Simple Celebration for My Lockdown Birthday

June 28, 2021

 Salam dan Hai semua,πŸ™‹

Welcome to my blog πŸ˜Ž

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Baru nak berkesempatan nak menulis pasal my simple celebration for my lockdown birthday 22 Jun yang lepas. Sebulan sebelum memang planning dengan hubby kononya nak staycation lah kalau MCO dah habis, nak dine in makan kat Seoul Garden lah nak itu lah ini lah. Pastu awal bulan Jun, negara kita digemparkan dengan MCO 3.0 πŸ˜πŸ˜‘πŸ˜’

Terus hancur harapan impian angan-angan semua musnah. Nampaknya kita duduk di rumah 🏠 saja lah kan. Simpan dulu segala planning, lepas habis semua MCO 3.0 baru kita buat kan. 

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Tepat pukul 12.00 tengah malam 22 Jun 2021, husband datang surprise dengan kek Durian πŸŽ‚dari Secret Recipe. It's okay walaupun hanya 1 slice, sebab kalau beli banyak hanya kami berdua, then hubby bukan peminat kek. Pandai pulak dia sembunyi masa baru balik kerja, tak nampak langsung dia usung plastik kek 😝

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Sepanjang MCO 3.0 ni memang banyak Work From Home. Walaupun company dah dapat kelulusan untuk MITI, memang jarang masuk office dan pergi bila perlu sahaja. Tapi suddenly on my birthday, ada online meeting & kena pergi office nak siapkan Work Programme untuk my Site Progress Report.

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Bangun lah pergi bersiap, pakai cantik + kasut baru πŸ₯Ώ sebab birthday girl kan. Sampai hubby tanya pergi keja ke pergi dating. Maklumlah dah lama duduk rumah, lama tak bersiap tak melaram, dapat keluar pergi office pun rasa best dah πŸ˜‚

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Masa lunch time sempat beli mini donut dari J.CO Donut order dari food panda. Jadilah simple celebration bersama a few officemates. Sempat pulak dorang letak 1 lilin πŸ•― kat tegah donut πŸ˜…

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Dah habis lunch ada sorang call turun bawah, ingatkan apa rupanya surprise lagi satu birthday cake Red Velvet dari Mamasab. Sebab sorang tu jadi agen then runner dia hantar, Thank Noraini, my HR πŸ˜‰

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Rasa terharu pulak bila dinyanyikan lagu birthday ramai-ramai sambil pegang kek πŸŽ‚. Memang rasa tahun ni tak best nya birthday duduk rumah no celebration no makan-makan no jalan-jalan πŸ˜‰ Sebab bila birthday time MCO rasa hambar.

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Thanks a lot my officemates. Really appreciate it

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Balik kerja terus balik rumah, ada pulak orang call kata order barang sila tunggu dekat lift lobby. Terfikir pulak barang apa yang beli ni. Rasanya dah tak beli barang kat Shopee πŸ˜… Tunggu lah tiba-tiba ada orang hantar sejambak Bunga Ros Merah 🌹  + coklat Ferrero Rocher 🍫 Wah terus rasa Happy nya 😊 Bila tanya orang delivery siapa bagi, terus dia cepat-cepat lari ke motor, tak jawab soalan pun 😠 Tapi dah agak mesti hubby bagi ni kan, dia buat surprise πŸ’’

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Dinner pula, ibu saudara husband belikan pizza dari Pizza Hut untuk kami makan bersama. Thanks B. Ani ❗ So our dinner for tonight, small celebration with hubby & his aunt family at home πŸ˜‰πŸ˜Š

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Another birthday cake again & tiup lilin πŸ•― sekali lagi. Chocolate birthday cakeπŸŽ‚ from my husband. Thanks hubby

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Simple Celebration for My Lockdown Birthday

Thanks a lot my hubby & his family celebrate my birthday this year. Terharu juga rasa walaupun hambar tahun ni sebab MCO  3.0. Sedih juga sebab tahun lepas dapat celebrate dengan family, tahun ni nak rentas daerah pun tak boleh πŸ˜“πŸ˜”πŸ˜• Harap sangat wabak Covid-19 ni dapat hilang & kita semua dapat vaksin untuk mengekang pandemik ini.

Ini sahaja Lia nak kongsikan kisah peribadi sambutan hari jadi masa lockdown.

Thanks for reading my blog entry πŸ’ Really appreciate. 

Do follow my social media below πŸ‘‡
Blog πŸ’» liahasty.com
FbπŸ”Œ fb.me/claracancer
FbπŸ“² pages fb.me/liahasty
IGπŸ“Έ instagr.com/liahasty
Tweet 🐦 twitter.com/liahasty
YouTube πŸŽ₯ youtube.com/liahasty
Tiktok 🎬 www.tiktok.com/@liahasty_


You Might Also Like

0 inspiration

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community