konvoi raya

12:06:00 AM


Aktiviti wajib di bulan Syawal.
Kunjung mengunjungi.
Mengeratkan silaturahim.
Konvoi raya rumah ke rumah.
Bestkan. Ramai2.
Tapi tahun nie tak semeriah macam tahun lepas.
Kawan-kawan yang bekerja cuti sekajap jer.
Kawan-kawan yang study ada yang balik kampung beraya.
Tak apela. Tak ramai pun takperla.
Kalau dapat berkonvoi pun jadilah.
Melawat kawan-kawan yang datang.


Raya ke-4 lepas, 4 Syawal,
masing-masing decide nak pergi beraya.
My ex-classmate Awam 1 SMT Tarp,
kelas yang rajin jumpa walaupun 6 tahun tinggal sekolah.
Nak buat raya ke 5 ramai yang busy.
So mana yang ada pergi je la.
Tahun nie sempat beraya 5 buah rumah jer.
5 buah jer tapi memenatkan.
Kalau umah dekat-dekat takper la gak.
Nie semua jauh-jauh.


Firstly, pergi beraya ke rumah Sarah Syuhada.
my besties dalam kelas dulu.
Umah Sarah area pulau juga.
Acctually Sarah baru lepas operation.
Beraya sambil melawat.
Suka pergi umah Sarah sebab semua kuih raya buat sendiri.
Especially Almond London & chocolate cake.


My bestfriends, Nadiah Alwani & Sarah Syuhada.


Me with Sarah Syuhada.


4 of us.


Two Nadia's & me.


Hisyam, Fazirul & Megat Ashmir.

& then beraya ke umah Megat Ashmir lak.
Melawat kawan yang baru lepas accident.
Takde lah teruk sangat.
Dah boleh jalan kira ok la tuh.


Lepas tu kami beraya ke umah Syahida lak.
Sehari makan sampai kenyang.
Makan free memang best.


Next kerumah Helmi.
Snap-snap picture kat halaman umah dia.


Me & Nornadia again.

Pandangan belakang ;-)




& last sekali balik ke pulau beraya umah Hazlami.
time tu pukul 11 malam.
Nasib baik raya, pergi umah orang pukul 11 pun tak kena marah.
& jumpa my classmate yang lama menghilang, Husaini.


Penang sangat jem bila musim raya nie.
dari sebelum raya sampai lepas raya.
Island dengan mainland sama je.
Jalan jem. Nak lepas bridge pun seksa.
Nasib baik ada Touch & Go.
Tak payah nak beratur panjang.
Beraya dari pulau ke Seberang Perai Selatan.
Then ke Seberang Perai Utara lak.
kat highway lorong kanan pun bawa slow jugak.


Walaupun raya kali nie kureng skit.
tapi bila ade kawan-kawan.
Raya jadi meriah juga.
sebab rayalah dapat jumpa kawan-kawan yang jarang jumpa.
Raya setahun sekali.
Rindu kawan-kawan semua
;-)


You Might Also Like

2 inspiration

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers