Menikmati Pencuci Mulut Durian bersama hidangan buffet di Cititel Penang

June 26, 2019

Salam dan Hai semua,

Malaysia baru sahaja meraikan perayaan Hari Raya yang bakal melabuhkan tirai selepas bulan Ramadan, kini rakyat Malaysia dihantui dengan musim Durian. OMG my favorite buah tempatan lah. Siapa peminat Durian kat sini ❓ Okay kita boleh geng. Anyway Lia memang peminat Durian tak kisah lah buah original, dessert, aiskrim, crepe, coklat dan apa sahaja berkaitan Durian.

Kalau dessert pula memang lah Lia sangat gemarkan benda yang sweet dan colourful gitu. Dessert ataupun dikenali sebagai pencuci mulut ataupun pemanis mulut. Pencuci mulut ialah sajian manisan yang menyimpulkan hidangan utama dimana kita makan di akhir setiap kali makan tengah hari atau makan malam. Istilah "pencuci mulut" kebanyakkan dalam  manisan, seperti kek, tart, kuih, biskut, gelatin, pastri, ais krim, pai, puding, kastard, dan sup manis. 

www.liahasty.com
Menikmati Pencuci Mulut Durian bersama hidangan buffet di Cititel Penang
Sebut pasal dessert dah boleh jadi craving, apatah lagi sebut pasal dessert Durian memang buat Lia terliur. Untuk penduduk Pulau Pinang yang ingin mencuba bufet makan tengah hari atau makan malam bersama dengan dessert berasaskan durian, Lia  nak mengesyorkan anda patut mencuba salah satu hotel bufet iaiti CITITEL Penang.

 Lokasi bufet tersebut di CITITEL Penang beralamat di 66 Jalan Penang, 10000 Pulau Pinang.

Celebrate the Durian Season in Main Street Cafe with Cititel Penang

CITITEL Penang menyediakan hidangan bufet makan tengah hari dan makan malam. Untuk makan tengah hari bertemakan 'Japanese, Seafood & Penang Local Delicacies' pada setiap hari Sabtu dan Ahad dari pukul 12 tengah haru hingga 3 petang. Manakala untuk makan malam bertemakan 'Japanase & Seafood' pada setiap hari Jumaat dan 'Grill, Roast & Seafood' pada hari Sabtu bermula 6.30petang hingga 9.45 malam. 

Untuk menu makan tengah hari dan makan malam, anda akan dihidangkan dengan dessert atau pencuci mulut bertemakan DurianHidangan di sini bermula dari Salad, Main Dish, Hawker Stall, Dessert & Drink.

Menu dan Sajian Hidangan 

Seperti mana yang Lia bagitau sebelum ini, kalau datang makan bufet kat sini kena cuba pencuci mulut kat sini. Oleh itu Lia recommend sebelum ini kena cuba Durian Dessert di Main Street CafeCITITEL Penang.  

Pencuci Mulut

www,liahasty.com
📌Durian Cream Cake

www.liahasty.com
📌Durian White Forest Cake

www.liahasty.com
📌Durian Cheese Cake

www.liahasty.com
📌Durian Mousse Cake

www.liahasty.com
📌Durian Cream Puff

www.liahasty.com
📌Durian Creme Caramel

www.liahasty.com
📌Pengat Durian

www.liahasty.com

Okay semua dessert di atas adalah Durian DURIAN Durian. Tapi jangan risau ada juga dessert lain selain durian.

📌Red Velvet Cake

📌Mixed Nut Pie

📌Apricot Cobbler

📌Aneka Aiskrim & ada juga aiskrim Durian

📌Aneka Buah-buahan

📌Rojak Penang

📌Chocolate fountain

📌Chocolate Mousse

📌Lemon Meringue Pie

📌Aneka topping untuk ais kacang


 📌Mini Donut

Special Menu

Selain pencuci mulut, ada 2 jenis hidangan istimewa di sini yang anda patut cuba. Ini merupakan signature dish yang patut anda cuba di sini.

www.liahasty.com
📌Prime Rib

www.liahasty.com

www.liahasty.com
📌Spaghetti on Parmesan Wheel

Pembuka Selera
📌Aneka Salad

📌Aneka sos

📌Cheese Platter

📌Aneka Roti

Japanese Corner
📌Aneka Sushi

📌Aneka Sushi

📌Aneka Salmon

📌Soya Sauce & Wasabi

Seafood On Ice
📌Aneka Seafood

📌Aneka Seafood

📌Condiment

Sup
📌Tomato Cream Soup

📌Seafood Tomyam Soup

Main Dish

📌Seafood Fried Rice

📌Black Pepper & Herb Roasted Chicken

📌Kaeng Som Salmon Head

📌Chu Chi Squid (Squid in Dry Red Curry)

📌Roasted Lamb Leg, Garlic Sauce

📌Stir Fried Beef with Thai Basil

📌Stuffed Crab Shell

📌Grilled Prawn with Garlic Butter

📌Roasted Duck

📌Thai Fish Cake

📌Roasted Mediterranian Vegetables with Chesnut

Action Stall

📌Sate Ayam, Sate Daging & Grilled Shishamo

📌Griled Chicken Sausage & Lamb Chop

📌Kuah kacang, timun, bawang & nasi himpit

Minuman


📌Minuman panas dan sejuk juga disediakan.


