Seafood & BBQ Buffet Dinner di Evergreen Laurel Hotel Penang

July 26, 2019

Salam dan Hai semua,

Siapa di sini peminat makanan laut dan juga barbeku ataupun grill ❓ Dua-dua ini merupakan makanan favorite Lia. Tak boleh tengok seafood mesti rasa nak makan semua jenis yang ada. Lagi-lagi dimasak secara barbeku atau grill lagi menyelerakan & boleh makan berulang kali.

Setelah penat bekerja selama 5 hari, sekali sekala suka juga nak manjakan diri makan buffet di hotel. Adakah hotel yang menyediakan seafood dan juga BBQ❓ Yes Evergreen Laurel Hotel Penang ada telah menyediakan makan malam secara buffet pada hari Jumaat dan juga Sabtu bermula 6.30 petang hingga 10.00 malam. 

www.liahasty.com


Lia boleh menikmati makanan dengan selesa dengan suasana fine dining bersama hidangan makanan yang banyak dan pelbagai. Lokasi bufet makan malam tersebut di Evergreen Laurel Hotel Penang beralamat di No. 53 Persiaran Gurney, 10250 Pulau Pinang, Malaysia. 

Buffet Dinner di Evergreen Laurel Hotel Penang

www.liahasty.com

www.liahasty.com

Evergreen Laurel Hotel Penang menyediakan hidangan makan malam secara buffet bertemakan BBQ iaitu From Land To The Ocean Buffet Dinner pada hari Jumaat dan bertemakan barbeku iaitu Oriental BBQ Bazaar Buffet Dinner pada hari Sabtu bertempat di kafe Laurel. Hidangan buffet bermula dari pukul 6.30 petang hingga 10.00 malam. Sajian yang disediakan bukan sahaja makanan laut dan grill tepi ada juga pilihan aneka sushi, sup, pencuci mulut, minuman dan banyak lagi. Jom kita tengok menu yang disajikan untuk pengunjung.

Menu dan Sajian Hidangan

Salad

📌Iceberg Lettuce, Romaine, Red Chicory, Lollo Rossa & Lollo Bionda Lettuce, Carrot, Cucumber, Tomatoes, Alfafa, Capsicum, Olives

Daily Dressing & Condiment
📌Thousand Island, Vinaigrette, Honey Mustard, Dill Yogurt, Gherkin, Pearl Onion, Capers

Appetizers


📌Apple Chicken Salad, Green Papaya/Dried Shrimp/Nuts, Salad Nicoise, Seafood
📌Assorted Cold Cut Platter, Mixed Smoked Platter

📌Mixed Rojak

Japanese Selection



📌Tuna, Salmon Sashimi, Japanese Octopus Various Traditional Sushi & Maki & Condiment

Seafood on Ice
📌Chilled Tiger Prawns, Mussels, Scallop on Ice, Wasabi, Shoyu Tabasco, Lemon wedges

Soup

📌Cream Soup of the day, Sichuan Soup, Malay Soup of The Day


📌Bread

Action Station


📌Char Koay Teow

📌Asian Tapas

📌Chicken & Beef Satay with Condiments
📌Oyster Omelet

Steamer
📌Steam Crabs

Barbeque Station


📌Prawns, Slipper, Stingray, Shell Mussel, Mini Patties, Chicken Wings, Chorizo Sausages, Lamb Chop, Vegetables & Beef Steak

Sauce & Condiments
📌Chili Sauce, Tomato Sauce, Mustard, Hickory Bbq Sauce, Black Pepper Sauce, Ulam Sauce, Thai Chili Sauce, Air Assam

Carving Station
📌Roasted Leg of Lamb & Homemade sauce

📌Roast Duck with Condiments

Pasta & Noodle Corner
📌4 types of Pasta O Aglio Olio, Tomato & Cabonara Sauce


📌Prawn Noodle Soup with Condiments

7 Chavers to put BBQ Items
📌Curly Fries with Cheesy Spicy Sprinkles

📌Corn on the Cob

📌Maggie Goreng with Shrimp

📌Chinese Fried Rice

📌Steamed Fragrant Rice

📌Mussel

📌Ikan Panggang

📌Grilled Vegetable

📌Panfried salmon

📌Chicken Wings

📌Beef Steak/Grilled Lamb

Jumbo Sausages/Chicken

Desserts

📌10 Types Dessert, Assorted Jelly & Mousse in Glass, Hot Desserts

📌6 Types of Fruits Platter

📌Selection of Ice Creams with Assorted Topping

Beverage


📌Coffee, Tea & Juices

Evergreen Laurel Hotel Penang

www.liahasty.com
Pandangan hadapan Evergreen Laurel Hotel
Evergreen Laurel Hotel Penang merupakan sebuah hotel yang menghadap ke bandar Georgetown, memberikan para tetamu bercuti dengan penginapan moden dan kemudahan riadah. Hotel terletak bersebelahan dengan pusat bandar utama Georgetown di sepanjang Gurney Drive yang terkenal di Pulau Pinang dengan persiaran depan laut, dalam jarak berjalan kaki ke daerah perniagaan di bandar, tempat bersejarah, kawasan membeli-belah dan hiburan hiburan malam.

