Ramadan Bazaar Buffet 2019 di Lexis Suites Penang

April 16, 2019

Salam dan Hai semua,

Ramadan Bazaar Buffet 2019 di Lexis Suites Penang

www.liahasty.com
Entry kali ini Lia nak berkongsikan lokasi iftar ataupun berbuka puasa di salah sebuah hotel terkemuka di Pulau Pinang. Lokasi bufet ramadan tersebut di Hotel Lexis Suites Penang beralamat di No.28, Jalan Teluk Kumbar, 11920 Bayan Lepas, Pulau Pinang.

Tema Bufet Ramadan 

www.liahasty.com

 Tema ramadan Lexis Suites Penang pada tahun 2019 ini ialah Ramadan Bazaar Buffet di Ballroom. Lexis Suites Penang mengalu-alukan bulan Ramadan yang suci dengan pelbagai tawaran lazat di bawah tema 'Bazaar Ramadhan, Masakan Asli dan Masakan Arab'.

Ramadan Bazaar Buffet menawarkan lebih daripada 100 hidangan dari masakan tempatan dan antarabangsa. Anda boleh memulakan meneroka dengan makanan pembuka seperti ulaman, aneka kerabu, rojak mambo, pasembur atau kuih orang Melayu seperti serunding, ketupat dan lemang. Terdapat juga pelbagai jenis jeruk kampung, sushi, sashimi, edamame dan tandoori ayam India, capati dengan kari dhal.

Pengunjung boleh menuju ke sudut sup di mana mereka dapat merasa semangkuk panas 'Sup GearBox'. Kemudian menikmati hidangan sate, nasi impit serta kambing golek klasik yang ditaburi dengan pelbagai herba, semuanya disediakan dengan rempah dan sos buatan sendiri chef yang menghasilkan rasa unik yang unik.Jangan lupa 'Kampung Melayu Bubur Lambuk' merupakan keistimewaan di sini.

www.liahasty.com
Anda juga boleh merasari rasa dari Timur Tengah, masakan Arab yang dibuat oleh Chef Arab seperti sharwarma dibungkus dengan roti, hummus, tabbouleh, mutabbal, kambing kabsa, ayam mandi antara lain.

Hidangan Utama juga terdapat dalam pelbagai variasi termasuklah gulai ayam lemak, daging rendang Lexis gaya, udang rempah cili jagung, ikan tenggiri assam pedas, ketam cili, paru-paru kicap hitam manis, nasi tomato dan banyak lagi. Makanan ringan seperti goreng pisang, karipap, pisang pisang, keropok lekor, papadam dan snek anak-anak yang baik seperti twisties, mamee dan tam-tam.

Bagi pencuci mulut, anda boleh nikmati kuih raya tempatan seperti biskut badam London, biskut badam coklat, biskut dam aji, ondeh-ondeh, kuih lapis, kuih talam dan kek wortel dengan frosting keju. Terdapat juga pelbagai buah-buahan tempatan segar, pancutan coklat, ais kacang dan cendol durian

www.liahasty.com

Hotel ini mempunyai kemudahan surau di Level 3 untuk tetamu Islam untuk menunaikan solat.

Semasa bulan Ramadan, semua pengunjung yang membayar berhak untuk berpeluang untuk memenangi hadiah cabutan bertuah setiap hari dan pada akhir bulan yang menarik.

Selain itu, selaras dengan usaha hotel dalam menyumbang kembali kepada masyarakat, hotel akan menyumbangkan RM2 dari setiap baucar Ramadhan yang dijual kepada rumah anak yatim yang terpilih.

Menu dan Sajian Hidangan 

Pembuka Selera / Apperizer

Aneka Kurma

Ulaman dan Herba Kampung Choose 7 items
Ulam Raja, Terung Panjang, Petai, Jering,
Timun Ulam, Kacang Botol, Daun Selom, Lobak Merah, Kacang Panjang,
Tomato Kerdil, Sengkunag Manis, Pucuk Paku, Kobis Bulat

Aneka Kerabu

Kerabu Ikan Kembung, Kerabu Sotong, Kerabu Ayam,
Kerabu Ikan Bilis Tempe, Kerabu Daging Salai, Kerabu Pucuk Paku, Kerabu Soo Hoon, Kerabu Telur Masin,

Rojak Mambo
8 Jenis Buah dan You Cha Kuih
With Asam Boi, Rojak Sauce, Cili Kicap Gula

Jeruk Jerukkan

Semenanjung Kampung Pickles
Kelubi, Sengkuang, Anggur, Kedongdong, Betik, Cermai, Buah Pala, Salak,
Buah Kana, Pelam Kering, Pelam Merah

Pasembur Bukit Bendera
With Sotong Sambal, Timun, Senkuang, Cucur Ketam Bawang, Taukua
Bawang Goreng, Tempeyek, Keledek, Cucur Udang, Telur, Taugeh

