Produk Terbaru, Comel dan Funky 'A'bloom' dari Althea Korea

May 19, 2019

Salam dan Hai semua,

Lia nak update dengan si cantik πŸ‘© di luar sana mengenai online platform kegemaran Lia iaitu Althea Korea. Kini Althea Korea secara rasminya telah  melancarkan rangkaian produk baru yang menyeronokkan yang Lia ingin kongsikan dengan anda semua.



Lia super duper excited dapat mencuba produk terbaru A'bloom dari Althea Korea ❗Untuk makluman anda, A'bloom adalah jenama sendiri di bawah Althea Exclusives dan ianya berasingan daripada semua produk Althea yang lain (Koleksi Althea). Produk-produk itu juga telah dilancarkan secara rasmi di semua laman Althea pada 23 April 2019. Anda boleh grab semua promo yang anda dan kongsi dengan orang tersayang anda πŸ‘ͺ

Sebelum itu, untuk anda yang belum mengetahu apa itu Althea Korea mesti akan tertanya-tanya bukan ❓

Untuk pengetahuan semua, Althea adalah destinasi membeli-belah secara atas talian utama Korea yang menyediakan produk kecantikan, trend, dan gaya hidup terkini kepada pengguna di Asia Tenggara. 

Apa yang special dengan Althea Korea ini dari segi pembungkusan produk. Pembungkusan yang didatangkan dengan kotak berwarna pink semestinya merupakan signature dari Althea Korea. Bukan sahaja kotak. Malah dibalut dengan plastik kurier yang berwarna pink juga.

Dari segi delivery pula mengambil masa 10 hingga 14 hari dan diterbangkan khas dari Korea untuk pembeli Althea.

Memang kebanyakkan produk skincare dan makeup di rumah kebannyakkan Lia beli dari Althea Korea. Banyak jenama produk dan pelbagai jenis barangan dengan harga yang berpatutan πŸ‘

What inside my box

πŸ’•A'bloom BHA Blackhead Blaster
πŸ’•A'bloom Giant Meringue Puff
πŸ’•A'bloom Baby Meringue Puffs x3
πŸ’•A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
πŸ’•A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
πŸ’•A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
πŸ’•A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet


A'bloom BHA Blackhead Blaster



Blackhead keluar tanpa menyakitkan❗
πŸ‘‰Tiada nyeri hitam dan penyingkiran putih dengan BHA Asli
πŸ‘‰Formula lembut dan tidak menjengkelkan merawat dan menghalang pembentukan baru

Keterangan produk:


❤ A'bloom BHA Blackhead Blaster adalah rawatan triple yang mudah dan cepat untuk blackhead, whiteheads dan kulit mati untuk penjagaan harian.

❤ Ia mengandungi bahan-bahan semulajadi untuk membantu membersihkan liang-liang dalam dengan perlahan-lahan dan mengeluarkan sel-sel kulit mati sambil menghalang sebarang kerengsaan atau kemerahan pada kulit.

Pembungkusan produk 

Produk ini dibungkus dalam kotak produk berwarna hitam dan sekeliling kotak produk dilabelkan nama produk dan bahan & kandungan dalam bahasa Inggeris dan Korea.

Bentuk produk:
Produk dalam bentuk stick, bersaiz kecil seolah-olah bentuk lipstick dan berwarna hitam. Anda perlu tanggalkan penutup dan pusing perlahan-lahan untuk produk keluar dari bekas. Sekeliling produk dilabelkan nama produk  dan bahan & kandungan dalam bahasa Inggeris dan Korea.

Tekstur produk:


Stick berwarna hitam dan apabila disapukan memang rasa sedikit sejuk dan lembut.

Scent (Aroma): Bau mint yang kuat

Kebaikan produk:
πŸ‘‰The 1st Natural BHA Stick
Easy & No Pain - Hilangkan blackhead tanpa menyakitkan dan senang untuk di bawa ke sana sini

πŸ‘‰Gentle & Effective Formula
Deeply Cleanses Blackhead - Membersihkan liang dengan serta-merta dengan bahan semulajadi.

πŸ‘‰Treats &Prevent
Melting Texture Exfoliates Comfortably - Hilangkan kekotoran untuk hasilkan kulit yang bersih dan menghalang pembentukan blackhead dan whitehead masa depan.



