Ayam Brand™ Bina Pantri Makanan #AyamWithYou, Bantu Komuniti George Town

Salam dan Hai semua, 

www.liahasty.com

Sesiapa di sini peminat produk Ayam Brand

Kalau sebut mengenai produk jenama Ayam Brand mestilah ramai yang mengenalinya. Lia pun salah seorang peminat produk ini dan kerap membelinya di pasaraya. Antara produk keluaran adalah seperti : Saba, Sardines, Mackerel, Tuna, Baked Beans, Coconut Milk, Fruits & Vegetable. Banyak juga resepi masakan yang boleh dibuat dengan produk Ayam Brand ini. Rasanya kesemua produk dari jenama ini dah banyak Lia cuba

www.liahasty.com

 Terima kasih Ayam Brand Malaysia untuk kotak makanan "Pantri Makanan, Kempen Komuniti Penyayang 2020". Dalam kotak ini Lia menerima satu woven bag, produk tin kacang panggang, jagung manis ala krim, ketulan nanas, Santan Super Light, Tomato Puree, Saba Mayonis dengan Ikan Mackerel, Saba Kepingan dalam Minyak Zaitun, Cili Saba dengan Ikan Mackerel, & Tuna Mayones.

Kini Ayam Brand ada mengadakan Pantri Makanan #AyamWithYou, Bantu Komuniti George Town & juga negeri-negeri di Malaysia.

"TAKE WHAT YOU NEED, LEAVE WHAT YOU CAN"

Mari tanam semangat #KitaJagaKita untuk masa yang kita lalui sekarang dan juga masa akan datang⌚

Sudah tentu kita semua boleh lakukan👍 Nantikan jenama makanan Ayam Brand yang ditempatkan di semua negeri di Malaysia. Sekiranya anda perlukan makanan 🍴, buka zip pantri makanan dan ambil apa yang anda perlukan 🤗 Lepas dah ambil apa anda nak di pantri makanan, jangan lupa 🙅 zip balik untuk orang lain. Anda pun boleh tambah makanan 🍱 dan keperluan lain.

Mari kita semua bersatu hati di antara satu sama lain "Take what you need, leave what you can."


Mengenai Ayam Brand 
www.liahasty.com

👉 Ayam Brand, satu jenama isi rumah di Malaysia dan Asia selama 128 tahun memang terkenal dengan rangkaian luas makanan dalam tin yang sihat dan berkualiti, bebas bahan awet serta tidak mengandungi MSG tambahan.

👉 Produk Ayam Brand dikilangkan di kemudahan canggih yang mematuhi standard antarabangsa paling tinggi, persijilan (HACCP, ISO 9001) yang diiktiraf di seluruh dunia dan diakui halal.

👉 Selama empat tahun berturut-turut mulai 2013 hingga 2016, Ayam Brand dipilih sebagai Top 10 jenama FMCG pilihan di Malaysia, berdasarkan kepada Kaji Selidik Kesan Jenama oleh Kantar Worldpanel Brand Footprint Study.

The Children's Protection Society Bina Pantri Makanan #AyamWithYou, Bantu Komuniti George Town

www.liahasty.com

George Town, Jun 16, 2020 – Walaupun negara kini menghadapi situasi sukar akibat wabak Covid-19, semangat saling mambantu, murah hati dan saling percaya-mempercayai tetap utuh dalam kalangan rakyat. Kemudahan lama seperti pantri makanan untuk kegunaan ramai kini diberi wajah baru.

Inisiatif pantri makanan #AyamWithYou oleh Ayam Brand™ dan 13 buah rumah kebajikan dari seluruh negara kini giat membantu pertubuhan amal dan memperkasakan mereka untuk membantu komuniti setempat yang memerlukan.

Sebagai contoh, di Penang, The Children's Protection Society di Jalan Scotland meneraju usaha membantu komuniti setempat ini dengan menguruskan pantri #AyamWithYou di sini.

“Kami pernah menyertai kempen Ayam Brand™ Community Care pada masa lalu. Tahun ini, Ayam Brand™ sekali lagi memberikan kepada organisasi kami bekalan produk makanan mereka untuk tempoh dua bulan dan menyarankan pantri makanan atau gerobok rezeki sebagai satu penyelesaian untuk komuniti ini. Mereka telah menyediakan gerobok kalis cuaca ini dan satu bekalan produk berasingan yang boleh kami gunakan buat membantu komuniti kami,” kata pentadbir The Children's Protection Society, Puan Magdeline Leong.

www.liahasty.com

Pantri kalis cuaca ini dipasang di hadapan rumah kebajikan tersebut supaya penjarakkan sosial dapat dilaksanakan. Ia terbuka untuk kegunaan umum 24 jam. Penduduk menghantar maklumat mengenai pantri makanan ini menerusi kumpulan komuniti di media sosial dan aplikasi Whatsapp, manakala anak-anak yang tinggal di rumah kebajikan ini diberi tugas menambah produk Ayam Brand™ tersebut setiap hari.

“Kami menghantar khidmat pesanan ringkas menerusi WhatsApp dan Facebook memberitahu semua penduduk bahawa bahan makanan di dalam pantri tersebut adalah percuma bagi yang memerlukan, manakala mereka yang ingin menyumbang boleh sumbangkan makanan kering, snek, alat tulis, produk pencuci dan barangan keperluan lain. Anak-anak ini gembira diberi tanggungjawab menguruskan pantri makanan ini dan memastikan bekalan sentiasa penuh kerana mereka berpeluang mengamalkan budi pekerti yang mulia dan sikap murah hati,” kata Magdeline Leong.