Menu Recommended 👍

www.liahasty.com

www.liahasty.com
👉Semua dessert berkaitan Durian

www.liahasty.com
👉Seafood Tom Yam Soup

www.liahasty.com
👉Spaghetti on Parmesan Cheese

www.liahasty.com
👉Seafood on Ice

www.liahasty.com
 👉Kaeng Som Salmon Head

Harga Bufet

www.liahasty.com

Featuring Durian Dessert

Buffet Lunch
Japanese, Seafood & Penang Local Delicacies
Saturday & Sunday

RM63 nett untuk orang Dewasa 👫
RM31 nett untuk Kanak-kanak 👱 (6 hingga 12 tahun)
RM44 nett untuk Warga Emas 👴 (55 tahun ke atas)

⌚bermula jam 12.00 tengah hari hingga 3.00 petang bertempat di di Main Street Cafe.

Buffet Dinner
Japanese &  Seafood - Friday
Grill, Roast & Seafood - Saturday & Sunday

RM103 nett untuk orang Dewasa 👫
RM52 nett untuk Kanak-kanak 👱 (6 hingga 12 tahun)
RM72 nett untuk Warga Emas 👴 (55 tahun ke atas)

⌚bermula jam 6.30 petang hingga 9.45 malam bertempat di Main Street Cafe.

Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 04-291 1128 🤙

Pengenalan hotel CITITEL Penang

Image result for cititel penang
Gambar ihsan Google
Sebuah mercu tanda seni bina di bandar dan setinggi 16 tingkat di tengah-tengah George Town, Pulau Pinang. Ia adalah hotel 4 bintang CITITEL Penang , hotel yang digemari terbaik di Pulau Pinang.

Lokasi terletak secara strategik di Jalan Upper Penang, di kawasan warisan bandar George Town, Pulau Pinang. CITITEL Penang menawarkan 451 bilik tamu yang selesa dan lengkap dengan pelbagai kategori dengan pemandangan panorama laut dan pemandangan warisan bandar, utara dan saluran selatan termasuk jambatan Pulau Pinang yang ikonik.

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

CITITEL PENANG

66 Jalan Penang, 10000 Penang, Malaysia

Tel :  +604 291 1188
Fax : +604 370 2288

Email : info@cititelpenang.com

You Might Also Like

12 inspiration

  1. Durian kalau makan sahaja atau buat tempoyak suka. Kalau buat ice cream ke kek ke memang tolak tepi. Sesuai sangat tempat ni kalau hantu durian. Mesti mereka suka. Seleksi makanan pun banyak. Puas hati la Lia....

    ReplyDelete
  2. Alahai. Comelnya pencuci mulut. Boleh sekali ngap je. Saya suka makanan manis2. Yang main utama pun boleh tahan. Yang sushi tu tak biasa tengok dan makan. Tapi agak costly untuk kami sekeluarga. Sekali sekala apa salahnya kan

    ReplyDelete
  3. Aduh .... sedapnya desert2 yang ada dalam gamabr tu. saya kalau makanan manis2 mmg tak boleh pantang tengok! haha tambah2 pulak durian + desert, mmg lah sangat sedap. kalau tengok harga pun agak berpatutan sebab semuanya nampak sangat sedap :)

    ReplyDelete
  4. sejak musim durian tengah lebat sekarang semua benda mesti ada inspire durian. sedap betul tengok menu makanan kat hotel tu sampai BBL sendiri terliur scroll entri dari atas sampai bawah. siapa nak belanja BBL makan durian?

    ReplyDelete
  5. Suka pengat durian, masak tempoyak, makan durian biasa2 aje. Kalau dessert tgk kalao yang sedap je dengan perasa durian tu. Ni memang gila durianlah orang kata..semua benda dibubuh doyan. hehehe.

    ReplyDelete
  6. Banyaknya variasi dessert dari durian kat sana. Memang berkendurian lah kan. Best tengok variasi main dishes kat sana. Memang berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Kalau ke penang nanti boleh lah Marsha bawa keluarga cuba kat sini.

    ReplyDelete
  7. Banyaknya pencuci mulut dari durian. Semua nampak sedap dan menyelerakan. Yang tinggal berhampiran bolehlah terjah dan merasa makan pencuci mulut berasaskan durian tu. Nak nak durian ni memang favourite ever after kan.

    ReplyDelete
  8. Banyak nya dessert durian. Ni kalau hantu durian memang berbaloi sangat datang sini untuk enjoy durian kan.

    ReplyDelete
  9. Semuanya durian!!! Memang buat tempted nak pergi tapi apasal lah jauh sangat. Alahaiiii... pengat durian pun boleh buat terliur apa lagi dessert dia yang lain. I kalau makn durian, 3 biji sorang pun I boleh telan.

    ReplyDelete
  10. wow semua menu dessert durian...giler rambang mata ciktom nak try mana satu ni..wajib ajak suami ke sini sbb dia memang hantu durian..

    ReplyDelete
  11. Menu yang dipaparkan untuk bufet ni nampak sangat sedap dan menarik. Yang penting skali tu pencuci mulut dia..durian. Kena dengan musim durian sekarang memang best lah p bufet ni..

    ReplyDelete
  12. Sedapnya duriannnn. Memang musim durian kan sekarang. Tengok menu yang berasaskan durian dan menu lain semua nampak sedap. Teringin nak rasa

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community