Jom Makan Pencuci Mulut Durian bersama hidangan buffet di The Wembley - A St Giles Hotel Pulau Pinang

July 04, 2019

Salam dan Hai semua,

Musim buah Durian sudah kembali❗ I paling excited sekali bila musim Durian ni datang balik. Of courselah I tak sabar nak makan buah favorite ini. I bukan sahaja suka buah Durian, tapi everything sahaja berkaitan Durian. Anyway Lia memang peminat Durian tak kisah lah buah original, dessert, aiskrim, crepe, coklat dan apa sahaja berkaitan Durian.

www.liahasty.com

Kat mana nak cari dessert atau pun pencuci mulut yang berasaskan Durian ni ❓ Susah nak cari dessert yang pelbagai dengan satu tema Durian sahaja kan. Tapi jangan risau Lia nak mengeyorkan satu tempat menarik. Kalau korang nak makan dessert berkaitan Durian sahaja, Lia nak recommend korang mencuba bufet makan tengah hari atau makan malam bersama dengan dessert Durian sebagai pemanis mulut di The Wembley - A St Giles Hotel beralamat di 183, Jalan Magazine, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang.

Buffet Lunch & Dinner Featuring Durian Desserts di Wembley Cafe 

The Wembley - A St Giles Hotel menyediakan hidangan bufet makan tengah hari dan makan malam. Sajian menu di sini bertemakan 'Grill, Rotisserie & Seafood Medley' untuk setiap Khamis dan Jumaat. Tema 'Japanase & Seafood Galore' pula pada setiap hari Sabtu dan Ahad.

Bufet makan tengah hari bermula dari pukul 12 tengah hari hingga 3 petang.manakala untuk makan malam bermula 6.30petang hingga 9.45 malam. Untuk menu makan tengah hari dan makan malam, anda akan dihidangkan dengan dessert atau pencuci mulut bertemakan DurianHidangan di sini bermula dari Salad, Main Dish, Hawker Stall, Dessert & Drink.

Menu dan Sajian Hidangan 

Kalau dah nama bufet feauting Durian Dessert, mestilah hidangan pencuci mulut dahulu yang Lia akan tayangkan. Seperti mana yang Lia recommend sebelum ini kena cuba Durian Dessert di Wembley CafeThe Wembley - A St Giles Hotel.

Pencuci Mulut

www.liahasty.com
📌 Durian sponge cake

www.liahasty.com
📌Durian Crumble Tart
📌Durian Swiss Roll

www.liahasty.com
📌Durian Mousse Cake

www.liahasty,com

www.liahasty.com
📌Durian Cupcakes

www.liahasty.com
📌Durian Creme Puff

www.liahasty.com
📌Durian Creme Brulee

www.liahasty.com
📌Pengat Durian

www.liahasty.com
📌Durian Dumpling

Okay semua dessert di atas adalah Durian DURIAN Durian.
Kalau ada yang tak makan dessert Durian ataupun nak mencuba dessert lain selain durian ada juga disediakan untuk tetamu yang datang.

📌Aneka jenis kek & jelly

📌Cake

📌Jelly

📌 Chocolate Cake

📌Red Velvet Cake

📌Aneka kuih 

📌Aneka coklat

📌Ais Kacang

📌Aneka jenis buah-buahan segar

📌Aneka jenis aiskrim

Seafood On Ice
📌Fresh oysters, tiger prawns, scallops, mussels & clam

Japanese Corner
📌Fresh tuna, salmon & octopus

📌Cold cuts (Beed pepperoni, smoked mackerel & seafood terrine)

📌Aneka Sushi

📌Aneka Sushi

📌Aneka Sushi

📌Aneka Sushi

Special Menu
www.liahasty.com
📌Roasted Lamb Leg

www.liahasty.com

www.liahasty.com
📌Chinese Food Station with porridge, chicken & condiments

Pembuka Selera

📌Aneka Jeruk

📌Rojak Buah


📌Aneka Salad

📌Condiment

📌Aneka Sos

📌Piza

📌Mantou bersama sos durian
📌Sate ayam & daging
📌Aneka keropok
📌Kuih goreng

Sup

📌Double Boiled Ginseng with Fish Bladder & Chicken

📌Light Curry Spice Pumpkin Chowder

Aneka Roti

Cheese Corner
📌Blue Cheese & Camembert

📌Swiss Cheese

Main Dish

www.liahasty.com
📌Pasta with Asian Prawn Bisque

www.liahasty.com
📌Seafood Lasagna

www.liahasty.com
📌Salmon Fillet, Shanghainese Style

www.liahasty.com
📌Daily Vegetable With Mushrooms

www.liahasty.com
📌Roasted Spanish Spicy Potato 

www.liahasty.com
📌Wok-fried Clam with Milan Sauce

www.liahasty.com
📌Wok-fried Prawns with Oat

www.liahasty.com
📌Steamed Half Shell Scallop with Golden Garlic & Shoyu

www.liahasty.com
📌Grilled Beef with Creamy Black Pepper Sauce

www.liahasty.com
📌Mantis Shrimp with Kung Po Sauce

www.liahasty.com
📌Slow Braised Lamb Short Ribs

www.liahasty.com
📌Greek Chicken Couscous

Minuman

 📌Minuman panas dan sejuk disediakan

Menu Recommended 👍


👉Semua dessert berkaitan durian

👉 Main Dish - Pasta with Asian Prawn Bisque, Seafood Lasagna, Mantis Shrimp with Kung Po Sauce, Slow Braised Lamb Short Ribs
👉Sushi
👉Seafood on Ice
👉Mantou bersama sos durian
Roasted Lamb Leg


