The Face of Healthy Beauty oleh Guardian Malaysia di Gurney Plaza Pulau Pinang

Salam dan Hai semua,

Kalau sebut mengenai Guardian rasanya ramai sudah mengenali dengan lebih lanjut drugstore ni. Lia memang kaki shopping barang keperluan di Guardian seperti skincare, kosmetik dan juga barangan lain. Guardian merupakan  rangkaian runcit farmasi, kesihatan dan kecantikan terkemuka di negara ini, dengan lebih daripada 430 kedai di seluruh negara. Guardian menyediakan pelbagai produk farmaseutikal, kesihatan dan kecantikan yang tiada tandingannya

www.liahasty.com
Beberapa  Penang blogger bergambar bersama EMPAT finalis dari Pulau Pinang sempena The Face of Healthy Beauty oleh Guardian Malaysia
Pada 23 Jun yang lepas, Lia dan juga beberapa rakan blogger berpeluang melihat sendiri sesi pemilihan 'Face of Healthy Beauty' dan separuh akhir di Gurney Plaza, Pulau Pinang. Acara bermula dari dari pukul 2 hingga 5 petang.

www.liahasty.com
Lia bersama blogger Pulau Pinang, Kedah & Perak sempena The Face of Healthy Beauty 


www.liahasty.com
The Face of Healthy Beauty oleh Guardian Malaysia di Gurney Plaza Pulau Pinang
Guardian Malaysia telah melancarkan 'Face of Healthy Beauty' baru-baru ini. Mereka dalam satu usaha ke seluruh negara untuk mencari EMPAT wanita, yang paling sesuai dengan rang undang-undang untuk menjadi duta jenamanya. Seramai 100 peserta telah dipilih untuk menghadiri sesi pemilihan dan separuh akhir di Gurney Plaza, Pulau Pinang❗

GEORGETOWN, PULAU PINANG, 23 Jun 2019

www.liahasty.com
The Face of Healthy Beauty oleh Guardian Malaysia di Gurney Plaza Pulau Pinang
Guardian Malaysia yang berada di seluruh negara untuk mencari EMPAT wanita, yang paling sesuai dengan rang undang-undang sebagai 'Face of Healthy Beauty' yang mengadakan pusingan separuh akhir kedua di Pulau Pinang hari ini untuk kawasan utara.

www.liahasty.com
The Face of Healthy Beauty oleh Guardian Malaysia di Gurney Plaza Pulau Pinang
www.liahasty.com
The Face of Healthy Beauty oleh Guardian Malaysia di Gurney Plaza Pulau Pinang
Selepas separuh akhir yang sengit di mana setiap daripada 25 pemain semi-finalis terpilih terpaksa menghadapi cabaran yang menunjukkan kebolehan dan keperibadian mereka dengan wajar mendapat gelaran 'Face of Healthy Beauty', empat finalis muncul untuk maju ke Grand Finals yang akan diadakan di Kuala Lumpur pada 27 Julai 2019.

www.liahasty.com
EMPAT finalis dari Pulau Pinang sempena The Face of Beauty
EMPAT finalis dari  Pulau Pinang ialah:

1. Afeefa Anaqien Binti Mohd Azri Ooi
2. Lim Ying Pheay
3. Teoh Evian
4. Yeoh Yen Nee

Afeefa Afiefa, 20, dari Kulim, Kedah, berkata dia gembira dan terkejut untuk dipilih sebagai finalis."Inilah kali pertama saya memasuki pertandingan sedemikian dan saya berada di atas bulan dan sangat teruja untuk dipilih untuk perlawanan akhir dan saya menantikannya," katanya gembira. Afeefa mengakui bahawa dia bersedia bersungguh-sungguh untuk separuh akhir dengan membacakan persembahannya dan memikirkan mengenai Q & A.

Dia juga menyumbangkan kejayaannya kepada ibunya yang telah menjadi penyokongnya. "Ibu saya adalah sokongan saya dan selalu ada untuk saya. Saya berhutang banyak kepadanya dan saya gembira dia bersama saya di Pulau Pinang untuk membantu meraikan kemenangan ini, "kata Afeefa sambil cuba mengawal emosinya.

Apabila ditanya sama ada dia mempunyai mesej untuk wanita di luar sana yang bercita-cita menjadi keindahan yang sihat, dia berkata dia mahu menggalakkan semua wanita menjadi diri mereka sendiri dan menjalani kehidupan untuk potensi mereka sepenuhnya dan menikmati kehidupan mereka untuk hidup yang singkat. Afeefa sedang belajar untuk menjadi ahli fisioterapi dan juga model sambilan.

Jika anda mahu mengetahui maklumat peribadi mengenai empat finalis pertama ini boleh didapati di laman web peraduan di https://theface.guardian.com.my.

