Bufet makan sempena Hari Merdeka & Hari Malaysia di Hotel Ixora Pulau Pinang

August 05, 2019

Salam dah Hai,

Pejam celik kita dah masuk bulan Ogos dah kalau bagi rakyat Malaysia kita semua sudah sedia maklum bulan ini ialah bulan kemerdekaan. Pada bulan September pula kita meraikan Hari Malaysia. Negara kita akan menyambut kemerdekaan yang ke 62 tahun. Sempena bulan kemerdekaan juga, Hotel Ixora Pulau Pinang tidak melepaskan peluang mengajak orang ramai untuk mencuba makanan secara bufet di sini.

www.liahasty.com


Lokasi bufet makan malam kali ini di Hotel Ixora Pulau Pinang beralamat di 3096 Jalan Baru. Bandar Perai Jaya 13600 Perai, Pulau Pinang.

Tema Bufet Makan Malam di Hotel Ixora Pulau Pinang

Ada 2 jenis hidangan bufet di sini dan bertemakan Hari Merdeka & Hari Malaysia. Untuk makan malam, anda boleh mencuba Merdeka Buffet Dinner pada 31 Ogos 2019 ini bermula dari 7.00 malam hingga 10.00 malam. Untuk makan tengah hari pula, anda boleh mencuba Malaysia Day Buffet Lunch pada 16 September 2019 dari pukul 12.00 hingga 2.30 tengah hari.

Menu dan Sajian Hidangan 

Menu di sini dihidangkan bermula dari pembuka selera, salad, sup, hidangan utama, Action & Carving station, minuman dan berakhir dengan pencuci mulut.


SALAD BAR

📌Assorted lettuce, tomato, carrot, cucumber, onion rings, capsicum, red beans, corn kernels, green beans, black olive, chickpeas, parmesan cheese, croutons, cheese stick, paprika stick

SALAD DRESSING
📌Thousand island dressing, french dressing, sesame dressing, caesar dressing, honey mustard dressing

FRESH TOSSED SALAD

📌Chicken Potato Salad
📌Tuna Pasta Salad
📌Kerabu Betik
📌Kerabu Udang


📌Cucur Udang


📌Fish Crackers, Papadom & Prawn Crackers

SOUP



📌Cajun Tomato Vegetable Soup
📌Double Boiled Radish Chicken Soup
📌Assorted Whole Bread & Butter

MAIN COURSE

📌Nasi Ulam


📌Chicken Rendang


📌Red Snapper with Nyonya Sauce


📌Tamarind Prawn


📌Ayam Masak Lemak Cili Padi


📌Curry Vegetables


📌Traditional Lemang with Chicken Rendang


📌 Penang Char Koay Teow

ACTION COUNTER STATION

❤ GRILLED STATION 

📌BBQ Whole Australian Baby Lamb


📌 Ikan Nyok Nyok, Ikan Pari


📌 Garlic BBQ Oysters, Skewer Prawns,


📌 Vermicelli Scallops, Cheese Sausage


📌  Lamb Skewers, Beef Skewers,

❤ SAUCE 
📌Black Pepper Sauce, Rosemary Sauce

❤ CHICKEN SHAWARMA WITH CONDIMENTS 
📌Pita bread, Arabic Bread, White Tortilla, Lettuce, Tomato, Onion, Guacamole, Corn Salsa, Onion Rings

Cumin Yogurt, Ketchup, Chili Sauce

❤ NOODLES STATION 
📌Hokkien Mee

❤ LIVE DESSERT STATION 
📌Ice Kacang with Condiment

DESSERTS


📌Mixed tropical fresh fruit skewers



📌chocolate fountain with condiments, marshmallow, cinnamon stick, butter cake skewers, twisted doughnut, butter cookies, chocolate strawberry field, coffee swiss roll, assorted malay kuih, apple cinnamon strudel. coconut tart, fruit jelly

BEVERAGE



📌Teh & Kopi
📌Lime Juice

Harga Bufet Hotel Ixora Pulau Pinang

www.liahasty.com

Merdeka Buffet Dinner
RM88++ untuk orang Dewasa 👫
RM58++ untuk Kanak-kanak 👱 (4 hingga 12 tahun)

BUY 4 FREE 1 with full payment before 26 August 2019

Bufet ini pada 31 Ogos 2019 bermula jam 7.00 hingga 10.00 malam bertempat di di Straits Cafe & Lounge.

www.liahasty.com

Malaysia Day Buffet Lunch
RM68++ untuk orang Dewasa 👫
RM42++ untuk Kanak-kanak 👱 (4 hingga 12 tahun)

BUY 4 FREE 1 with full payment before 10 September 2019

Bufet ini pada 16 September 2019 bermula jam 12.00 tengah hari hingga 2.30 petang bertempat di di Straits Cafe & Lounge.

Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 604-382 8888 🤙

Mengenai Hotel Ixora Pulau Pinang

Terletak di Megamall Pinang, Hotel Ixora Pulau Pinang terletak dalam jarak berjalan kaki yang mudah dari pelbagai jenis kedai, restoran dan kafe. Ia juga berdekatan dengan estet perindustrian seperti Taman Perindustrian Prai, Taman Perindustrian Bukit Tengah, Taman Teknologi Hi-Tech dan Taman Perindustrian Bukit Minyak. Lokasi berdekatan untuk perniagaan dan hiburan, Ixora berjarak 20 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas dan Georgetown melalui Jambatan Pulau Pinang.

The Straits Cafe

The Straits Cafe & Lounge menawarkan masakan kontemporari Asia Tenggara yang memperkenalkan budaya Malaysia ke dalam penyaduran bulu. Straits Cafe & Lounge menyajikan menu bufet dan a la carte dari dapur diiktiraf Halal.




Dengan 200 orang kapasiti tempat duduknya, ia adalah pilihan yang tepat untuk makan tengahari perniagaan, makan malam peribadi atau pesta.

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

Ixora Hotel Pulau Pinang

Alamat : 3096 Jalan Baru. Bandar Perai Jaya 13600 Perai, Penang, Malaysia 

Tel : +60 4 382 8888 
Fax : +60 4 382 8800
Email : info@ixorahotel.com 


Selamat Mencuba❗

You Might Also Like

19 inspiration

  1. Ixora ni makanan dia mostly sedap2...
    Akak suka makan dekat sini...
    Harga tu akak rasa worth it la

    ReplyDelete
  2. Wow ada nasi ulam la, bestnya. By the way, harga dia consider murah tau tu. Kalau kat KL susah nak dapat buffet harga macam ni.

    ReplyDelete
  3. wah. lumayan makanannya tu. terbaik,lia.
    kebetulan, kelmarin aida da reserved hotel di penang.
    cuti hari malaysia tu bakal ada di penang, in shaa Allah.
    jalan2 cari makan di penang. memang sedang google pasal penang now.
    nanti kena korek blog lia ni to know more about penang :)
    tq for sharing.

    ReplyDelete
  4. Yeah bulan kemerdekaan dan bulan kelahiran syaza 😁 Nice info Lia 😊

    ReplyDelete
  5. banyaknya pilihan makanan. kalau pergi berlima dapat la jimat. sebab buy 4 free 1. berbaloi sangat. makanan pun sedap-sedap

    ReplyDelete
  6. pernah dulu ke sini masa dinner sekolah, makanannya memang sedap. teringin nak pegi lagi tapi tkde rezeki, in shaa Allah lepas ni. pilihan makanan semuanya nampak sedap. :) terima kasih share ya

    ReplyDelete
  7. If only me in Penang now. Sure dpt join buffet nie.

    ReplyDelete
  8. Melihat pada harga buffet ini, mesti akan ramai akan pergi ke hotel nanti. Hari Kemerdekaan jatuh pada hari cuti umum. Pasti ramai berpusu-pusu ke sana. Terima kasih review

    ReplyDelete
  9. Never been to penang, gonna try this soon. The food look so fresh. Mind share what camera did you use, so nice!

    ReplyDelete
  10. Lia, scallop tu nampak sedap.

    Dan menu yang lain pun apa kurangnya.

    Harga buffet ni berpatutan

    ReplyDelete
  11. Pelbagai pilihan menu makanan kat sini. Harga pun berbaloi la dengan makanan yang dihidangkan..boleh masuk dalam list nad untuk makan2 ngn family nanti..tq lia hasty

    ReplyDelete
  12. Fuhh. Tengok char kuey tiaw penang, lamb bakar, skewer. Terliur pulak rasanya. Harga yang ni not bad. Normal price. Boleh la try

    ReplyDelete
  13. aduii bilalah dapat pergi penang ...nanti kalau pergi sana nak stay kat salah satu yg lia review sebab nak cuba dish buffet diorang jugak ....

    ReplyDelete
  14. Lama kot tak pergi Penang ni. Bila turun sana nanti boleh stay kt hotel ni pulak. Makanan pun nampak best je semua. Mesti hari cuti nanti full house ni. Aish tengok makanan malam2 gini mulalah perut berkeroncong

    ReplyDelete
  15. Banyaknya hidangan best kat sini. Kalau turun penang bolehlah singgah. Dengan pelbagai pilihan makanan memang berbaloi dtg makan kat sini

    ReplyDelete
  16. sedapnya makanan dekat situ. terliur rasa tengok gambar awak post. Nak pergi makan dekat sana lah nanti dengan family sekali. thanks for lovely entry

    ReplyDelete
  17. selalu nampak post lia pergi makan sana sini..syok betul..makanan pulak semua nampak sedap..wah hari merdeka ada offer tu..menarikla..siapa berdekatan sana boleh terjah la ye

    ReplyDelete
  18. Red Snapper with Nyonya Sauce looks soooooo good. will definitely keep this hotel in mind the next time i travel ke penang. thanks for sharing sis!

    ReplyDelete
  19. Nampak menarik menu yang disediakan tapi mata ni hanya tertarik dengan dish je. Nampak sedap pula semua pencuci mulut tu. Kalau dapat confirm penuh pingan dengan pencuci mulut je. Biasanya kalau ke bufet begini pingan hanya akan penuh dengan buah je..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community