tapi jauh pulak kat penang...kalau kat area lembah klang memang akan try tempat ni

    ReplyDelete
  15. Wahhh Durianizer corner tu menarik giler! Nasi goreng durian menu rare sungguh tu. Kalau i pergi memang itu lah i serbu nak rasa hehehe.

    ReplyDelete
  16. Wahhh siap ada persembahan bagai. Bagus sungguh. Sambil menjamu selera boleh tengok persembahan kan.

    ReplyDelete
  17. Wah besar nyer the dining hall, i think can cater for more than 500 ppl. And they serve durian also, yummms.

    ReplyDelete
  18. Bestnya... macam-macammenu ada dekat Setia Spice Convention Centre (SPICE) ni yea.. deco pun nampak kemas je siap ada papan tanda menu yang menarik.. sedap dan menarik tapi jauh pulak ke pineng sana.. hehehe

    ReplyDelete
  19. Sangat menarik sekali bila tgk byk juadah pasti xtau nk pilih hee

    ReplyDelete
  20. Huyooo besarnya hall dia. Meriah pula tu makanan. Mesti sedap kan! Hehehe. Namap SPICE tu unik. Macam bukan convention center tapi stadium.

    ReplyDelete
  21. Wah menarik betul makanan- makanan yang disediakan sempena iftar ni. Meleleh air liur kite. Nak try la nnti. Harga pun ok. huhuhu

    ReplyDelete
  22. The food in this place really looks delicious. OMG just look at those delectable spread at the disposal of gluttons. I am sure a lot of people will enjoy the scrumptious offerings here. :)

    ReplyDelete
  23. eksklusifnya tempat berbuka puasa tu ! meriah buffet ramadan dekat penang tahun ni kan lia. Onie tahun ni tak banyak buka dekat luar pun, sebab letih dia tu lain macam sikit

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community