Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters

January 07, 2021

Salam dan Hai semua,

Siapa peminat makanan Korea di sini ❓ Kalau sebut kimchi mesti ramai dah mengenali makanan tradisional Korea ini. Kimchi salah satu jenis sayur masin hasil pemerapan yang dibuat dengan mencuci sayuran yang sudah digaram dan memerap dengan bahan-bahan seperti udang kering, sos ikan, bawang putih, halia dan serbuk cili merah.

Kimchi sekarang sudah menjadi makanan antarabangsa dan ramai yang menggemarinya. Di negara kita agak susah untuk mendapati kimchi melainkan anda beli di kedai makanan Korea atau pasaraya tertentu sahaja.

Kini tak perlu susah nak cari kimchi di mana sudah dalam bentuk serbuk Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters. Sesuai dimakan dengan apa saja dan juga senang di bawa ke mana sahaja. Produk ini dari Korea Selatan. 

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters

Siapa yang sukakan pedas sama seperti Lia memang perlu ada produk Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters. Sekarang Lia telah mengamalkan makan healthy food, sehari dua memang akan sedap dan selera nak makan. Bila hari ke tiga dan seterusnya terus rasa bosan, maklumlah makanan sihat ni kurang perasa bukan. So untuk menambah rasa makan Lia taburkan sedikit Kimchi Seasoning Mix  atas makanan biar ada rasa. Lagi pun produk ini memang sesuai untuk orang diet dan amalkan makanan sihat.

The world first vegan KIMCHI seasoning

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters

Kembali pada tahun 2010, CEO Sun Sun dan Pengasas Bersama Kimberly An, menjadikan matlamat mereka untuk membawa masakan Korea yang sihat ke setiap pelosok dunia. Mereka suka melihat orang makan makanan lazat dan sihat ❗ Pengalaman selama satu dekad kami membantu mereka mengembangkan produk baru yang lestari dari persekitaran, serba boleh, dan yang paling penting, penuh dengan rasa ❗ 

Berjanji untuk mewujudkan makanan dan gaya hidup sihat yang berdasarkan Makanan Korea.

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters

✔ PROBIOTICS
✔ VEGAN
✔ GLUTEN FREE
✔ NON-GMO

Kimchi Seasoning Mix adalah campuran perasa yang 100% vegan, berasaskan tumbuhan, bukan GMO, bebas gluten, juga kaya dengan probiotik, dan mempunyai natrium kurang daripada kimchi biasa. Bukan hanya itu, tetapi ia juga perasa pertama yang mempunyai LACTOBACILLUS PLANTARUM PROBIO 090 di dalamnya.

Lactobacillus Plantarum Probio 090 adalah bakteria asid laktik berpaten antarabangsa yang terdapat di kimchi yang telah diperkenalkan dalam banyak jurnal ilmiah antarabangsa yang terkenal. Dalam satu botol (100g) Kimchi Seasoning, terdapat 18 bilion probiotik hidup.

Pembungkusan &  Bentuk Produk

Produk Kimchi Seasoning Mix ini dibalut dengan bubble wrap terlebih dahulu sebelum di hantar untuk mengelakkan produk rosak atau tumpah. Produk didatangkan dalam botol transparent bersaiz 100 gram berpenutup di bahagian atas dengan dua jenis bukaan. 

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters

Botol dilabelkan dengan sticker warna merah putih disekelilingnya dengan nama produk, keterangan produk, berat produk, alamat dikilangkan, dan tarikh luput.

Tekstur produk

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters

Produk Kimchi Seasoning Mix datang bentuk serbuk halus berwarna merah. 



Dua bukaan di bahagian penutup untuk memboleh kan anda memilih untuk taburan sedikit ataupun banyak.

Cara Penggunaan

<center><iframe src="https://giphy.com/embed/EtiLDDLvhKCcd80ZLZ" width="480" height="264" frameBorder="0" class="giphy-embed" allowFullScreen></iframe><p><a href="https://giphy.com/gifs/kimchiseasoningmix-EtiLDDLvhKCcd80ZLZ">via GIPHY</a></p>
👉 Goncangkan dahulu botol, dan buka penutup di bahagian atas.

👉 Taburkan atas makanan kegemaran anda dan dapatkan rasa rempah pedas semula jadi.

👉 Boleh dimakan bersama pizza, ayam goreng, sosej, kentang goreng, sushi, dumplings, popcorn, masakan daging kegemaran anda ataupun sayur kegemaran anda. 

Ini adalah berapa makanan yang telah taburkan dengan Kimchi Seasoning Mix untuk menbambah keenakkan makanan tersebut.

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters
📌Tortilla Wrap

📌French Fries

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters
📌Fish & Chip

Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters
📌Nasi Goreng


Penambah Rasa Makanan Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters

Lia dah cuba Kimchi Seasoning Mix 😊Anda pun boleh mencuba dengan pelbagai menu di rumah. 


Berat : 100gram

Harga : RM 33.00

Untuk menempah boleh klik link di bawah ini 👇

👉 Store link : https://bit.ly/36n5DQY

👉 Whatsapp : https://bit.ly/32vVKzv



Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi :

Kimchi Seasoning Mix dari Seoul Sisters





 #KimchiSpicy #KimchiSeasoning #Vegan #NonGMO #Probiotic #Glutenfree #keto #diet

You Might Also Like

0 inspiration

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community