www.liahasty.com
Dekorasi dalaman kafe Laurel di Evergreen Laurel Hotel
Harga Bufet 

www.liahasty.com

Oriental BBQ Bazaar Buffet Dinner

RM100 nett untuk orang Dewasa 👫 
RM65 nett untuk orang Warga Emas 👴 & Kanak-kanak 👶
(6.30pm hingga 10.00pm untuk hari Sabtu)

From Land To The Ocean Buffet Dinner

RM100 nett untuk orang Dewasa 👫 
RM65 nett untuk orang Warga Emas 👴 & Kanak-kanak 👶
(6.30pm hingga 10.00pm untuk hari Jumaat)

Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 04-222 9988 ext 2819 @ 2820 🤙

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

Evergreen Laurel Hotel Penang
53 Persiaran Gurney, 10250 Pulau Pinang, Malaysia

Tel : 226-9989
Faks : 604226-9989
Email : elhpen@evergreen-hotels.com


You Might Also Like

13 inspiration

  1. Nampak menyelerakan hidangan yang disediakan dengan banyak pilihan lagi tu. Tak tahu nak start yang mana dulu. Memang peminat seafood juga ni. Hotel ni nampak macam hotel baru je kat sana. Tak pernah lagi menginap kat sini. Kalau bercuti kat Pulau Pinang macam nak cuba pula menginap kat sini. Boleh try hidangan menyelerakan ini.

    ReplyDelete
  2. Ini tak leh jadi ni tau..sila bawak akak ke sini plis...saje jer bagi akak lapar pepagi ni..banyak pilihan tu ha...

    ReplyDelete
  3. Menarik menu menu dia. Tapi kalau bagi Fadzi lah kan, Fadzi mesti nak ambik roasted duck tu banyak banyak. Bukan selalu boleh makan roasted duck

    ReplyDelete
  4. Ya allah macam2 betul makanan yg disajikan ya dekat sini. Kalau sy datang tu mesti keliru tak tahu nak mula dengan menu yg mana satu dulu. Semua nampk menggiurkan. Tp sayanglah sbb jauh. Kalau dekat dah lama datang

    ReplyDelete
  5. Kita kita! Seafood BBQ lover!
    Amboi menyelerakan semua menu nya. Kalau laaa pi sana, confirm Nina buntu nak pilih yang mana dulu. Dessert pun mengancam. Oh my lemak, stay tune jer laaa, nak makan semua dulu. HAhhaa

    ReplyDelete
  6. Sayangnya Bella bukan kaki seafood. Tapi makan lah juga tambah-tambah bila ada BBQ. Sos dia macam-macam juga ada. Terliur pula tengok itik panggang tu. Biasa kat hotel itiknya mesti sedap!

    ReplyDelete
  7. Apabila kita tengok jumlah makanan dan juga kesedapan yang ada pada masakan seafood tu kita tahu harga yang ditawarkan sangat bebaloi dan menguntungkan untuk dinikmati seisi keluarga memang bestlah cuma jauh kalau dekat dah lama pergi ni hehehehe...

    ReplyDelete
  8. Dah mula musim Seafood ni mesti best makan. Segar dan sedap. Kalau nak makan seafood lagi berbaloi kalau buffet di hotel. Boleh makan macam-macam dengan satu harga.

    ReplyDelete
  9. wah wah, syok yer Lia, selalu pergi makan kat hotel, tapi body maintain slim, jeles akak tengok. Kalau dekat ni nak jugak pergi makan kat sini sebab banyak betul pilihan makanan yang menepati selera.

    ReplyDelete
  10. akk peminat seafood..memang minat gila-gila..weii sedapnya tengok makanan ni semua..kalaulah dekat dah alma join ni..hehee..harga pun berbapoi...murah sangat tu..ni kalau depan mata memang tak pandnag kiri kanana dah

    ReplyDelete
  11. Banyaknya juadah yang menggoda jiwa. Dah la buka time lunch gini. Nampak gaya Rawlins kena bawa kengkawan keluar makan gak nie. Baru ingat nak diet hahaha
    Sedapnya juadah kat situ. Kalau la dekat.

    ReplyDelete
  12. bestnya menu teringat buffet ramadhan ....kalau dekat nih dah terjah dah ....tapi boleh bagitahu member kat penang suh dtang try

    ReplyDelete
  13. terbaiklah review ni...terutamanya bila tengok gambar part rojak tu..perghhh terasa nak makan rojak la...Penang memang terbaik dengan makanan yang sangat mantap..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community