Respon terhadap inisiatif ini amat menggalakkan dengan peruntukan harian produk Ayam Brand™ seperti tuna, kacang panggang, kacang pea, nanas dalam tin dan santan kelapa laku di kalangan penduduk, dan barang keperluan lain ditambah dengan sokongan padu daripada ahli komuniti.

“Kami menemui beberapa item yang tidak disangka-sangka di dalam pantri termasuk sayuran segar, buah kurma, susu bayi, lampin dan biskut Raya! Kami dapat merasakan keakraban #KitaJagaKita itu. Projek pantri makanan #AyamWithYou telah menjadikan Ramadan dan Raya ini amat istimewa dengan membina ikatan antara kami berasaskan budi pekerti mulia, sikap saling mempercayai dan bantu-membantu sesama ahli komuniti. Ini membolehkan kami menyumbang secara aktif ke arah kesejahteraan semua,” tambah beliau.

Menerusi program Tanggungjawab Sosial Korporatnya yang telah berjalan sekian lama, Ayam Brand™ telah menyumbangkan lebih 2 juta makanan berkhasiat kepada pertubuhan amal, seterusnya menyediakan makanan berkhasiat untuk lebih 21,800 orang dari 524 buah organisasi dan NGO amal sejak 12 tahun lalu.

Tahun ini jenama tersebut membantu menyokong barisan hadapan Covid-19 di Hospital Sungai Buloh, 13 buah rumah kebajikan, inisiatif pantri makanan #AyamWithYou, dan pusat transit gelandangan Anjung Singgah Kuala Lumpur, dengan perancangan untuk membantu lebih banyak lagi organisasi dan komuniti.

“Covid-19 telah mengubah sama sekali perancangan awal kami untuk kempen tahunan Ayam Brand™ Community Care Campaign kali ke-13, tetapi kini kami dapat melihat kesan positif hasil daripada inisiatif pantri makanan #AyamWithYou. Ia mengubah naratif rakan kongsi kebajikan kami daripada menjadi penerima bantuan kepada penyumbang dan penderma dalam komuniti masing-masing. Komuniti di sini telah menerima konsep pantri makanan ‘sila ambil yang anda perlu sahaja’. Ini menghasilkan kitaran kebaikan yang mampu memastikan inisiatif ini terus kekal,” kata Pengurus Pemasaran Ayam Brand, Nathan Deverre.

Kakitangan Ayam Brand™ turut sama menghebahkan mengenai pantri makanan ini supaya lebih ramai boleh mendapat manfaat dan turut memberi sumbangan. Mereka menjadi antara penyumbang pertama dengan menyumbangkan item bukan makanan ke dalam pantri tersebut.

“Kami menghantar senarai barangan yang diperlukan bermula dengan kaum keluarga dan sahabat handai. Sesiapa yang boleh terus menghantar item tersebut ke pantri, ramai daripada kami yang sanggup dan berminat untuk membantu. Malah mereka turut mengongsikan lokasi pantri dengan golongan yang memerlukan. Setiap daripada kita boleh membantu dengan cara tersendiri,” kata seorang eksekutif Ayam Brand™ yang tinggal di kawasan projek pantri ini. 

www.liahasty.com

📍 Pantri makanan #AyamWithYou terletak di The Children's Protection Society, No.118-A Jalan Scotland, 10450 Penang Jadilah sebahagian daripada usaha murni memberi dan menerima barang keperluan ini. 

Bersama dengan organisasi amal di setiap negeri, Ayam Brand akan mengisi pantri makanan setiap hari dengan makanan dalam tin🍶yang terkenal.

Berikut adalah senarai lokasi, mari kita pergi:

⏩ Terengganu: Rumah Kebajikan Anak-Anak Yatim Al-Hijrah
⏩ Pahang: Baitul Husna Bukit Sekilau
⏩ Kelantan: Pusat Jagaan Pertubuhan Anak Yatim dan Asnaf Kelantan
⏩ Kedah: Pusat Jagaan Insan Kesayanganku
⏩ Penang: The Children's Protection Society
⏩ Perlis: Pertubuhan Kebajikan dan Amal Rumah Terug Perlis
⏩ Johor: Pertubuhan Kebajikan Shafar Johor Bahru
⏩ Negeri Sembilan: Persatuan Kebajikan Anak-Anak Istimewa Harapan Negeri Sembilan
⏩ Sabah: Rumah Anak Kesayangan
⏩ Sarawak: Pertubuhan Kebajikan dan Pendidikan Nur Murni
⏩ Selangor: Pusat Jagaan Rumah Kasih Nurul Hasanah
⏩ Kuala Lumpur: Anjung Singgah
⏩ Perak: Pertubuhan Baitul Aini Ipoh

Untuk maklumat lanjut mengenai inisiatif pantri makanan #AyamWithYou
boleh layari & kunjungi :


#ayambrandmy #AyamBersamaMu #AyamWithYou #kitajagakita

Post a Comment

1 Comments

  1. inilah dinamakan membeli sambil beramal..

    alhamdulillah

    ReplyDelete