Cara Penggunaan:

1) Selepas membersihkan wajah dan bebas dari solekan, sapukan A'bloom BHA Blackhead Blaster pada kawasan yang disasarkan.
2) Urut dalam gerakan secara membulat selama 30 saat untuk mengeluarkan minyak dan kotoran dan terperangkap.
3) Selepas itu, bilas dengan air suam.

Bahan dan Kandungan:

BHA Asli (White Willow Bark Extract 5,000ppm)
πŸ“Œ Bahan BHA semulajadi membantu membersihkan liang dalam dengan mengelupas sel-sel kulit mati.
πŸ“ŒSerbuk biji aprikot membantu mengeluarkan sebum yang berlebihan.
πŸ“ŒArang akan menyerap kotoran di liang-liang.
πŸ“ŒMinyak daun pokok teh membantu menenangkan serta menghalang kemerahan dan kerengsaan pada kulit

Sesuai untuk jenis kulit: Jenis Kulit Berminyak / Kombinasi

Berat produk: Full-sizeNet.8g

Harga produk: RM16.00
A'bloom Giant Meringue Puff & A'bloom Baby Meringue Puffs



Keterangan produk:
❤ Alat kecantikan pertama dari A'bloom oleh Althea adalah meringue sponge puff yang direka bentuk khas yang diilhamkan oleh biskut meringue. Boleh mencapai solekan kulit yang sempurna dengan warna merah jambu pastel yang indah dan comel dan berbentuk cookie-shaped meringue puff

Giant meringue puff akan menyediakan aplikasi solek cepat dan licin pada permukaan kulit yang luas manakala Baby meringue puff akan menyediakan aplikasi solek yang halus dan terperinci pada permukaan kulit yang kecil.

❤  Menghasikan solekan kulit sempurna 2 hala:
1. Untuk hasilkan solekan Moist and glossy anda perlu rendamkan puff dalam air

2. Untuk hasil solekan Matte and Flawless anda perlukan gunakan puff secara kering (tanpa rendamkan dalam air)

Pembungkusan produk 
Produk ini dibungkus dalam kotak produk transparent dan sekeliling kotak produk dilabelkan nama produk dan bahan dan kandungan dalam bahasa Inggeris dan Korea.


Bentuk & Tekstur produk


πŸ’A'bloom Giant Meringue Puff πŸ’


Aplikasikan dengan cepat dan mudah dengan sedutan meringue gergasi dengan 1.5 kali lebih besar daripada saiz puff biasa.

πŸ’A'bloom Baby Meringue Puffs πŸ’

Aplikasikan solekan dengan lebih terperinci dengan span bersaiz mini untuk mencapai kulit yang halus dan sempurna.


Kebaikan produk :

πŸ’A'bloom Giant Meringue Puff
πŸ‘‰Fast & Easy
Giant Meringue Puff - memperluas 1.5 saiz untuk liputan pantas dan juga untuk kawasan yang luas

πŸ‘‰Perfect Makeup
Flawless Finish - memperluas 1.5 saiz untuk liputan pantas dan juga untuk kawasan yang luas.

πŸ‘‰2-Way Finish
Use wet and dry for different effects - untuk glossy, sentiasa lembab, rendam dalam air sebelum solek. Untuk matte sempurna finish, gunakan secara kering.

πŸ’A'bloom Baby Meringue Puffs
πŸ‘‰ Easy Application
Giant Meringue Puff - Bentuk Meringue mempercepatkan dan menggabungkan ke kawasan yang lebih kecil atau lebih luas untuk aplikasi yang tepat.

πŸ‘‰Perfect Makeup
Flawless Finish - Latex-free puff blend dengan sempurna

πŸ‘‰2-Way Finish
Use wet and dry for different effects - untuk glossy, sentiasa lembab, rendam dalam air sebelum solek. Untuk matte sempurna finish, gunakan secara kering.


Bahan dan Kandungan :
Meringue puffs diperbuat daripada span non-lateks dengan sifat hidrofilik yang akan tumbuh 1.5 kali lebih besar daripada saiz biasa apabila direndam dengan air yang membolehkan solek digunakan dengan sempurna pada kulit.


