Nafas Selesa dengan Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO

June 10, 2019

Salam dan Hai semua,

Kalau sebut mengenai bawang putih ada yang menyukai ada jugak tidak. Sesetengah tidak suka dengan baunya. Tapi ramai yang tak tahu bawang putih ada banyak khasiat untuk kesihatan. Antaranya dapat merawat jangkitan sekunder HIV positif, keracunan darah, kanser, kolestrol, batuk, selsema, hidung tersumbat, diabetis, tekanan darah tinggi, migrain dan sesuai untuk wanita hamil.

Sesetengah masakan memang dimasak dengan menggunakan bawang putih. Dari segi kesihatan pula, bawang putih banyak dihasilkan dalam bentuk pil, serbuk, cecair, krim dan banyak lagi.

Lia juga nak mengesyorkan salah satu produk berkaitan dengan bawang putih iaitu Garlic Balm jenama Gajah Baring BALSAMO. Produk ini memberikan NAFAS SELESA dan juga merawat kesihatan ini. Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO diedarkan oleh ARS PURE COLLECTION.

Jom Lia terangkan dengan lebih lanjut mengenai produk ini dan khasiatnya.

Garlic Balm Garang Baring BALSAMO

Keterangan produk

www.liahasty.com
Nafas Selesa dengan Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
Gajah Baring adalah satu produk istimewa untuk urutan kasih sayang seisi keluarga selain melembapkan kulit yang kering. Ia boleh digunakan setiap kali lepas mandi pagi dan malam untuk keselesaan nafas dan tidur berkualiti.

Ia juga dikenali sebagai Garlic Balm yang sangat bermanfaat ketika musim tak menentu. Dihasilkan daripada petua tradisi iaitu minyak bawang putih yang diamalkan oleh nenek moyang kita dahulu menjadi Garlic Balm yang memudahkan cara ibu-ibu moden menggunakan terutama yang sibuk bekerja.

Garlic Balm adalah satu produk Natural yang boleh digunakan sepanjang masa jika dirasakan perlu. Kenapa dikatakan ia memudahkan cara❓Ini kerana dengan Garlic Balm, ibu-ibu tidak perlu risau bersusah payah menyediakan minyak bawang putih.

Balm adalah berbentuk solid dan risiko untuk tumpah adalah zero❗ Lagi satu ia selamat digunakan untuk anak-anak sebab Garlic Balm tiada bahan kimia dan essential oil. Bukan semua induvidu sesuai dengan penggunaan essential oil. Produk ini adalah minyak bawang putih @ Garlic Balm sebenar kerana baunya adalah bau sebenar bawang putih. & paling best senang nak bawa travel ❗

Free from paraben, champor, menthol, steroid

Disclaimer:
Produk ini adalah Natural tanpa bahan kimia yang berbahaya yang boleh menyebabkan kesan sampingan jangka panjang. Ia adalah selamat digunakan dengan kerap.

Kegunaan:
Urutan badan & Melembapkan kulit kering

Pembungkusan Produk

www.liahasty.com
Nafas Selesa dengan Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
Produk dibungkus dalam kotak kecil berlogo, berlabel & berwarna hijau dan biru.

www.liahasty.com
Pandangan Hadapan, Belakang, Kanan & Kiri kotak produk Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
Disekeliling kotak dilabelkan nama produk, berat produk, cara penggunaan, harga, bahan dan edaran.

Bentuk Produk

www.liahasty.com
Pandangan Hadapan & Belakang produk Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO

www.liahasty.com
Pandangan Atas & Bawah kotak produk Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
Dalam kotak ada satu botol kaca kecil berpenutup biru dan sekelilingnya berlabel nama produk, berat produk, cara penggunaan, harga, bahan dan edaran. Saiz lenih kurang sebesar tangan dan mudah dipegang, dibuka dan dibawa ke sana sini.

www.liahasty.com
Nafas Selesa dengan Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
Jika nak guna produk, buka penutup biru perlahan-lahan dari dari bekas kaca. Bentuk seolah-olah bentuk balm yang lain yang ada di pasaran.

Tekstur produk

www.liahasty.com
Nafas Selesa dengan Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
Tekstur produk berwarna kuning dalam bentuk krim, agak sedikit oil, mudah disapukan dan tak melekit. Bau pula memang kuat bau bawang putih, sekali buka penutup dan boleh bau produk.

Cara Penggunaan

www.liahasty.com
Nafas Selesa dengan Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
👉 Sapu pada bahagian yang diperlukan & urutkan perlahan-lahan secara bulatan.