Japanese Corner
Maki and Sashimi & Sampingan Jeluk dan Edamame


Tako Ball, Tempura

Assorted Japanese Corner - Oden, Negi Stew

Pelbagai Aneka Masakan Indian 


 Cucumber Raita, Dhall Curry, Capati

 Pinang Tandoori Tempayan - Chicken Tandoori,

Jemput Jemput Corner
Goreng Pisang, Karipap, Kodok Pisang, Keropok Lekor

Keropok udang, Keropok sayur,Papadam

Arab Corner


Hummus,Tabouleh, Halawa, Mutabbal
Arabian Salad, Kebab Chicken , Shish Tawook, Lamb Kabsa, Chicken Mandi, Lamb Kebab, Lamb Briyani, Lentil Soup


Shawama Chicken & Shawama Lamb with Arab Bread, 

Warung Buah Buahan Dusun


7 Type Of Malaysia Seasonal Fresh Fruits

Balik Pulau Pulut dan Lemang


Lemang Pulut Putih, Pulut Kuning, Ketupat Palas, Ketupat Nasi
Serunding Ayam, Serunding Beef

Mee Kuah



Gulai Anak Udang Galah Kawah

Satay Campuran dan Sampingan

Ayam dan Daging Satay dan Nasi Impit, Bawang Segar dan Timun Muda

“Kampung Malayu Lambuk” dan Sampingan

Spring Onion, Fried Shallot, Prawn, Chicken, Minced Beef, Ginger, Daun Sup, Garlic Oil, Chili Flakes , Serunding Ayam, Serunding Daging,

Soup Corner


Harian Sup Istimewa
Harian Istimewa Dari Dapur Chef Melayu – Gearbox

Kambing Golek



Australia Ekor Bakar Beratur Panjang 

Dengan adunan herba dari Timur Tengah Bersama Sauce

Thai Sauce, Mint Sauce, BBQ Sauce, Mint Yoghurt, Cucumber Yoghurt, Black Pepper Sauce, Mint Pepper Jelly, Mushroom Sauce

Hidang-Hidangan Campuran Lexis

Nasi Putih & Nasi Tomato



Gulai Ayam Lemak
Ayam Masak Perempah
New Zealand Daging Rendang
Udang Cili Jagung Perempah
Ikan Tenggiri Assam Pedas
Hong Kong Kailan Berbawang Putih dan Ikan Masin
Sotong Kicap Pedas
Sayur Lodeh

Hidangan Pencuci mulut Antarabangsa


Chocolate Fountain

Ais Kacang Campur Campuran / Chendol Durian

Biscuit Raya 


Choose 12 Type

Gerai Putu
 Putu Piring, Putu Mayam,

Anika Kuih- Muih Melayu

Choose 10 Type


Cita Rasa Mat Saleh

Choose 15 Type
Cheese Cake, Chocolate Moist Cake,
Carrot Cake with Cheese Frosting,
Strawberry Mousse Log, Trifle, Fruit Flan,
Chocolate Orange Mud Cake,Pistachio Bavarian,
Toffee Date Cake, Walnut and Pecan Tart, Peach Royale Tart,
Frangipane Almond Tort, Fruit Cake, Cream Caramel,
Crème Brulee, Fruit Jelly and Fruit Cocktail, Chocolate Mousse Log,
Puding Roti (Hot Bread and Butter Pudding with Vanilla Sauce)
Coklat puding Melekat Dihati (Warm Chocolate Pudding and Chocolate Ganesh)

Gantung Gantung

Twisties, Mamie, Keropok Tora,Tam Tam

Minuman

Minuman panas dan sejuk disediakan.

Menu RecommendedπŸ‘
πŸ’“ Sup GearBox
πŸ’“ Kambing Golek
πŸ’“ Semua jenis Pencuci mulut (Kek)
πŸ’“ Mee Kuah
πŸ’“ Sharwama
πŸ’“ Udang Cili Jagung Perempah (My Fav)

Anyway Lexis Suites Penang merupakan salah satu favorite hotel untuk makan bufet. Kebanyakan menu yang disediakan memang sedap dan memenuhi citarasa. Bagi Lia kalau anda spend money kat sini bersama keluarga atau kawan-kawan menikmati hidangan kat sini, Memang berbaloi ❗

Harga Bufet Ramadan

Ramadan Bazaar Buffet


RM98 nett untuk orang Dewasa πŸ‘«
RM68 nett untuk Kanak-kanak πŸ‘± dan Warga Emas πŸ‘΄

Bufet Ramadan ini bermula 6 May hingga 4 Jun 2019 bermula jam 7.00 hingga 11.00 malam bertempat di di Ballroom.

Ramadan Early Bird Deal

Anda juga boleh dapatkan promosi awal dengan harga murah.

Caranya scan kod QR di bahagian bawah & masukkan kod promo LSPRAMADHAN1
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

RM60 nett untuk orang Dewasa πŸ‘«
RM48 nett untuk Kanak-kanak πŸ‘± dan Warga Emas πŸ‘΄
(Promosi ini bermula 20 April hingga 5 May 2019.
πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†

πŸ‘‰Kalau anda ingin harga yang murah dan berbaloi, bolehlah buat tempahan awal seperti tarikh di atas πŸ‘ˆ

Berbaloi bukan promosi di atas, Lia juga dah sebarkan kepada kawan-kawan yang lain.

