Seafood Buffet Dinner sempena Friday Poolside BBQ di Royale Chulan Penang

October 23, 2019

Salam dan Hai semua,

Selalunya Jumaat malam minggu apa korang buat❓Maklumlah hari last kerja pada weekdays & esoknya pula cuti pada weekend. So Jumaat malam boleh plan lepak dengan kawan-kawan takpun makan bersama dengan family. Yerlah kan esoknya weekend hari yang boleh rehat, bangun lambat & tidur puas-puas.

www.liahasty.com
Untuk warga Pulau Pinang, yang takde plan nak makan di mana. Lia nak ajak anda semua jom makan malam bertemakan BBQ sambil hirup udara segar di sebelah swimming pool. Menarik bukan❓Bukan semua tempat ada buffet feeling-feeling makan tepi pool ni kan.

www.liahasty.com

Tema Buffet
www.liahasty.com
 Raikan makan malam pada hari Jumaat dengan keluarga ataupun sahabat handal dengen keenakan daging barbeku dan makanan laut yang segar. Jom menikmati menu barbeku di Royale Chulan Penang dengan tema Friday Poolside BBQ.

www.liahasty.com
Chef Khamarullizad @ Chef Andy (Executive Sous Chef) telah memilih menu bahan terbaik untuk menu baru sesuai dengan semua peringkat umur. Tetamu yang datang boleh menikmati makan malam bufet barbeku dengan hidangan live grill action, dengan hidangan pelbagai jenis daging, kambing dan makanan laut, salad, hidangan lokal dan antarabangsa, pasta dan pencuci mulut. 

www.liahasty.com
Friday Poolside BBQ bermula dari 11 Oktober 2019 hingga 27 Disember 2019 dengan bayaran RM98 untuk dewasa dan RM50 untuk warga emas dan kanak-kanak.

Menu & Sajian Hidangan

Menu di sini dihidangkan bermula dari pembuka selera, hidangan utama, Action & Carving station, minuman dan berakhir dengan pencuci mulut.

Ada kejutan untuk para tetamu ❗

Setiap 2 orang tetamu yang berbayar akan dapat menikmati 'Chef Seafood Surprise' iaitu menu ikan 🐟.

Manakala 4 orang tetamu yang berbayar akan menikmati eklusif 'Lucky Pot' iaitu 4 jenis makanan laut (scallop, mussel, prawn & crab)

Appertizers





📌BBQ Chipotle Chicken Salad, Shrimp Salad, Steamed Brocolli and Beef Strip Salad, Wheat Berry Quinoa Salad, Caprese Salad with sliced mozzarella, tomato & basil, farmhouse greek salad, with Olives and Feta Cheese, , Quail Egg Skewer, Tuna Flakes and Bean Salad,  Asian Coleslaw, Fruit Cocktail, Potato Salad, , Cold Cut Platters, Seafood Glass Noodle Salad, Mango & Papaya Salad, Kerabu Ulam Daging Bakar

📌Assorted Cheese Platter

📌Sotong Kangkung

📌Taukua Sumbat

Creating Your Salad
📌 Assorted Fresh Garden Salad, Red Cabbage, Cherry Tomato, Sliced Carrot, Radicchio, Cucumber Sliced Mixed Capsicum, Cauliflower & Broccoli, Onion Rings, Walnut, Black Olives, Capers, Stuffed Olives, Parmesan Cheese Croutons, Mixed Raisin & Watercress

Soup


📌 Mushroom & Coconut Cream Soup, 

Served with Artisan Bread
Foccasia roll, Multiseed Bread, Farmer Bread & French Baguette

Your Grilled Selections




📌White Prawn Terriyaki
📌Spiced Paprika Slipper Lobster
📌Garlic Soy Sauce Calamari
📌Grilled Corn
📌Sambal Sting Ray Fish
📌Marinated Minute Steak with Black Pepper
📌Beef Jumbo Sausages
📌Cajun & Paprika Marinated Chicken Wings
📌Chicken Satay
📌Beef Satay
📌Tandoori Chicken Sausages

Chef Special Carvery
📌 Royale Spiced Marinated Roast Lamb served with selection of grilled vegetables & mint peppercorn sauce

Alto Sham
📌 Roast Prime Rib Beef 

📌served with Garlic Mashed Potato and Boston Blackpepper Sauce

Main Course




📌 Creole Jambalaya
📌Jacket Potatoes with Cives Sour Cream
📌Stir Fry Garden Vegetable with Shrimp
📌Lightly Dill-Cured Salmon Fillet
📌Chicken Boxing with Boston Barbecue Sauce
📌Marinated Wild Mushroom with Lemon, Tarragon & Goat Cheese

Penang Favorite
📌 Hokkien Spiced Prawn Noodle Soup & Condiments

Pasta Station


📌 With Selection of Spaghetti, Fusilli, or Liguine Pasta

Choice of Pasta Sauce

📌 Tomato Pomodoro, Creamy Carbonara, Sambal Sotong, Aglio Olio

Desserts
📌Chocolate Mousse, Green Tea Cake Slice, Assorted French Pastries, Coffee Mousse, Assorted Fruit Jelly, Mini Baked Cheese Cake, Mini Creame Caramel, Mango Pudding, Paplova, Mini Fruits Jelly & Mousse,Sago Gula Melaka

