Makan Malam sempena Hari Merdeka & Hari Malaysia di Khazanah Sajian Nusantara Buffet Dinner, The Light Hotel Pulau Pinang

August 14, 2019

Salam dah Hai,

Wah kita dah masuk bulan kemerdekaan dan tak lama lagi kita akan menyambut hari kemerdekaan yang ke 62 tahun pada 31 Ogos ini. Jangan lupa bulan September pun kita bakal menyambut Hari Malaysia. Sempena dua bulan patriotik ini, The Light Hotel Pulau Pinang tidak melepaskan peluang menyediakan hidangan bufet dengan nama menarik sempena tema kemerdekaan #SayangiMalaysiaku #MalaysiaBersih.

Khazanah Sajian Nusantara Buffet Dinner menyajikan hidangan abadi nostalgia lebih dari 100 hidangan termasuklah 6 live action stalls. Sebab apa juga Lia suka dengan bufet kali ini di mana anda dapat merasakan pelbagai jenis menu masakan Melayu, Cina dan India dalam satu bufet. Memang betul kena dengan perayaan Hari Kebangsaan kita tak lama lagi.

www.liahasty.com


Lokasi bufet makan malam kali ini di The Light Hotel Pulau Pinang beralamat di Lebuh Tenggiri 2, Bandar Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Tema Bufet Makan Malam di The Light Hotel Pulau Pinang

www.liahasty.com

www.liahasty.com

www.liahasty.com

www.liahasty.com

The Light Hotel Pulau Pinang menyediakan hidangan Khazanah Sajian Nusantara Buffet Dinner sempena Hari Merdeka & Hari Malaysia. Untuk makan malam, bufet ini bermula dari 1 Ogos hingga 1 September 2019 bermula dari 6.30 malam hingga 10.00 malam. 

Menu dan Sajian Hidangan 

Menu di sini dihidangkan bermula dari pembuka selera, salad, sup, hidangan utama, Action & Carving station, minuman dan berakhir dengan pencuci mulut.


SALAD, KERABU & ANEKA SAMBAL













📌Aneka Kerabu - Kerabu Daging Salai, Marinated Mango Salad with Japanese Octopus, Tauhu Sambal Kering Berkacang
📌Aneka Sambal - Sambal Belacan, Sambal Mempelam, Budu

SOUP


📌Sup Gear Box


📌Sup Pindang Lautan


📌Aneka Jenis Roti

PILIHAN NASI











📌Nasi Biryani Ayam Wawasan
📌Nasi Dagang Murni
📌Nasi Kerabu Sehati
📌Nasi Kabuli Sejiwa
📌Nasi Daging Sejati
📌Nasi Ayam Melaka Gemilang

MAINCOURSE


📌Kari Ikan Tongkol

📌Nyonya Otak-otak

📌Vegetarian Abalon with Assorted Vegetables

📌Lemon Sauce Deep Fried Chicken

📌Ketam Masak Mentega

📌Steamed Tofu with Soy Sauce


📌Ayam Hitam Manis

📌Kurma Kambing

📌Sambal Udang

📌Milagu Podi Sambar

 📌 Kari Kepala Ikan Semangat Jati

📌Daging Rendang Tok

📌Asam Pedas Ikan Pari Harmoni

📌Jeruk Ikan Masin

📌Ayam Masak Lemak Warisan

📌Baked Mussel with Tomato & Basil Sauce

📌Seared Salmon with Mashed Potato

 📌Sambal Sotong Petai Makmur

ACTION COUNTER STATION


📌Kambing Panggang Perwira


📌Sharwarma Daging Pujangga


📌Itik Panggang Perwira
📌Melaka Chicken Rice Ball
📌Chicken Broth


📌Murtabak ala Lasagne Muhibbah


📌Char Koay Teow Sejahtera


📌Laksa


📌Chicken Noodle Soup


📌Chicken Curry
📌Vegetable Dalca


📌Piza Buah Nangka Berkeju Semangat
📌Piza Quarto Nasi Kandar Sedunia




📌Ais Kacang Setinggi Angkasa


📌Rojak buah


📌Fruits Corner




📌Pengat Durian with Roti Bengali


📌Bread & butter pudding with chocolate chip


📌Bubur Jagung


📌Pulut dan santan

DESSERTS



📌Aneka Kek & Kuih Muih

BEVERAGE

📌Minuman sejuk

📌Minuman panas

Harga Bufet The Light Hotel Pulau Pinang


www.liahasty.com

Khazanah Sajian Nusantara Buffet Dinner

RM116 nett per person 👫

Bufet makan malam ini bermula 1 Ogos hingga 31 September 2019 bermula jam 6.30 hingga 10.00 malam di Spice Brasserie.