Hari Raya Buffet Lunch
RM80 nett untuk orang Dewasa πŸ‘«
RM50 nett untuk Kanak-kanak πŸ‘± dan Warga Emas πŸ‘΄

Bufet Hari Raya ini pada 5 dan 6 Jun 2019 bermula jam 12 tengah hari hingga 3 petang bertempat di di Roselle Coffee House.

Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 604-628 2888 πŸ€™


Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

Lexis Suites Penang

28, Jalan Teluk Kumbar,
11920 Bayan Lepas,
Pulau Pinang, Malaysia

Tel : +604 - 628 2888
Fax : +604 - 628 2889

Email : reservations@lexissuitespenang.com



You Might Also Like

18 inspiration

  1. wow, nampak menyelerakan sungguh hidangan berbuka puasa dekat sini. harga pulak sangat berpatutan sesuai dengan apa yg ditawarkan. mesti family dan anak2 suka kalau bawa berbuka kat sini.

    ReplyDelete
  2. Ewah semua menu hidangan betul3 memikat hati kita. Teringin nak rasa menu2 tu. Nasib jauh. Kalau dekat dh lama terjah. huhuhu

    ReplyDelete
  3. i can see the price not bad.. wow... long time didnt go back Penang d.. i think i wanna hop into this place once i back there.

    ReplyDelete
  4. Ekor Bakar tuh looks tempting lah, siap ada segala putu ek. yang best ada jajan tuh. memang betul-betul authentic sungguhla kan

    ReplyDelete
  5. woww meriah betul nampak suasana decoration dan jugak pilihan juadah makanan dan minuman yg ada kat sana tu! Siap ada japanese food sekali etc allahu serious mcm2 betul ada kan mmg rambang mata laa nk pilih makanan hehe!

    ReplyDelete
  6. Kita suka yang makanan modern tu memang menyelerakan banyak makanan yang ada kat sini sesuai dengan harga yang ditawarkan hehehe kita nak pergi sana jer tak tahu bila wakakakakka...

    ReplyDelete
  7. sedapnya semua menu tu, harga buffet pun berpatutan. puashati dapat makan macam-macam hidangan. sure tak lupa singgah kalau dah sampai sini

    ReplyDelete
  8. Nak menangis tengok pilihan menu dia sebab banyak yang sedap. Berbaloi pulak tu dengan harga nak pulak kalau dapat pakej early bird!

    ReplyDelete
  9. Sedap sedap nampak menu diaorang ni. Banyak pilihan makanan betul. Tapi tak tahan tu, kuih raya dah start ade ni hehehe

    ReplyDelete
  10. Jeruk & Pasemboq tu identiti Penang sangat! Hehe tapi paling comel yg gantung-gantung tu. Bahaya gi ngan anak, habis semua dia nak sat lg. Haha

    ReplyDelete
  11. Sedapnye Lia, menarik menu-menu yang di sajikan, pakej pon murah...Bolehlah nanti bagi tahu dekat kawan kalau diaorang ke penang singgah buffet nih.

    ReplyDelete
  12. banyak betul tawaran menarik hotel kat pulau pinang ni. semua pakat berebut offer variasi makanan berbuka sedap-sedap nak tarik customer datang berbuka. baru tahu lexis ada branch kat penang. ingat kat pd je

    ReplyDelete
  13. sekrang ni mana-mana buffet ada..tinggal sediakan duit ..booking dan bayr..hehee..pilih je tempt yang ebrdekatan..ni sedap juga menu makanan dia ye

    ReplyDelete
  14. Tahun ni memang saya betul-betul berpuasa dari buat ramadan review di hotel. Tengok kawan-kawan review buffet ramadan teringat tahun-tahun lepas. btw selamat berpuasa

    ReplyDelete
  15. Nampak memyelerakan betullah hidangan untuk berbuka puasa kat sini. Harga pun tak lah mahal. Boleh dtg seisi keluarga ni. Kalau dekat memang sis dah terjah

    ReplyDelete
  16. Nampak menarik harga dan juadah yang ada. Paling Rawlins suka sebab nampak cam lighting kat sini terang - tak macam sesetengah hotel yang malap2 ala romantic dinner. Hehe.
    Paling best adalah gantung-gantung tu.

    ReplyDelete
  17. Aduyai... Wrong timing laaa singgah sini . Terliur kita tengok pelbagai menu yang menggoda jiwa raga ni. Harga tu amat berpatutan dengan meju yang dihidangkan. Terbaik laaa

    ReplyDelete
  18. Omg... banyak nyer pilihan makanan kat sana, I spotted Maki and Sashimi yang i memang selalu attack kat buffet. Nyummmsss nak cuba la.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community