Cara Penggunaan :

πŸ’™Untuk dewy effectπŸ’™
❤ Rendamkan puff di dalam air 
❤ Perahkan puff secara perlahan-lahan
❤ Gunakan setiap sudut puff di bahagian kecil dan lebar untuk menyelesaikan solek asas anda.

πŸ’™Untuk matte finishπŸ’™
❤ Gunakan secara kering untuk full coverage

Sesuai untuk jenis kulit: Untuk semua jenis kulit

Saiz produk :
πŸ’A'bloom Giant Meringue Puff - 48*46mm
πŸ’A'bloom Baby Meringue Puffs - 30*28mm

Harga produk:
πŸ’A'bloom Giant Meringue Puff - RM8.00
Nak dapatkan produk A'bloom Giant Meringue Puff, boleh KLIK SINI
πŸ’A'bloom Baby Meringue Puffs - RM11.00
Nak dapatkan produk A'bloom Baby Meringue Puffs, boleh KLIK SINI

A'bloom Moisturizing Fruits Mask Sheet

A'bloom juga mengeluarkan produk Fruits Mask Sheet & terdapat 4 jenis, antaranya :

πŸ’˜A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
πŸ’˜A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
πŸ’˜A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
πŸ’˜A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet

Keterangan produk:
❤ A’bloom refreshing skin masks pack mempunyai antioksidan yang kuat dengan keharmonian buah-buahan dan bahan semulajadi tumbuhan yang menyediakan penyelesaian penjagaan khusus untuk setiap jenis kulit. Keseimbangan PH membantu menguatkan penghalang kulit serta mengecas semula kulit dengan tenaga segar.

❤ Fruit masks pack dibuat dengan kekuatan buah antioksidan yang kuat dan tenaga menenangkan tumbuh-tumbuhan semulajadi untuk menjaga setiap kebimbangan kulit seperti penghidratan, pemakanan, pemutihan dan kecacatan.

❤ Kepingan mask terbuat dari 100% fabrik mesra alam semulajadi untuk berkesan memberikan keberkesanan intipati buah-buahan yang kaya dan pati yang diformulasikan dengan kelikatan yang berkurangan yang terdapat dalam krim.

Usage (Penggunaan)
πŸ’— Mempunyai kesan penyejukan dan penyerapan yang sangat baik untuk menyampaikan keberkesanan bahan-bahan secara mendalam ke dalam kulit dan mengekalkan kulit lembap sehingga keesokan harinya.
πŸ’— Memberi aroma sitrus lembut dengan sentuhan yang menyegarkan.
πŸ’— Pemindahan kesahan pengekstrakan kayu semula jadi secara mendalam ke dalam kulit dengan penembusan yang sangat baik dan melekat rapat.
πŸ’— Barisan cerah dari lemon lime mask akan memberi kesan pemutihan segera selepas penggunaan

Pembungkusan & Bentuk produk
Produk dalam bentuk kepingan pouch nipis dan di dalamnya terdapat lembaran nipis mask berair di dalamnya. Pembungkusan produk ini dikategorikan jenis dan warna yang berlainan untuk Watermelon berwarna Pink, Avocado berwarna Hijau, Lemon Lime berwarna Kuning dan Peach berwarna Oren.


Setiap jenis mask ada rekaan nama produk dan logo yang agak cute, funky dan menarik di hadapan produk. Di belakang mask pula ada keterangan produk, cara penggunaan, bahan dan kandungan dalam bahasa Inggeris dan Korea.

Tekstur produk
Di dalam setiap pouch ada lembaran nipis mask berwarna putih yang agak sedikit berair.

Kelebihan produk
πŸ’˜A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet

❤ Buah tembikai mempunyai 92% air yang sangat baik untuk melembapkan dan menenangkan kulit semasa cuaca panas.
❤ Ia mengandungi asid aminoik semula jadi yang dipanggil Citrulin dan Betain yang membentuk membran pelembab semulajadi pada kulit, menjadikan ia lembap serta kulit yang licin yang tidak kering.
❤ Mask juga mengandungi ekstrak lavender yang membantu menenangkan kulit yang sensitif dan memberikan daya tarikan.