Early Bird Promotion Limited Time Offer
RM80 nett per person 👫 
👆         👆         👆         👆         👆         👆         👆
👉Kalau anda ingin promosi , bolehlah buat tempahan seperti tarikh di atas 👈

Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 04-382 1111🤙

www.liahasty.com

The Light Hotel Pulau Pinang

Alamat : Lebuh Tenggiri 2, Bandar Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang

Tel : 04 - 382 1111
Faks : 04 - 399 9333
Email : info@thelighthotelpg.con

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:
Instagram : @the_light_hotel


 Selamat Mencuba❗

You Might Also Like

21 inspiration

  1. so many yummy food to eat.. nice nice... such a lovely buffet feast.. let's go penang and eat.. yeah yeah... it's buffet time.. it's merdeka time!

    ReplyDelete
  2. menariknya hidangan yang disediakan. banyak pilihan dan sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan. tapi kenapa la dekat penang. jauhnya

    ReplyDelete
  3. Meriahnya menu yang dihidangkan.nampak menarik dan sedap belaka. Puas hati makan tempat macam ni. Ketam tu menggoda sangatlah haihhh. Harga yang ditawarkan pun boleh dikategorikan murah kan.

    ReplyDelete
  4. sedap sungguh semua sajian yg dihidangkan dan mmg terliur tengok nasi dagang tu malah harga yang ditawarkan pun agak berpatutan

    ReplyDelete
  5. Banyaknya menu menarik. Teringin nak makan buffet, kali terakhir rasanya pada bulan Ramadhan yg lalu. 😊 Terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
  6. MasyaAllah.. Banyak nya makanan yang Sedap. Mertabak tu nampak mengancam

    ReplyDelete
  7. Melihat pada menu sahaja, membuat Naim dah terliur, itu gambar . Alhamduillah, dan terima kasih sdi berkongsi tempat yang menarik ini

    ReplyDelete
  8. Aduhhh kat Penang lagi ke? Bilalah sis dah ke sana, nak jugak ikut Lia makan sedap2 kat Penang..jeles tau sis..:)

    ReplyDelete
  9. Ya Allah banyaknya makanan!!!! Buntang biji mata cheq >.< Sedapny baq hang

    ReplyDelete
  10. Nak joinnnnn. Tapi itulah jauh pulak penang tu. Untung orang penang, makan semua sedap2. Patot anak2 mami bahagia sana 🤣. Goreng ketam tu fevret lak tengok. Mesti cpt habis tu

    ReplyDelete
  11. Wah banyak betul pilihan makanan di sini...tgk gambar pn dh terliur...ruang yg luas pula tu...boleh juga bonda pergi dgn family nanti...

    ReplyDelete
  12. Seronok tengok blog Lia penuh dengan makanan je. Memang terliur la, rasa maca nak ke penang sekarang je.

    ReplyDelete
  13. Adoiii.. Sedapnya tgk makanan2 diaaa... Fuhhh nak sikittttt...yg sup gearbox tu... Adoi laaa.. Dapnyaaa

    ReplyDelete
  14. tergoda tiap kali datang blog lia... boleh meruntun jiwa tengok menu sedap sedap ni.. hahaa... aduhai.. jauh nk pergi ni!! pos boleh ke? =D

    ReplyDelete
  15. Adududu rasa tergoda betul tengok hidangan yg dtawarkan dekat sini. Semuanya nampak sedap betul. Jadi teringin pula nak cuba. Nanti nk singgah kalau berkesempatan datang ke sana

    ReplyDelete
  16. untung lya dapat pergi makan best-best je..hehee..sup gearbox tu memng mengiurkan ye..yummy..kalaula dekat sana..boleh makan..hehee

    ReplyDelete
  17. tengok menu2 nie terasa nak terus gi penang..k mid nie bersekolah di Penang dan saudara mara pun ada kat Penang jadi memang tau sangat makanan kat Penang nie semua sedap2 belaka.

    ReplyDelete
  18. banyaknye menu. memang best lah kalau dapat makan semua ni.

    ReplyDelete
  19. Lama betul dah tak makan buffet. tetiba baca article ni rasa lapar sangat. nanti nak cari la kat mana ada buffet best2 dekat sini.

    ReplyDelete
  20. Wah seronok pula tengok semua gambar hidangan yang disediakan tu :) nak sedap je kan...haha tak boleh tahan betul la...

    ReplyDelete
  21. Amboi sedapnya menu-menu kat sini. Terliur rasanya. Boleh try ni kalau ke Penang nanti.hehehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community