Separuh akhir akan diadakan di Shah Alam hujung minggu ini di mana 4 lagi finalis akan dipilih dari rantau tengah. Semi separuh akhir akan diadakan di Kota Kinabalu Sabah pada 7 Julai.

www.liahasty.com
EMPAT finalis dari Pulau Pinang sempena The Face of Beauty
Pada pelancaran pencarian di seluruh negara pada bulan Mei tahun ini, Soren Lauridsen, Ketua Pegawai Eksekutif, Asia Tenggara, Guardian Health And Beauty Sdn Bhd berkata: "Carian untuk The Face of Healthy Beauty ini TIDAK sebuah pertandingan Kecantikan.

www.liahasty.com
 25 pemain semi-finalis menyiapkan tugasan yang diberikan sempena The Face of Beauty
www.liahasty.com
25 pemain semi-finalis menyiapkan tugasan yang diberikan sempena The Face of Beauty
www.liahasty.com
25 pemain semi-finalis menyiapkan tugasan yang diberikan sempena The Face of Beauty
"Dalam buku kami, Kecantikan Sihat, adalah orang yang hidup dengan penuh dengan cara yang sihat, dan mempunyai gaya tersendiri dan personaliti yang menyenangkan. Dia adalah seorang yang mempunyai sikap yang positif, memberi keutamaan untuk menjadi lebih baik terlebih dahulu; dan menjaga keindahan fizikalnya juga"

Setiap pemenang akan menandatangani kontrak satu tahun sebagai Duta Brand Guardian yang dilengkapi dengan wang tunai RM10,000, baucar Guardian RM10,000, dan RM5,000 untuk mereka memberi kepada organisasi kebajikan pilihan mereka. Mereka akan dipaparkan di Katalog Jenama Cover of Guardian dan kolateral lain dan akan menerima produk daripada penaja yang mengambil bahagian

Soren menjelaskan bahawa konsep Kecantikan Sihat adalah teras falsafah jenama Guardian dan konsep ini ditanggung oleh wawasan pengguna bahawa kesihatan yang baik adalah asas keindahan sejati.

"Kami mendapati pelanggan kami percaya kecantikan sebenar berasal dari keadaan fizikal dan mental yang sihat," kata Soren.

Dengan memberi tumpuan kepada keperluan pengguna ini sejak kedai pertama di The Weld 52 tahun yang lalu, Guardian, telah menjadi kedai untuk pergi untuk keperluan kesihatan dan kecantikan.

Beliau berkata: "Walaupun keperluan asas ini kekal, trend penggunaan telah berubah didorong oleh perubahan gaya hidup dan keadaan ekonomi. Kesihatan dan kecantikan tidak lagi jelas seperti dulu. Mereka telah saling berkaitan. Penjaga juga telah berkembang. Dari menjadi kedai kesihatan dan kecantikan, misi kami sekarang adalah untuk memberi inspirasi kepada para pelanggan untuk menjalani kehidupan yang sihat dan indah. "

"Untuk mencapai misi kami, kami telah melatih ahli pasukan kami untuk menjadi penasihat kecantikan dan penjagaan kesihatan, sambil terus menawarkan produk kesihatan dan kecantikan terkini dan paling inovatif," kata Soren.

Dikenali sebagai yang pertama di Malaysia, pencarian 'Face of Healthy Beauty' ini terbuka kepada semua wanita Malaysia berusia 18 tahun ke atas. Penyertaan dikemukakan secara dalam talian di https://theface.guardian.com.my

Peserta perlu memuat naik video 30 saat mereka sendiri yang menunjukkan 'Kenapa mereka mahu menjadi 'Face of Healthy Beauty' ❓Atau menulis tidak lebih daripada 100 perkataan mengapa mereka ingin menjadi Face of Healthy Beauty.

Seramai 100 peserta yang disenarai pendek akan dipilih untuk menghadiri setiap separuh akhir yang akan diadakan di Dataran Bandar Johor Bahru, Gurney Plaza Penang, Pusat Bandaraya Sentral Shah Alam dan 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu, Sabah. Empat peserta separuh akhir dari setiap rantau akan menghadiri Grand Finals di Shah Alam pada 27 Julai 2019.

Sebagai tambahan kepada empat pemenang, akan ada lapan pemenang kategori yang akan dianugerahkan oleh penaja. Ini adalah: Most Healthy (Blackmores), Most Elegant (Bio-essence), Most Youthful (Garnier), Most Expressive Eyes (L'Oréal), Most Passionate (Maybelline), Most Confident (Nivea) Paling Menarik (TRESemmé)

Pelanggan penjaga juga boleh mengundi, dari 8 Julai - 24 Julai 2019 di laman mikro, untuk finalis kegemaran mereka untuk menang di Grand Finals. Undian yang diterima untuk setiap finalis akan menyumbang kepada 50% daripada jumlah keseluruhan pada Grand Finals. Pelanggan boleh mendapatkan lebih banyak undi dengan pembelian di Guardian. Untuk satu undi, tiada pembelian diperlukan; untuk 5 Undian, mereka perlu membeli barang dari Guardian dan untuk 10 Undian, mereka perlu membeli mana-mana jenama penaja yang berpartisipasi dalam satu resit tunggal.

Jika peserta yang menang dalam Grand Finals, dia akan melakukan cabutan untuk memilih pengundi bertuahnya. Sebanyak 4 cabutan akan dilakukan. Setiap Pemenang akan memilih 1 pengundi. Pengundi terpilih akan diberi ganjaran voucher Guardian bernilai RM500.

www.liahasty.com
Beberapa produk dan booth sempena The Face of Beauty Pulau Pinang

Selain itu, terdapat juga pertandingan Scan & Win untuk pelanggan dari 10 Jun hingga 7 Julai 2019. Kod QR akan ditempatkan di kedai Guardian untuk pelanggan mengimbas. Selepas mengimbas kod QR, mereka hanya perlu menjawab empat soalan yang berkaitan dengan kecantikan yang sihat. Selepas menjawab, mereka akan menerima baucar segera untuk pembelian seterusnya.

Lebih terperinci carian, dan terma dan syarat lengkap untuk penyertaan boleh didapati di https://theface.guardian.com.my

#guardianmalaysia
#FACEofguardianMY

Post a Comment

0 Comments