Sajian Aneka Rasa Iftar Buffet 2019 di Eastin Hotel Pulau Pinang

April 17, 2019

Salam dan Hai semua,

Sajian Aneka Rasa Iftar Buffet 2019 di Eastin Hotel Pulau Pinang

www.liahasty.com

Entry kali ini Lia nak berkongsikan lokasi iftar ataupun berbuka puasa di salah sebuah hotel terkemuka di Pulau Pinang. Lokasi bufet ramadan tersebut di Eastin Hotel Penang beralamat di No. 1, Solok Bayan Indah, Queensbay, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang. Lokasi hotel ini sangat strategik berdekatan dengan Queensbay Mall sahaja. Untuk penduduk daerah Bayan Lepas, memang mudah untuk datang ke sini menikmati hidangan berbuka. 

Tema Bufet Ramadan 

 Tema ramadan Eastin Hotel Penang pada tahun 2019 ini ialah Sajian Aneka Rasa Iftar Buffet di Swez Brasserie. Menu yang disediakan memang banyak variasi dan pilihan dan semestinya memikat citarasa pengunjung. Menu yang dihidangkan dari pembuka selera, hidangan utama, gerai-gerai hinggalah pencuci mulut.

Menu dan Sajian Hidangan 

Pembuka Selera
 Tomato, Carrot, Cucumber, Corn Kernel, Onion Ring. Lettuce, Thousand Island Dressing, French Dressing, Honey Mustard Dressing, Mango Dressing, Chef Signature Dressing


Ulam-ulaman, Sambal Belacan, Cencalok, Sambal Mempelam, Cili Kicap & Budu, Acar Buah, Acar Rampai

Ikan Masin (3 jenis), Telur Masin, Jeruk (4 jenis), 

Keropok Ikan, Keropok Belinjau, Kerepok Udang, Papadam

Lemang, Ketupat, Serunding Daging, Serunding Ayam

Aneka Kerabu
Kerabu Daging, Kerabu Kaki Ayam, Kerabu Perut, Kerabu Kerang, Kerabu Kacang Botol, Kerabu Jantung Pisang, Kerabu Mangga, Kerabu Thai Glass Noodles

Sup
Sup Gear Box Utara

Seafood Tom Yam

Rojak Mambo
8 Jenis Buah dengan Kicap Cili, Kuah Rojak, Cili Kicap Manis

Bubur Lambuk dan Sampingan
Daun Bawang, Bawang Goreng, Bawang Putih Goreng, Kepingan Cili, Udang, Ayam, Sayur Asin, Ikan Bilis, Cili Padi Kicap, Halia, Daun Sup

Hidangan Citarasa
Nasi Minyak Puspawangi, Steamed White Rice



Udang Masak Telur Masin, Ikan Sumbat Air Asam Thai, Kam Heong Mussel, Pajeri Nenas, Sotong Kembang Masak Cili Kering, Ayam Percik, Rendang Daging, Stir Fried Vegetable with Mushroom, Roasted Chicken with Mushroom Sauce, Cili Ketam Ala Singapura, Kari Telur Ikan, 

Gerai-gerai Aksi

 Ais Kacang

Cendol, Penang Char Koey Teow

Roast Leg of Lamb with Sos Rosemary / Sos Lada Hitam

Chicken and Beef Satay with Condiment

(Chef Azni Signature Dish)
Gulai Kawah Kambing Kasturi Madu

(Chef Syukri Signature Dish)
Mee Rebus

Jemput-jemput corner

Keropok Lekor, Cucur Jagung, Cucur Bawang, Cekodok Pisang

Pencuci Mulut Antarabangsa

7 jenis buah-buahan tempatan, Buah-buahan tempatan dengan Sago, 

 6 jenis kuih Melayu

Assorted French Pastry, Chocolate Moist Cake, Blueberry Cheese Cake, Citrus Creme Brulee, Kek Pandan

Ice Cream, 6 jenis aneka kuih raya, 

Minuman

Menu Recommended πŸ‘
πŸ’“ (Chef Syukri Signature Dish) Mee Rebus
πŸ’“ Sup Gear Box Utara
πŸ’“ Rendang Daging
πŸ’“Citrus Creme Brulee

Harga Bufet Ramadan

www.liahasty.com

Sajian Aneka Rasa Iftar Buffet

RM120 nett untuk orang Dewasa πŸ‘«
RM70 nett untuk orang Warga Emas πŸ‘΄
50% diskaun untuk Kanak-kanak πŸ‘± di bawah umur 6 hingga 11 tahun 

Bufet Ramadan ini bermula 7 Mei 2019 hingga 4 Jun 2019 bermula jam 7.00 hingga 10.00 malam.