👉 Boleh disapukan di dada, belakang, hidung, betis bayi & tapak kaki bayi

Sesuai digunakan untuk seisi keluarga

Bahan dan Kandungan

💕Extra Virgin Olive Oil
Membantu melembapkan & mengurangkan keradangan yang terjadi pada kulit.

💕Sunflower Oil & Vit E
Membantu memelihara lapisan kulit daripada pencemaran & kekurangan lembapan badan

💕Beeswax
Memiliki sifat anti inflamasi, anti bakteria dan anti virus sehingga dapat dimanfaatkan untuk membantu masalah iritasi kulit ringan

💕Garlic
Tumbuhan istimewa yang banyak manfaat membantu memberi NAFAS SELESA keluarga


Kebaikan produk

www.liahasty.com
Nafas Selesa dengan Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
🌱Pengganti garlic oil
🌱💯% bahan organik
🌱Tiada bahan tambahan @ essential oil
🌱Melegakan batuk dan selsema secara natural
🌱Mengurangkan gejala selsema dan batuk pada bayi
🌱Melegakan GATAL-GATAL akibat gigitan serangga
🌱Melegakan kembung perut & membuang angin
🌱Sesuai digunakan sebagai minyak baby sebab tak berangin dan tak panas

Pendapat selepas menggunakan produk:

www.liahasty.com
Nafas Selesa dengan Garlic Balm Gajah Baring BALSAMO
Bila first time buka penutup, terus kuatnya bau produk ni memang Lia hampir tak tahan. Tapi Lia ambik sedikit sapu di tangan memang senang nak sapu dan tak melekit. Lia ada juga sapukan di bahagian dada, belakang leher, tengkuk, dan bahagian hidung. Tak rasa panas tapi rasa agak sedikit sejuk, rasa tenang je. Memang pada mula bau agak kuat dan tak boleh tahan, tapi selepas cuba baru nampak khasiat produk ini. Bau bawang putih yang kuat memang guna bahan semulajadi. Yang penting tiada kesan sampingan.

Berat:  30 gram 

Harga:
 RM45.00 Semenanjung / RM50 Sabah & Sarawak

Harga promosi 
RM29.90 exclude postage
Postage RM8.00 Semenanjung / RM 12.00 Sabah & Sarawak

FREE gift Termometer setiap pembelian yang terawal❗

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

Laman web : https://garlicbalmbalsamo.blogspot.com/
Contact : +6018-7665694

#garlic #garlicbalm #kembung #minyakbayi #garlicbabybalm #garlicbalmbyZMbeauty #selsema #kahak #batuk #organicgarlicbalm #zmbeauty

Bukan setakat produk itu sahaja, Lia juga terima satu produk dari  ZM Beauty.

Pelembap Bibir OLESS

Keterangan produk

OLESS TERUS GOJESS

OLESS adalah satu pelembap bibir homemade yang selamat digunakan tanpa ragu. Lipbalm ini berwarna hasil dari pewarna & perisa makanan. Sangat selesa menggunakan oless ini kerna warnya yang lembut dan rasa strawberry yang sangat yummy.

OLESS sesuai digunakan untuk semua peringkat usia. Is selamat digunakan oleh anak-anak. Bagi mereka yang mempunyai masalah bibir merekah, bibir kering, kehitaman boleh dapatkan OLESS untuk membantu menyelesaikan masalah anda

Bagi mereka yang mencari pendapatan sampingan boleh join untuk menjadi agen dengan modal yang sangat minimum, OLESS sangat mudah dijual kerana kualiti & harga yang sangat mampu milik.

Disclaimer:
Produk ini adalah Natural tanpa bahan kimia yang berbahaya yang boleh menyebabkan kesan sampingan jangka panjang. Ia adalah selamat digunakan dengan kerap.

Produk datang sama macam saiz lipbalm atau lipstick yang lain dan berlabel. Tekstur produk bila disapukan memang lembut pada bibir dan bau strawberi yang kuat. Setakat ni Lia pakai memang tiada apa kesan sampingan. Harga pun murah RM10 je memang mampu milik.


Bahan dan Kandungan
Extra Virgin Olive Oil, Vitamin E, Strawberry flavour & Colouring

Harga:
RM10.00 exclude postage
Postage RM8.00 Semenanjung / RM 12.00 Sabah & Sarawak

Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi:

Facebook: Zuraini Muhammad

Whatsapp: 011-32484182


You Might Also Like

0 inspiration

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community