Taiwanese Pineapple Tart dari D’FUN Cookies

November 21, 2020

 Salam dan Hai semua,

Siapa kat sini memang peminat dessert ❓
Suka sangat dengan pencuci mulut seperti cakes & cookies ❓

Kalau macam tu kita sama memang penggemar dessert. Sometime memang suka makan dessert lagi-lagi kalau yang sedap, akan sentiasa beli ataupun singgah makan kat kedai. Tapi sekarang kan CMCO so kalau boleh nak kurangkan lepak luar dan sentiasa ada di rumah.

Taiwanese Pineapple Tart dari D’FUN Cookies

Sekarang Lia pun baru dapat tahu ada dessert yang boleh beli secara online sahaja. So boleh lah order makan hantar ke rumah & nikmati bersama family bila minum petang nanti kan. Dessert yang LH maksudkan ialah dari D’FUN Cookies.

Tapi sebelum nak tahu apa produk yang ada dijual, jom kita mengenali D’FUN Cookies terlebih dahulu.

Sejarah D’FUN Cookies

D’FUN Cookies
dibuka untuk mengambil pesanan secara rasmi pada bulan September 2019 yang berlangsung semasa Mid-Autumn Festival, menarik banyak peminat kueh bulan untuk Traditional Teochew MuiChoy Mooncakes dan Walnut Mini Moontarts. Sebelum ini, D’FUN Cookies hanya mengambil beberapa kotak artisan cookies iaitu - Taiwanese Pineapple Tart, French Rose Cranberry Walnut, Red Velvet &Walnut Cookies

Dengan dorongan rakan-rakan dan saudara-mara dari komen dan cadangan mereka, D’FUN Cookies memutuskan untuk mengkomersialkan dan mengambil pesanan yang lebih banyak untuk setiap orang menikmati kemewahan yang menggembirakan yang memenuhi selera manis para penggemar cookies.

D'FUN Cookies membuat semua cookies dari ramuan terbaik dan kombinasi rasa gourmet. Mereka berusaha meningkatkan resipi cookies unik dan persembahan tradisional dengan terus mencipta rasa yang tidak dijangka dan sangat lazat.Semua cookies akan dihantar kepada anda dalam kotak menarik.

Ini adalah komitmen kami untuk membuat anda merasa - 
LOVE at First BITE, and not just LOVE at First SIGHT.
Cheers!

Founder D'FUN Cookies

Taiwanese Pineapple Tart dari D’FUN Cookies


D'FUN Cookies adalah singkatan untuk Dato ’Fun. Dia adalah tukang roti yang suka belajar sendiri, yang mula bermain doh untuk membakar biskut dan tart sejak bersahabat dengan ibu saudara dan sepupunya untuk perjumpaan minum petang. 


D'FUN Cookies ada mengeluarkan 2 produk iaitu Cookies & Cakes.

Pilihan Cakes yang ada seperti : Korean Bento Cakes, Butter Cakes, Bundt Cakes, Cheese Cakes & Others

Pilihan Cookies yang ada seperti :

👉 FRENCH ROSE CRANBERRY WALNUT
👉 WALNUT COOKIE (HUP TO SO) 
👉 ALL AMERICAN CHOCOLATE CHUNK 
👉 RED VELVET COOKIES 
👉 TAIWANESE PINEAPPLE TART 
👉 CRANBERRY ORANGE PISTACHIO 
👉 SWIRLED CHOCOLATE ALMOND BISCOTTI 
👉 BIRTHDAY CAKE COOKIES 
👉 LEMON AND SULTANA 
👉 ORANGE-CHOC ALMOND NIBS
👉 ALMOND FLORENTINE 

Antara pilihan cookies yang ada, Lia telah mencuba Taiwanese Pinepple Tart.

Keterangan Produk

Taiwanese Pineapple Tart dari D’FUN Cookies

Taiwanese Pinepple Tart berkerak nipis dan beraroma yang manis. Cookies berbentuk segi empat ini sangat popular di Taiwan sebagai pencuci mulut manis atau makanan ringan. Nanas dalam bahasa Kantonis terdengar seperti 'nasib tiba', dan  sangat popular dalam budaya Cina. Tambahan mereka, seperti membezakan diri kita dengan bunga sakura kering sebenar yang tersemat rapi di pastri yang rapuh.

Pembungkusan Produk & Bentuk Produk

Taiwanese Pineapple Tart dari D’FUN Cookies

Cookies Taiwanese Pinepple Tart ini didatangkan dalam pembungkusan kotak cantik berwarna merah dan dilabelkan dengan tag nama, laman web dan no telefon. Memang anda akan suka bila terima bungkusan cookies ini memang nampak ekslusif.

Di dalam kotak ini terdapat 9 pcs cookies Taiwanese Pinepple Tart didalamnya. Setiap cookies dibungkus rapi dengan bungkusan berwarna putih dan dilekatkan agar cookies tidak masuk angin.

Taiwanese Pineapple Tart dari D’FUN Cookies

Cookies Taiwanese Pinepple Tart berbentuk segi empat dan rasa nenas didalamnya. Rasanya memang sangat sedap.

Harga produk:

RM 22.00

* Penghantaran ke seluruh Malaysia *

Taiwanese Pineapple Tart dari D’FUN Cookies

Lia dah cuba Taiwanese Pinepple Tart.

Anda bila lagi ❓

Dapatkan DISKAUN 20% dengan kod promo khas LIA20


Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi :

D’FUN Cookies 

📫 Alamat : T3-16-11, Level 16, 3 Towers, 296 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur,Malaysia

📞 +6012 212 6741 (Whatsapp)

⌚Waktu Operasi :
Isnin hingga Jumaat : 9:00 am – 6:00 pm
Sabtu & Ahad : Closed

📎 Laman web : https://dfuncookies.com.my/

You Might Also Like

0 inspiration

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community