📌Pengat Keladi Sago


📌Ice Kacang with IceCream & Condiments

Assorted Fruit Platter
📌Pineapple, Papaya, Watermelon, Honeydew, & Starfruit

Drinks


📌Coffee & Tea, Soursop Juice & Sirap Limau






Tengok ni Lia dah makan berpinggan-pinggan menu kat sini. Memang sedap sangat. Anda bila lagi nak cuba❓

Harga Bufet 

www.liahasty.com

Friday Poolside BBQ

RM98nett untuk orang Dewasa 👫
RM50 nett untuk Kanak-kanak 👱 & Warga Emas 👴

Bufet  ini bermula 11 Oktober 2019 hingga 27 Disember 2019 bermula jam 6.30 petang hingga 10.00 malam bertempat di Poolside Level 2.

Untuk butiran dan tempahan, sila hubungi 604-259 8888 🤙

Mengenai Royale Chulan Penang

Royale Chulan Penang terletak di tengah-tengah Tapak Warisan UNESCO di George Town. Kalau tengok dari segi seni bina dan arkitek pula, hotel ini merupakan tapak bangunan warisan yang dipulihkan dengan baik selepas dibina pada tahun 1892. Itulah keistimewaan hotel ini kerna masih menyimpan warisan yang tersendiri 

Terdapat juga beberapa cawangan Hotel Royale Chulan yang lain. Antaranya Royale Chulan Kuala Lumpur, Royale Chulan Damansara, Royale Chulan Bukit Bintang, Royale Chulan The Curve, Royale Chulan Seremban, Royale Chulan Cherating dan Royale Chulan Hyde Park London



Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi:

Hotel Royale Chulan Pulau Pinang

Alamat : 1-2 Pengkalan Weld,
Georgetown, 10300 Pulau Pinang, Malaysia

Tel: +604-259 8888
Fax: +604-205 1111

Email: info@royalechulan-penang.com

Waktu Operasi : 7.20 pagi hingga 12 malam


Selamat Mencuba❗

You Might Also Like

16 inspiration

  1. wow! nampak sedap menu2 disini. saya memamg suka seafood. in shaa Allah kalau saya balik kampung nnti, bolehlah makan dekat sini. terima kasih share ya. :)

    ReplyDelete
  2. Ya allah...kalau dekat dah lama dah akak terjah ni..ajak Lia temankan akak makan...aduhai...mencabar iman tengok semua menu..harga pun boleh tahan berbaloi...

    ReplyDelete
  3. Wah, food glorious food. Looks like Royale Chulan Penang went all out to serve diners an amazing BBQ Buffet.

    ReplyDelete
  4. wow meriahnyaaa menu!! berbaloi dengan harga yang dibayar!!

    ReplyDelete
  5. Terkejut kita tengok ikan yang tengah nganga tu hehehehe... tapi kat sini nampak menu semua sedap dan menarik harga juga berpatutan untuk dinikmati ...Tapi kenapa jauh sangat kalau dekat kita dah pergi cuba hehehe...

    ReplyDelete
  6. tudiaaa.. banyaknya pilihan makanan. mau rambang mata dibuatnya. nampaknya kalau nak datang makan sini tak boleh diet. rugi woooo. nanti kalau ada rezeki datang penang boleh la datang sini

    ReplyDelete
  7. Kalau dekat memang dah terjah dah ni..nampak sedap2 betul hidangan dia, beruntung le Lia dpt merasa makanan sedap2 kat sana

    ReplyDelete
  8. Banyak gak menu tuh. Memang kenyang sangat lah kalau makan kat sini. Bab harga tak nak komen sebab standart harga hotel. Hehe. Kalau ada apa apa celebration memang best datang bawak fmly atau kawan.

    ReplyDelete
  9. sumpah banyak giler makanan dia. ni baru berbaloi kalau makan kat sini. makanan dia pun semua nampak sedap-sedap belaka.

    ReplyDelete
  10. MasyaAllah menu dia. Banyak gilaaaaaa sampai nak gila mata ni tengok. Perut kruk kruk dah. Berbaloinya dgn harga RM98 je utk dewasa. Best makan dgn family dekat sini

    ReplyDelete
  11. Menarik makanan2 dkt penang ni. Nasi kaandaq ada jgk ke? Hehe. Makan tepi kolam , memang feel jgk . Next visit ke penang boleh pertimbangkn yang ni

    ReplyDelete
  12. menarik pulak swimming pool kat sini. terus boleh nampak dari dalam restoran. makanan banyak. berbaloi sangat dengan harga.

    bertuahnya kalau dapat menjamu selera kat sini

    ReplyDelete
  13. Bukak blog Lia je confirm lapar. Sedap tengok makanan bufet ni lagi-lagi Airah memang penggemar seafood

    ReplyDelete
  14. Wah menu dia mmg perfect. Semua ada. Berpatutan dgn harga. Kalau ade plan dtg penang nt boleh g sini. Perut kne bia betul2 kosong baru berbaloi. Haha

    ReplyDelete
  15. Sedapnya.. Harga pun berpatutan sangat... Mcm2 jnis selection ada kan.. Xrugi kalau spend mcm n8

    ReplyDelete
  16. So many varieties of food and beverages! Suitable for family and kids to dine in buffet together!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community