Setiap Detik Tumbesaran adalah detik bersama Horlicks

Salam dan Hai semua πŸ™‹

Kalau sebut mengenai minuman Horlicks mesti dah ramai mengenalinya bukan ❓ Mana lah tak kenal Horlicks  minuman berwarna putih dengan aroma gandum dengan packaging biru kuning.


Bulan Ramadan yang lepas, Lia akan minum segelas Horlicks panas kompilasi sahur dan juga berbuka. Boleh diminum segelas panas-panas atau pun sejuk. Mana taknya  Horlicks ni banyak khasiat lengkap dengan πŸ’Š nutrisi, vitamin dan mineral. Atleast bila berpuasa kita selalu bersemangat sepanjang hari. Jadi puasa tahun ni akan lebih bersemangat. Lepas ni nak raya, jangan lupa ambil  Horlicks untuk kekal cergas untuk beribadah πŸ™dan meraikan hari raya πŸ₯³ dengan rakan dan keluarga.

 Horlicks juga ini juga memang wujud sejak dari zaman kanak-kanak πŸ§’ lagi. Untuk kanak-kanak pula akan dapat khasiat yang menyokong kesihatan mereka.  Horlicks sesuai dimum semua peringkat juga tak kisah muda πŸ‘§ atau tua πŸ‘΄. Ianya memang membantu pertumbuhan kita.

Mengenai Horlicks

Horlicks berumur 140 tahun

Kerana Horlicks mengandungi banyak vitamin dan mineral, ia dipercayai oleh ibu selama beberapa dekad, telah menjadi persediaan untuk ekspedisi Kutub Utara dan Selatan, minuman berkhasiat pada masa perang dan sumber nutrien bagi atlet Olimpik. Multi-vitamin, mineral, makronutrien dan serat dalam Horlicks penting untuk memastikan anak-anak sentiasa berkhasiat setiap hari.

 Horlicks dibuat dari susu, barli malt dan gandum tanpa warna, rasa, pemanis atau pengawet tiruan. Horlicks dipercayai dapat menyokong pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak oleh berjuta-juta ibu di seluruh dunia.

The Science of Horlicks

☑ Strong Body
☑ Energy Release
☑ Good Vision
☑ Strong Bones
☑ Muscle Function

Kebaikan Vitamin B6, Kalsium & Zat Besi

Horlicks Original Malt mengandungi gabungan nutrien penting yang dipilih dengan teliti seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Kalsium, Zat Besi, Asid Folik dan banyak lagi❗

Nutrien ini membantu memberi khasiat untuk menyokong pertumbuhan setiap hari.

Produk-produk keluaran Horlicks :
πŸ‘‰ Horlicks Tin Original Powdered Malt Beverage 2kg
πŸ‘‰ Horlicks Refill Pack Original Powdered Malt Beverage 200g, 400g, 1kg, 1.8kg
πŸ‘‰ Horlicks Jar Original Powdered Malt Beverage 
πŸ‘‰ Horlicks 3-in-1 Original
πŸ‘‰ Horlicks 3-in-1 Lite
πŸ‘‰ Horlicks 3-in-1 Cereal

  Bahan dan Kandungan
  - Tepung Gandum, Gandum Malt, Pepejal Susu, Gula, Mineral (Kalsium Karbonat, Ferrik, Pirofosfat, Magnesium Oksida, Magnesium Klorida, Kalium Iodat, Zink Sulfat, Tembaga Sulfat), Garam, Pengatur Keasaman (Kalium Bikarbonat), Vitamin (Campuran vitamin , asid askorbik), Perisa
  
Cara Penggunaan
  1. Ambil 170ml air panas atau sejuk. Tambahkan sekurang-kurangnya 3 sudu besar Horlicks.
  2. Kacau sebati sehingga sebati. Masukkan sedikit gula jika diperlukan.
  3. Untuk rasa lebih susu, tambah 65ml susu skim.

Arahan Penyimpanan
  - Setelah dibuka untuk mengekalkan kesegaran, gunakan isi dalam 1 bulan sejak dibuka.
  - Simpan pek di dalam bekas kedap udara yang bersih dan di tempat kering yang sejuk.

Apa lagi jom minum Ho Ho Ho Horlicks

π™Žπ™šπ™©π™žπ™–π™₯ π™™π™šπ™©π™žπ™  𝙩π™ͺπ™’π™—π™šπ™¨π™–π™§π™–π™£ 𝙖𝙙𝙖𝙑𝙖𝙝 π™™π™šπ™©π™žπ™  π™ƒπ™€π™§π™‘π™žπ™˜π™ π™¨

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi : 
πŸ“Ž Laman web : https://www.horlicks.com.my/my/en

#HorlicksMY #HorlicksMoments #RayaBersamaHorlicks #NutrisiHorlicks

Post a Comment

0 Comments