Harga Bufet 


www.liahasty.com

Featuring Durian Dessert

Grill, Rotisserie & Seafood Medley
Thursday & Friday

Japanese & Seafood Galore
Saturday & Sunday

Buffet Lunch
RM72 nett untuk orang Dewasa 👫
RM36 nett untuk Kanak-kanak 👱 (6 hingga 12 tahun)
RM51 nett untuk Warga Emas 👴 (55 tahun ke atas)

⌚bermula jam 12.00 tengah hari hingga 3.00 petang bertempat di di Wembley Cafe.

Buffet Dinner
RM122 nett untuk orang Dewasa 👫
RM61 nett untuk Kanak-kanak 👱 (6 hingga 12 tahun)
RM85 nett untuk Warga Emas 👴 (55 tahun ke atas)

⌚bermula jam 6.30 hingga 9.45 malam bertempat di di Wembley Cafe.

Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 04-259 8123 🤙

Pengenalan hotel The Wembley - A St Giles Hotel

Related image
Gambar ihsan Google
 The Wembley - A St Giles Hotel betul -betul berada di di tengah-tengah keriuhan dan kesibukan bandaraya. Lia pun suka dengan suasana hotel ini yang elegan dan mesra. Kalau drive ke area Georgetown dari jauh dah boleh nampak hotel ini. Hotel ini mempunyai keistimewaannya sendiri. 

Lia memang recommended hotel ini untuk pengunjung yang datang dari luar untuk menginap di sini. Memang tak rugi dengan pemandangan bilik hotel boleh nampak bandar dan pemandangan laut. Hotel ini juga pernah disenaraikan Top 10 untuk Best in Travel 2016 di  Lonely Planet.

Nak datang ke hotel ini  juga mudah dicari, dekat dengan akses lebuhraya ke taman perindustrian dan tapak warisan yang menarik di bandar. 20 minit perjalanan dengan kereta dari Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang atau jika anda memandu di Lebuhraya Utara-Selatan, hanya 5 minit memandu dari Terminal Feri Pulau Pinang.

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

The Wembley - A St Giles Hotel

183, Jalan Magazine, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang

Tel :  +6 04 - 259 8230
Fax : +6 04 - 263 3301
Mobile : +6012 - 417 9120

Laman web : www.StGiles.com
Email : commofc.swpg@stgiles-hotels.com 

You Might Also Like

12 inspiration

  1. Banyak jugak hidangan durian boleh dibuat. Nampak high class pulak buah durian ni. Bagi peminat durian, elok sangat la tukar selera kepada menu lain. Tapi masih berasaskan durian

    ReplyDelete
  2. woww bestnyaa, I’m a durian lover so mmg drooling habis tgk segala jenis durian foodie tuu, semuanya nampak sedap2 belaka! would love to go there and try them all hehee

    ReplyDelete
  3. perghh......bestnya...banyaknya hidangan berasaskan durian. Durian lover pasti teruja ni kalau tahu, mesti ramai akan mencuba di sini

    ReplyDelete
  4. Banyak versi durian, Kalau Naim lebih better makanan durian sahaja daripada campuran2 sebegini kerana tidak lalu nak makan.

    ReplyDelete
  5. Mesti masuk kat kafe itu mesti akan bau semerbak Durian yang memang menjadi kegilaan kita hehehehe rasa nak pergi cuba kalau dekat memang kita dah serang semua dessert tu sangat sedap yer kita memang hantu Durian sorry to say...

    ReplyDelete
  6. Wahhh there are so many durian desserts and also their food also looks delicious.

    ReplyDelete
  7. Amboi hotel di Penang memang masing-masing buat dessert durian ya. Rasa haritu Lia ada kongsikan hotel yang sajikan menu durian jugak. Sis sekarang teringin nak makan pengat durian. Huhu. Belom sempat terjah mana-mana stall durian lagi ni. Hmmm

    ReplyDelete
  8. Waa..sedap..nyum nyum.. tapi sayang sekali..jauh dipisahkan dengan laut China Selatan..haha

    ReplyDelete
  9. Pergh kek durian dia. saya suka dessert macam kek durian ni. kalau ada dalam buffet memang berulang tambah la jawab dia.

    ReplyDelete
  10. Tak sangka banyak menu boleh buat dengan durian. First time nampak dumpling durian, I wonder how does it taste. Berbaloi makan dekat sini, banyak sangat pilihan menu dia

    ReplyDelete
  11. Berkenan dengan kek tu. Memang gigih la chef dia mengukir stiap duri durian tu. Sangat detail

    ReplyDelete
  12. omgggg Lia thank you so so much for this blog post. it looks like a durian paradise. haih tp jauhnya kt penang, kene tnggu smpi ada chance ke penang baru dpt makan!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community