πŸ’˜A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet

❤ Avocado dikenali sebagai mentega hutan dengan protein kaya yang menghalang penuaan dan menyediakan antioksidan yang kuat dengan tocopherol vitamin E.
 Penyerapan asid lemak tak tepu mesra kulit yang sangat baik memberikan rasa berseri dan keanjalan pada kulit.
 Ia bercampur dengan ekstrak bunga kembang sepatu yang mengandungi Antocyanin, antioksidan untuk mengelakkan kulit daripada penuaan.

πŸ’˜A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet

❤ Lemon dan kapur mengandungi ramuan vitamin C yang tinggi untuk membantu membaiki dan melindungi kulit daripada kerosakan UV.
❤ Fungsi vitamin C menghalang pengeluaran melanin memberikan kulit yang jelas dan telus.
❤ Mask ini mengandungi ekstrak teh hijau yang juga kaya dengan bahan vitamin C untuk membantu mengawal pengeluaran melanin dan penjagaan kulit.

πŸ’˜A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet

❤ Peaches kaya dengan kelembapan dan komponen vitamin A retinol yang membantu mengawal keseimbangan minyak dan air kulit.
❤ Ia membantu menormalkan kitaran perolehan kulit dengan retinol dengan menghalang masalah dan menjaga sel-sel kulit mati dan memberikan kulit yang licin, terhidrat.
❤ Mask mengandungi ekstrak pokok teh untuk membantu pensterilan dan menjaga bintik-bintik dan pori-pori masalah.

Bahan dan Kandungan:
πŸ’˜A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract.

πŸ’˜A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract

πŸ’˜A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract

πŸ’˜A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet
Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract

Cara Penggunaan:

❤ Bersihkan kulit & aplikasi toner ke wajah
❤ Keluarkan mask dari pouch dan sapukan ke muka, letakkan mask agar sesuai dengan kawasan mata dan bibir.
❤ Tanggalkan mask selepas 10-20 minit dan urut secara lembut dengan tangan

Sesuai untuk jenis kulit:
Moisturizing Watermelon Mask Sheet πŸ‘‰ Kulit Kombinasi
Nourishing Avocado Mask Sheet πŸ‘‰ Kulit Kering
Brightening Lemon Lime Mask Sheet πŸ‘‰ Kulit Kombinasi
Anti-Blemish Peach Mask Sheet πŸ‘‰ Kulit Berminyak

Berat produk: Full-size 25g│0.88oz

Harga produk: RM2.00 for 1 pc
RM15.00 for 10 pc

Nak dapatkan produk A'bloom Fruits Mask Sheet, boleh KLIK SINI link di sini.
 Moisturizing Watermelon Mask Sheet // Nourishing Avocado Mask Sheet

Lia dah cuba kesemua produk A'Bloom dari Althea Korea, anda bila lagi ❓

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web dan media sosial yang lain:

Laman web : http://my.althea.kr
Facebook : Althea Malaysia
Instagram : @altheakorea 
Youtube : Althea Korea

#AltheaKorea #AltheaAngels #AltheaAbloom

You Might Also Like

6 inspiration

  1. Produk ini sesuai utk semua ker? Sempoi tak tgk mcm menarik je, mcm nak cuba je

    ReplyDelete
  2. I love their facial masks and also the makeup puffs are so cute.

    ReplyDelete
  3. Yang kecik cinonet tu dah macam macaroon nampak. Aih, kalau tak tahu dah ambik makan tu, hahahaha. Btw, produk dari Althea ni mostly cute cute dan interesting

    ReplyDelete
  4. Macam best je blackhead blaster tu mudah tak comot guna tangan kan. Part hidung lah paling degil. Murah jugak mask tu. Bau dia mesti wangi sama mcm buah. Hai curious plak rasa nak cuba.

    ReplyDelete
  5. Althea produk memang tkleh nak disangkal lagi kebaikan dan keberkesanan dia. Ada je keluaran baru yg bagus dan comel³ . Suka³. Cx suka blackhead blaster tu. Nanti nak try satu la

    ReplyDelete
  6. Ya Allah comel2 betul produk Althea nie. Kalau mcm nie punya comel, rasa sayang nak guna. Ramai kata mask tu best. Nanti nak cuba jugaklah.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community