Pembersih Muka Baru Beautea dari Safi dengan 100% Pembersih Teh Premium

August 20, 2019

Salam dan Hai semua,

Kalau sebut mengenai produk SAFI memang tak perlu diperkenalkan lagi. Kebanyakkan rakyat Malaysia sudah mengetahui mengenai produk SAFI maklumlah produk dikenali ramai dan lama berada di pasaran. Dengan harga yang berpatutan di samping kualiti produk yang baik untuk pengguna.

SAFI ialah jenama Halal Malaysia khusus untuk pengguna muslim moden dibuat dengan bahan semulajadi mengikut syariat Islam. Produk SAFI yang dihasilkan berkualiti di makmal dan dikilangkan 100% di Malaysia. masih mengekalkan slogan 'Selamat dan Suci' yang menggerakkan jenama ini.

Pembersih Muka Baru Beautea dari Safi dengan 100% Pembersih Teh Premium

www.liahasty.com
Pada bulan Julai yang lepas, SAFI telah mengeluarkan rangkaian produk terbaru iaitu Beautea by SAFI Cleansers. Ia memperkenalkan Beautea dengan 100% Pembersih Teh Premium untuk melindungi terhadap Pencemaran, Tekanan & Kosmetik. Ia adalah pembersih muktamad yang diperlukan untuk melindungi kulit anda daripada kesan-kesan berbahaya terhadap alam sekitar hari ini.

www.liahasty.com
Beautea by SAFI Cleansers telah mengeluarkan 4 jenis cleanser, antaranya:
👉 White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser
(Sesuai untuk kulit normal)
👉 Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser
(Sesuai untuk kulit sensitif)
👉 Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser
(Sesuai untuk kulit berminyak)
👉 Apricot Tea Revitalising Face Scrub
(Sesuai untuk semua jenis kulit)

Pembungkusan & Bentuk Produk

www.liahasty.com
Produk dalam bentuk tiub & penutup yang senang dibuka. Cecair di dalam produk juga tidak mudah keluar. Saiznya juga ringan dan senang di bawa sana sini. Di sekeliling produk dilabelkan nama produk,keterangan produk. cara penggunaan, bahan & kandungan, saiz produk, kod bar, alamat dikilangkan dan logo Halal.

Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser

Sesuai untuk kulit sensitif 

Maklumat produk
www.liahasty.com
Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser
"Beau.tea oleh Safi berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang terbaik yang dibentuk untuk memerangi kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik dengan manfaat Anti PM 2.5 untuk kulit yang sihat.

Pembersih krim Amino Acid yang lembut, wangi ini membersihkan dan menghapuskan kekotoran. Dirumuskan dengan campuran teh Hitam & Black Orchid yang sangat berharga membantu menetas kulit, sambil mengekalkan kulit yang sihat dan dilindungi daripada penuaan dini.

www.liahasty.com
Pembungkusan & Bentuk Produk Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser
* Dermatologi diuji
* Bebas alkohol
* Paraben Percuma
* SLS / SLES Percuma
* Silicone Free
* Fragrance Free

Tekstur produk
www.liahasty.com
Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser
Tekstur produk datang dalam bentuk krim berwarna putih yang ringan, tidak terlalu cair & bau wangi.

Bahan dan Kandungan:
Glycinate, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Asam Citric, Xanthan Gum, Butylene Glycol, Ekstrak Daun Camellia Sinensis (Black Tea), Etilhexylglycerin, Ekstrak Ekstrak Cycnoches Cooperi (Black Orchid), Phenoxyethanol,

Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser

Sesuai untuk kulit berminyak

Maklumat produk
www.liahasty.com
Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser
"Beau.tea oleh Safi berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang terbaik yang dibentuk untuk memerangi kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik dengan manfaat Anti PM 2.5 untuk kulit yang sihat

Pembersih gel yang lembut dan sabun ini menghilangkan kekotoran dan minyak yang berlebihan. Dirumus dengan gabungan berharga teh Green Tea & Neem ekstrak melegakan dan perisai kulit terhadap penceroboh luaran dan jerawat jerawat, sambil mengawal sebum untuk membantu mengurangkan paparan parut.

www.liahasty.com
Pembungkusan & Bentuk Produk Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser
* Dermatologi diuji
* Bebas alkohol
* Paraben Percuma
* SLS / SLES Percuma
* Silicone Free

Tekstur produk
www.liahasty.com
Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser
Tekstur produk datang dalam bentuk krim berwarna hijau transparent yang ringan, tidak terlalu cair & bau wangi.

Bahan dan Kandungan:
Air, Ammonium Lauryl Sulfate, Ekstrak Daun Melia Azadirachta (Neem), Natrium Cocoyl Alaninate, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butylene Glycol, PEG-8, Asam Laktik, Natrium Hidroksida, Gliserin, Camellia Sinensis (Gre

Cara Penggunaan
www.liahasty.com
Aplikasi pada kulit wajah yang basah, urut perlahan-lahan dan bilas dengan air sehingga bersih.

Pendapat Lia selepas menggunakan produk :

Lia dah cuba kedua-dua produk Beautea iaitu Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser untuk kulit sensitif dan Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser untuk kulit berminyak. Memang Lia ada masalah kulit berminyak dan sensitif memang kena dengan produk Beautea by Safi. Teksturnya yang ringan, selepas aplikasi dan cuci, kulit tak ada alahan, sensitif atau iritasi. Kulit jadi lebih bersih. 

Anda juga boleh pilih dari keempat rangkaian produk mengikut kesesuaian jenis kulit masing-masing.

Berat: 150g

Harga: RM23.30

www.liahasty.com

Lia dah cuba produk Safi Anda bila lagi ❓

Dapatkan segera produk Pembersih Muka Beautea dari Safi untuk kulit yang bersih di pasaran sekarang!

Boleh didapati di farmasi, pasaraya dan pasaraya besar di seluruh Malaysia.

Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi :

Laman web : https://safi.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/SAFI.MY/
Instagram : https://www.instagram.com/safimalaysia/?hl=en

#safibeautea #BeauteabySAFI #safimy #SafiMalaysia #premiumteacleansers #rm #rushmedia

You Might Also Like

10 inspiration

  1. Ada 4 pilihan! Bolehlah cuba ikut kesesuaian jenis kulit kita ni kan :)

    ReplyDelete
  2. Green tea dgn neem tu macam best pulak tengok..

    ReplyDelete
  3. neem tu namapk menarik..nanti nak cubala..sebb sesuai utk kulit jerawat kan..

    ReplyDelete
  4. Kak Sue pun guna Safi Beautea nie Lia.. bau wangi sangat kan.. best!

    ReplyDelete
  5. Memang best pakai beautea ni. Kulit muka rasa fresh jer kan lia

    ReplyDelete
  6. ramainye guna pencuci muka ni. nk kene try jugak nmpknye ni...

    ReplyDelete
  7. Bonde dah cuba beautea ni mmg lps pakai kulit muka rasa tegang dan anjal

    ReplyDelete
  8. The Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser is suitable for me because i have sensitive skin.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community