JUALAN BUKU BIG BAD WOLF KEMBALI LAGI KE PULAU PINANG!

JUALAN BUKU BIG BAD WOLF KEMBALI LAGI KE PULAU PINANG
Jualan Buku kegemaran rakyat Malaysia membuat persinggahan ketujuh dalam siri jelajahnya ke seluruh negara bagi memupuk minat membaca


BUKIT MERTAJAM, 18 JULAI 2019 – Susulan kejayaan besar Jualan Buku Big Bad Wolf di Gurney Paragon pada tahun lalu, Jualan Buku Big Bad Wolf kembali lagi ke Pulau Pinang pada 18 hingga 28 Julai 2018, bertempat di Mydin Mall Bukit Mertajam❗ Warga Pulau Pinang diseru agar tidak melepaskan peluang untuk mengunjungi Jualan Buku tersebut yang akan dibuka dari pukul 10:00 pagi hingga 12:00 tengah malam selama 11 hari dan masuk adalah PERCUMA

Dikenali kerana menawarkan diskaun menarik antara 75% hingga 95% berbanding dengan harga runcit yang disyorkan, Jualan Buku Big Bad Wolf akan menampilkan koleksi buku beraneka yang terdiri daripada genre yang berbeza. Dalam sepanjang tempoh Jualan Buku berkenaan, para pelanggan boleh mendapatkan buku-buku dalam Bahasa Malaysia dan Inggeris dari judul-judul terlaris hinggalah novel remaja, buku kanak-kanak, kisah cinta, sains fiksyen, jenayah, thriller, buku perniagaan, seni dan reka bentuk, buku masakan dan banyak lagi.

“Berdasarkan pengalaman Jualan Buku Big Bad Wolf Pulau Pinang yang lalu dan juga dengan pembukaan cawangan BookXcess di Gurney Paragon pada awal tahun ini, kami mendapati bahawa masyarakat Pulau Pinang sememangnya gemar membaca buku dan sentiasa menyokong kami. Dengan itu, Pulau Pinang telah menjadi satu destinasi yang mesti kami lawati untuk Jualan Buku kami . Disamping itu, kami ingin mengucapkan terima kasih atas sokongan serta maklum balas yang diberikan. Kini, kami kembali lagi dan untuk kali ini kami akan membawa Jualan Buku ini ke Seberang Perai,” kata Pengasas Jualan Buku Big Bad Wolf, Andrew Yap.

Sementara para pengunjung mempunyai pilihan beraneka jenis buku daripada pelbagai genre yang berbeza, ibu bapa yang hadir juga pasti akan berasa teruja kerana dapat menemukan buku-buku yang sesuai untuk si kecil mereka. Yakin bahawa minat membaca perlu dipupuk dari awal usia, Jualan Buku Big Bad Wolf turut menawarkan pelbagai pilihan buku kanak-kanak yang terdiri daripada buku aktiviti, buku mewarna, buku cerita dan banyak lagi.

Selain daripada buku-buku yang disediakan, para ibu bapa juga boleh mendapatkan Buku Buku yang juga dijual dengan potongan harga istimewa sepanjang tempoh Jualan Buku yang dijalankan. Dengan menggunakan teknologi Augmented Reality (AR) yang merevolusikan cara si kecil membaca, Jualan Buku ini akan menampilkan 13 tajuk menarik dengan kandungan yang terdiri daripada kisah teladan dan kisah dongeng terkenal. Disamping watak-watak yang boleh dihidupkan, buku-buku ini dapat membantu pembelajaran kanak-kanak di mana mereka boleh membaca, bermain dan belajar pada masa yang sama.

Selain itu, Buku Buku Big Bad Wolf di Pulau Pinang pada tahun ini turut menampilkan lebih daripada 40 syarikat tempatan seperti Buku Kualiti, Sasbadi, PTS dan Pelangi yang menawarkan pendidikan buku pada harga istimewa. Turut yang ditawarkan di Jualan Buku berkenaan adalah tajuk-tajuk kegemaran rakyat rakyat Malaysia oleh Buku Fixi, Lejen Press, DuBook Press dan Penerbitan Iman.

Berpegang teguh kepada kepercayaan bahawa setiap insan di dunia ini berhak untuk belajar, Buku Buku Big Bad Wolf telah menghidupkan nya milik Corporate Social Responsibility (CSR) iaitu Red Readerhood (RRH) program melalui kerjasama dengan empat organisasi tempatan iaitu Teach For Malaysia, Persatuan Perlindungan Kanak-Kanak Pulau Pinang, Rumah Kanak-Kanak Salvation Army Pulau Pinang dan HOPE di seluruh dunia Pulau Pinang. Bagi memulakan program Red Readerhood ini, Buku Buku Big Bad Wolf akan menyumbang 200 buah buku kepada kanak-kanak berumur antara 5 - 17 tahun di bawah cagaan organisasi. Para pengunjung juga dialu-alukan untuk melengkapi bantuan dengan melawat sudut Red Readerhood yang terletak berdekatan dengan pembayaran dan boleh menyumbangkan buku mengikut pilihan masing-masing.

Sejak permulaannya pada tahun 2009, Buku buku Big Bad Wolf bertegas untuk meneruskan usahanya serta menjelajahannya ke seluruh dunia dengan membawakan buku-buku pada harga mampu milik. Pada tahun ini, Buku Buku Big Bad Wolf telah berjaya menjelajah ke negeri-negeri seperti Pahang, Johor, Sabah, Sarawak, Negeri Sembilan dan akan membuat kemunculan di negeri-negeri lain seperti Terengganu dan banyak lagi sebelum kembali ke Kuala Lumpur untuk meraikan Hari Ulang Tahun Jualan Ke-10 pada Disember tahun ini.

Selain dari buku, para pelanggan juga boleh mendapatkan magnet dan Badge Big Bad Wolf di Buku Jualan berkenaan.

Untuk mendapatkan maklumat terkini harian, sila ikuti #BBWPENANG2019 di:
FACEBOOK: fb.com/bbwbooks
INSTAGRAM: @bigbadwolfbooks

Maklumat mengenai acara:

Jualan Buku Big Bad Wolf Pulau Pinang 2019
Tempat: Mydin Mall, Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Tempoh Jualan: 18 - 28 Julai 2019
Masa: 10:00 pagi - 12:00 tengah malam
Masuk adalah PERCUMA!

Post a Comment

2 Comments

  1. Bestnya kalau pergi jualan buku ni. Dapat beli bahan bacaan. Bagi Ruby ia 1 terapi bila membaca.

    Wahh. Sampai ko 12 mlm dia buka ya :)

    ReplyDelete
  2. Tak sabar nk pergi BBW di kuala terengganu next 2 weeks

    ReplyDelete