Ramadan Early Bird Deal

RM100 nett untuk orang Dewasa πŸ‘« (Untuk 1 hingga 30 April 2019)
AVAILABLE FOR LIMITED TIME ONLY

πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†         πŸ‘†

πŸ‘‰Kalau anda ingin harga yang murah dan berbaloi, bolehlah buat tempahan awal πŸ‘ˆ


Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 604-612 1111 πŸ€™

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

Eastin Hotel Penang
No. 1, Solok Bayan Indah,
Queensbay,
11900 Bayan Lepas,
Penang, Malaysia.

Tel:   +604 612 1111 (Ext: 135)
Fax:  +604 612 1808

Facebook : Eastin Hotel Penang
Instagram : @eastinhotelpenang


You Might Also Like

11 inspiration

  1. Tu dia. Time pepetang nie tengok makanan tu, buat Rawlins rasa lapar pula walhal tadi dah makan time lunch. Sedapnya la masakan kampung tu. And sebagai seorang penggemar dessert, I WANT!

    ReplyDelete
  2. looks like Eastin Hotel Penang has good ramadan buffet there. I wish to give it a try too if I happen to be visiting Penang. So delicious yeah

    ReplyDelete
  3. Amboiii pembuka seleranya oun memang betul betul buat Mimi dah terliur. Belum lagi hat lain. Bila nak ramadhan ni memang banyak hotel yang menawarkan menu buffet ramadhan yang sedap sedap

    ReplyDelete
  4. Klau Eastin hotel pjnya buffet ramadhan mesti mewah. Tengok gambar makanan pun banyak dan nampak sedap.twngok dessert dgn mee rebus tu dah buat terliur. Klau la duduk dekat penang memang pergi eastin hotel... harga berbaloi dgn makanan yang dihidangkan

    ReplyDelete
  5. Yang ais kacang tu, kite buat sendiri ke ada orang yang tolong buatkan. I ada experience tau, pergi buffet ramadan nak makan abc ke cendol tapi jenis jenis yang kena kisar ais tu. tapi tak dapat makan sebab tak reti nak handle mesin tu. nak makan bende tu kena buat sendiri

    ReplyDelete
  6. Sedap-sedap semua makanan tu... fuhhh terliur dibuatnya. Pilih je nak makan yang mana kan. Macam-macam ada.. lauk pauk, pencuci mulut, buah-buahan memang banyak pilihan.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  7. Ciri makanan penang tu nampak. Boleh import pi KL ni bulan puasa haha~

    ReplyDelete
  8. Scroll punya scroll ternampak dessert.. alahai.. sejak akhir-akhir ni asyik rasa nak makan manis2 je tau.. haha.. nampak lazat menu menu dia.. kalau dekat boleh la pi.. tapi sebab jauh.. just dapat tengok gambar aje lah... nyum2

    ReplyDelete
  9. Ewahnya tengok menu2 tu. Terkeliur air liur kite. Dari main course smp ke dessert mmg menyelerakan. Klu dekat boleh try dah. Harga pun acceptable with price offer.

    ReplyDelete
  10. Wahhh. Bestny menu dekat sini. Macam- macam ada. Keropok pun banyak jenis. Tapi iza suka part kek tu. Macam-mcam jenis pemanis mulut ada. Uishh. Tempting betul. Tapu jauh sgt nak pergi. Huuu

    ReplyDelete
  11. Wahhhhhh! bestnya. Banyak pilihan makanan. Pilih je nak makan dekat mana kan. Dah tentu akan membuka selera. Harga dia pun boleh tahan pricey gakkan tapi pilihan makanan banyak, berbaloilah sebenarnya kan.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community